Bebelusi de sept - oct 2004 (30)

Raspunsuri - Pagina 15

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ellen spune:

Mihaela, multa sanatate si sa ne spui cum a fost la spital. Eu sper din tot sufletul sa nu fie bronsiolita. Mult succes.

Eliana, pe la 2 luni cand am plimbat-o cu masina, dupa cum a zis si Anielas, a dormit tot drumul (cam tot 3 ore). Acum cred ca ar fi numai cu ochii pe geam si cand am ajunge la destinatie o sa fie maraita si foarte obosita.
De semafor, nu stiu ce sa zic pentru ca Alexuta dormea

Oana, bine ai venit printre noi, sa-ti traiasca bebelusul si stai linisttita ca nu e mic
Eu ii dai Alexutei mele iaurt de la 5 luni: Campina simplu si Covalact pe care le amestec eu cu fructe.

Branzica o fac asa: din lapte Brenac cam 300 ml + 2-3 pastile de calciu lactic pisat. Se lasa laptele la fiert, dupa ce incepe sa fiarba se pune calciu lactic, se mai lasa la fiert pana se limpezeste zeama apoi se ia de pe foc, se lasa la racit putin si se pune la scurs in tifon.
Eu am zis cantitatile mai mici, asa cum fac eu pentu ca iese mai putina branza. Poti sa faci si din 1 l lapte cu 7-8 pastile de calciu lactic, dar eu cand am facut asa a trebuit sa arunc multa branza pentru ca nu ii dau decat max. 2 zile din ea.

Mai este o reteta de facut branzica din iaurt parca, dar nu stiu exact cum. Poate o sa-ti zica fetele care fac.

Elena & Alexandra (25.09.2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aissa spune:

Nici eu nu vazusem postarile acelea, dar ma gandesc ca fetele sunt foarte noi si au trebuit moderate aceste posturi asa cum e acum modelul.
Ellen, asa e, ii dau banana, dar mar nu vrea, portocala simpla nu vrea, alte fructe din comert nu cumpar acum ca sunt toate importate si fara gust, iar majoritatea borcanelelor au banana. Asa ca ii fac banana cu portocala sau mar, tocmai pentru a o pacali sa pape din celalalt fruct. Cat despre cantitatea de banana ii tai mai putin de jumate de banana si ii pasez doar exteriorul, rezulta deci vreo 3 lingurte de fruct. Oricum, daca a baut ceai noaptea, mi-a facut kk si ieri si azi fara probleme, chiar daca mai taricel si mai putin. Cat despre pui, i-am dat toata saptamana, pentru ca pregatisem la congelator cate o bucatica si nu am vrut sa le arunc. Dar ii pun in supa pe 2 zile o fasie cat degetelul meu mic, ceea ce impartit la doi, minus ce scuipa ea e infim. In plus i-am redus drastic si cerealele si ii dau doar o lingurita in biberonul de seara.
Acum ne pregatim de iesit afara, ca prea e soare si frumos.
Roandre, multa sanatate bebelinei si sa fiti ok va doresc.
Fetelor nou aparute, bine ati venit intre noi.

Cristina si Alexandra (30.09.2004)
cu printesa

Mergi la inceput

Eliana, si eu zic ca sunt ceva probleme pentru ca nici eu nu le-am vazut. Nici pe cel al Andorei nu l-am vazut.

Andora, bine ai venit si sa-ti traiasca gogosica.

Mergi la inceput

Aissa, eu am gasit fructe la borcanele si fara banane si bebelina mea le accepta. De la Hero, sunt cu pere si caise sau ce 3 fructe: piersica, pere si ananas. Poti sa incerci.
Oricum felicitari pentru kk

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ionella3003 spune:

mihaela, nici eu n-am mai mancat varza, mazare fasole si alte cele din clasele lor, din cauza ca alaptez. Si, sincer, la regimul pe care-l tin, bb n-a avut colici decat pana pe la 5 saptamani. De asta ne-a zis pediatra sa lasam pe mai tarziu aceste legume, ca sa evitam durerile de burtica. Intai sa se obisnuiasca sa pape piure de morcov, albitura, cartof, telina, ceapa si apoi mai incercam si alte combinatii. Mai nou am introdus si carnita si tot degeaba, tot nu papa. Mai incercam, ca are mama rabdare... Deci nu cred ca are nici o legatura cu vomitatul... Alex nu mai regurgiteaza, decat asa, o data la 3 zile... in rest nu mai are probleme cu asta, de vomitat- nici vorba. Foarte bine ca te-ai dus la spital, trebuie sa existe o explicatie in legatura cu faptul ca Alexia vomita atat de des... Sa ne tii la curent cu ce ti-au spus. Ne rugam pt. voi si pt. toti bebeii si mamicile bolnave, sa va faceti repede bine!!!

am inceput diversificarea de o luna jumate si nici gand sa-mi vina menstruatia... o fi normal???

daniver, bine ai venit! SI noi punem zahar in ceai, mai bine zis puneam pt. ca acum il bea si neindulcit, si sare la supica... asa ca nu e nici o problema, nu-ti face griji! Cat despre greutate, Alex al meu, la 5 luni, avea 7 kg; fiecare copil are ritmul lui de dezvoltare, atata timp cat mananca bine si e vioi, nu e cazul sa-ti faci griji...

Bun venit si lui dandi si andora!!!!

Ionela si Alex (DN 21.09.2004)
ALEX cantaretul

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mama lui Licurici spune:

Neata,

Mihaela, ne pare tare rau de voi ca sunteti inca bolnaviori !

