carne de vitel, de cand?

Buna!
Stefan are deja 6 luni jumate si as vrea sa-i dau si carne de vitel.Noi am inceput diversificarea la 5 luni.Oare pot sa-i dau?sau e prea devreme?
Cartile spun ca da, voi ce zice-ti?Maria Sa Stefan Speculant mic
( 19.08.2004) - POZICI
flori din gradina mea
Ana si Stefan, minunea lui mami si tati!
Raspunsuri

Elenalove27 spune:
Noi am inceput pe la 6 luni cu diversificarea si pe la 8 luni i-am dat carne de vaca fiarta (supa)
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=37862" target="_blank">A fost odata...Fat-Frumos din LACRIMA

Doamna Bibi spune:
Nu e deloc devreme,chiar e timpul pentru carnita. Poti sa-i dai cu incredere atat carnita de vitel sau de pui.Eu am inceput sa-i dau la aproape 6 luni.
Monica si bebe Bogdan (01.09.2004)
http://community.webshots.com/user/monicaotelea

anka1 spune:
Servus,
Eu stiu ca nu ai voie sa-i dai carne de vitel pina la 1 an. Este mai grea la stomacel decit cea de vita, nu stiu ce toxine contine (ca si carnea de miel).
Deci cred ca ar fi mai bine sa-i dai carne de vita in loc de vitel.
Toate cele bune,
Anca

roandre spune:
Ana, doctora mi-a zis ca pot sa-i dau carne de pui si de carne de vaca/vitel. Eu i-am dat si mancare de la borcanas cu legume si vitel si i-a placut iar bebe nu a avut nimic.
Mihaela si papusica mica Alexia Maria (26.08.2004)Alexia,
de 6 luni +
Evenimentele din viata mea
Chiar daca esti pe drumul bun, vei fi calcat daca stai pur si simplu.

Teodora D. spune:
vad ca fiecare stim altceva; in "mami" se zice ca de la 10 luni e ok,prin urmare eu asa am procedat .
Cu o anumita parte a fiintei noastre traim cu totii in afara timpului.(Milan Kundera)

ana_a spune:
Hm..eu nu m-am gandit ca ar fi diferentza intre vita si vitel....Da ar mai fi o intrebare....cum pregatiti vaca?Adica cat fierbeti carnea de vaca si cum o face-ti sa nu fie asa atoasa? Ca eu am luat ieri o bucata de carne, ce-i drept vitel, l-am fiert in kukta o ora si m-am chinuit cu blenderu sa o macin de am crezut ca ia foc...Da tot asa atoasa a ramas de nu poate fi mestecata...Nu o dau copilului da cum sa fac data viitoare? Unde am gresit? Sau asa e carnea asta fiarta?
Maria Sa Stefan Speculant mic
( 19.08.2004) - POZICI
flori din gradina mea
Ana si Stefan, minunea lui mami si tati!

anemona spune:
Si eu i-am dat de doua ori pana acum (avem aproape 8 luni) carne de manzat (am zis sa nu fie nici vitel, nici vaca batrana si greu de fiert). Am fiert-o cam 3 ore, apoi am bagat-o la blender si s-a facut praf, in piure. Avea asa o consistenta putin mai aspra, dar era super la gust si pitica a mancat-o ceva mai bine decat puiul, era clar mai gustoasa. O sa-i dau mai rar, o data la 7-10 zile, iar mai tarziu poate chiar mai des.

bertha spune:
E un subiect care ma intereseaza si pe mine. Pediatrul ne-a recomandat inca de la inceput carne de pasare sau de vita. Eu i-am dat numai de pasare (pui de tara) pana la 8 luni. Dupa ce i-am dat de 2 ori carne de vitel, soacra-mea mi-a spus ca i-a zis alt pediatru ca nu e buna de vitel (contine nu-stiu-ce), mai bine de manzat, ba chiar de vita batrana. De atunci i-am dat mai rar, cam o data la 10 zile.
Ana, eu nu i-am pasat niciodata mancarea cu blenderul, carnita i-am tocat-o eu cu cutitul, cam de marimea unui bob de grau, la inceput, acum aproape ca unul de porumb. Nu am avut niciodata probleme cu bucatelele, nu stiu daca pt. ca nu l-am obisnuit cu mancarea f. pasata sau asa o fi el mai cuminte cu mancarea.
Bertha si Darius - frumusete rara (DN 08-06-2004)
http://pg.photos.yahoo.com/ph/cuc0204/my_photos

Doamna Bibi spune:
Incearca sa cumperi rasol de vita/vitel e mult mai fraged decat pulpa sau alte parti (vitel inseamna peste 80-100 kg, nu se consuma viteii de lapte,dar nu gasesti asa ceva in comenrt,sunt interzisi la comercializare,intr-adevar contin enzime).
Eu fierb rasolul cu os separat,il dezosez iar apoi bag la robot impreuna cu legumele si fac piure. Este foarte adevarat ca daca cumperi o vita batrana fierbi la ea pana iti vine rau si tot tare ramane.
Eu cumpara rasol de vitel de la o macelarie de unde stiu ca e proaspata ca au abator propriu si o fierb cca 1-1.5 ore si se sfarama deja (nu o fierb la kukta,ci in oala normala),e foarte frageda.
Monica si bebe Bogdan (01.09.2004)
http://community.webshots.com/user/monicaotelea

coralia_popa spune:
Doctorita mea zice ca carnea de animal tanar este alergizanta de aceea nu e buna de dat copiilor f. mici. Cred cred ca am mai citit undeva chestia asta. Eu inca nu am ajuns la carnita...
Deci poate e mai bine pana pe la 10 luni carnea de vita si de gaina.
Coralia si bebe Ioana (2 noiembrie 2004)