La multi ani Raluca(Naty)!!!

La multi ani bebelusilor care mai aduna azi o luna!! In special Giuliei, care a dat startul pentru cea de-a doua jumatate a primului lor anisor!!!

Bun venit mamicilor si puiutilor noi!! Ne inmultim pe zi ce trece!!

Eu de miercuri incep serviciul, asa ca pana s-o mari ziua nu o sa mai pot iesi in parc cu el... o sa iasa bunica si bunicu'!
De papat papam mai bine, mai am de introdus ficatelul (dar o sa mai astept vreo 2 luni fiindca mi se pare totusi un aliment greu, la fel o sa fac de altfel si cu pestele) iar peste cateva zile incepem cu iaurtul!

Pupici

Angela si Licuriciul ei mic
DAVID LICURICI mic (3 sept)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pufymic spune:

Bine ati venit Daniver, Dandi si Andora si sa va traiasca piticii!!!!Sper ca va veti simti bine printre noi!

Mihaela, imi pare tare rau sa aud ca nu sunteti bine.......sper totusi sa nu fie bronsiolita!Sa ne spui ce ati facut la spital! tie si la Alexia scumpica!

Pupici!

Ioana& Alesio, bāzucu lu' mami si bebelacu lu' tati(08.10.2004)http://alesio.shorturl.com/

---------------------------------------------------------------------------
When life gives you lemons, make a juice!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns daniver31 spune:

Elena multumim ptr reteta...chiar azi o sa--i fac ...sper sa-i placa
Multumim ptr urari si bine a-ti venit Dandi si Andora....
Bubu al meu nu prea mananca...de fapt mananca cand vrea si ce vrea.........sper sa inceapa si el sa pape asa bine ca bebici vostri.
Sanatate bolnaviorilor....si pupici la toata lumea
Acum va lasam ca este asa de frumos afara si noua ne place la soare.

Oana si bubu mik Mihai Daniel

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Naty spune:

Neata!
Multumesc fetelor care mi-au urat la multi ani.
E cea mai frumoasa aniversare a mea, fiindca e prima cu bebelina mica.
Anul trecut de ziua mea am facut anuntul la prieteni ca sunt si ce mirati au fost toti! Nu-mi vine sa cred ca acum tin in brate bebita de 5 luni.

Bun venit noilor mamici si bebici!

Eu raportez beblina cuminte, care mananca de vineri supica foarte bine. Nu prea-i place, dar o papa toata.

Vineri am avut si o surpriza, s-a intors bebelina de pe spate pe burtica singura singurica.

Raluca si Ioana Alexandra 10 oct.
http://community.webshots.com/user/rnico102

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ana_a spune:

Bun venit daniver31, andreea, ce bine ca ne mai imultim! Sper sa va placa la noi

LA MULTI ANI pentru Naty! Multa sanatate!

anielas, stai linistita ca al meu are imediat 7 luni si abia acum a prins miscarea de rostogolire pe burta, dar inapoi pe spate...nici vorba!urla sa-l intorc eu!E ca pestele pe uscat, asa de mult se zbate
Cat despre linguritza...nu stiu ce sa-ti zic, al meu a acceptat din prima linguritza, acuma parca e un om mare, am observat ca mesteca prin guritza, sau mai bine zis molfaie...si apoi deschide guritza din nou.Dar incearca sa-i dai de pe degetul tau cate un pic, si daca vezi ca deschide guritza incearca cu linguritza.Pune doar cate un pic pe linguritza si nu insista, asteapta sa fie curioasa sigur pana la urma o va accepta.Cate o linguritza -doua pe zi si cresti treptat cantitatea! cu suzeta...parca ai zis de al meu...

Mihaela, asteptam vesti!Sanatate multa la amandoua!

Azi Stefan a mancat 2 mere si inca din cele acre, ionatan...erau acre rau de tot ca s-a strambat de parca i-as fi dat lamaie...dar i-au placut... Am ramas fara mere golden, azi ma duc sa cumpar, dar vad ca au fost bune si cele ionatan pana la urma...
Sa sti-ti ca el multa vreme nu a vrut mere, si eu am renuntat sa-i mai dau, apoi am incercat cu compot si acum vad ca a inceput sa-i placa si crude simple, date pe razatoarea de sticla....mofturi...
E bine daca nu accepta un aliment sa nu se insiste cu el, eventual sa se revina asupra lui dupa o saptamana.Eu asa am facut si am avut de fiecare data succes!

puiul constipa??? de ce oare? Eu nu-i dau zilnic pui pentru ca alternez cu ficatel si galbenus de ou si mai nou si cu vitel, dar nu m-am gandit niciodata ca ar constipa.Este bine ca zilnic sa se de-a carne sau ou (mai ales de la 6 luni) eu asa am citit.Carne 30 gr sau 8 lingurite de carne pisata, asa am citit eu

ionella3003 sa stii ca si eu ma intrebam zilele astea cand o sa-mi vina ciclu...deja nu mai alaptez de 2 saptamani deloc, si inca nimic.. dar eu iau exluton anticonceptionale si nu-mi fac griji...nici nu astept cu nerabdare sa-mi vina

Maria Sa Stefan Speculant mic ( 19.08.2004) - POZICI
flori din gradina mea
"Maxima debetur puero reverentia" (Iuvenal) - Copilului i se datoreaza cel mai mare respect

Mergi la inceput