Prietenii omului (7)
Raspunsuri - Pagina 7
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Ramonika/Ramonika.jpg)
Ramonika spune:
quote:
Originally posted by slakjeajutor!!!
cum sa-mi dezvatz catelul de 13 saptamani, deci inca pui, sa nu mai faca gropi? strica toata curtea, parca intra in transa, face gropi adanci si zgurma, cu labutele, cu capul, ceva groaznic.totul distruge....
ce am vazut eu pe Animal Planet...
![](icon_smile_big.gif)
ca sa dezveti un catel de un obicei prost, stai langa el si cand il vezi ca face lucrul respectiv, il tragi de lesa un pic si ii spui pe un ton ferm NU, si tot asa de mai multe ori, apoi lasi lesa si ii dai din ce in ce mai multa libertate, totusi strunindu-l din voce, ii spui ferm NU, pana invata. cand vezi ca te asculta si nu mai sapa, il lauzi, il mangai...
s-ar putea sa iti ia ceva timp, dar asta e. sapatul e din instinctul sau si e greu sa te impotrivesti instinctelor. lui i se pare ca e foarte normal si bun ce face...
![](bandit.gif)
bafta multa!
Ramonika
![](amoras.gif)
![](cat.gif)
![](cat.gif)
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_woman.png)
slakje spune:
ramonica, merci, dar nu merge cu Tom, am incercat, el e un catel foarte ocupat tot timpul, nu sta o clipa locului, asa e el de la maica-sa, yorkshire, daca zic nu , si pe ton ferm incepe sa latre, sa ma provoace, pt el totul e o mare joaca, cat e de mic pe atata e de plin de peronalitate si de obraznic, e mai mic decat o gaina, numai blanitza ce e de el, si obraznic cat 10 dulai la un loc.
deci daca zic NU, el se uita la mine si latra, sau fuge, si face niste cercuri, ma provoaca, se aseaza pe labutele din fatza si asteapta sa ma apropii de el sa-l prin si o zbugheste, e ceva de groaza,scoate tot untul din mine.Si sa-l tin in zgardutza si sa trag de zgardutza nu merge, ca trage el de zgardutza, si cand iese la plimbare asa e de entuziasmat ca trage de zgardutza de se ineaca, nu am cum sa-l potolesc, mai ales daca vede alti oameni sau caini.
si gropi face foarte adanci, strica toata iarba, sapa si zgurma, si se baga cu nasul inauntru si mananca pamant.
carmita_baby spune:
Abia acum v-am descoperit si vreauuuuuuuuuuu si euuuuuuuuu la voi aici in grup
Ma primiti si pe mine cu 'copilasul' Mello - un motanel tare dulce
Louisea noi l-am gasit pe Mello anul trecut in parcarea din spatele blocului. Era tare speriat de oameni( inca mai e, in afara de noi). Insa l-am momit cu mancarica si cu dragostea noastra si s-a atasat de noi. Pe urma nu stiam ce sa facem cu el, am vrut sa dam anunturi pe internet sa il ia cineva de suflet. Ne era teama ca daca il adoptam vom deveni dependenti de el si cu plecatul in Romania si prin alte parti ne cam incomoda ideea, dar de asemenea ne era teama sa il dam asa aiurea oricui. Asa ca indragostindu-ne din ce in ce mai mult de el am decis sa il pastram si in fiecare zi ii reamintesc lu` al meu ce bine am facut ca l-am pastrat.
Ne primiti, ne primiti ?
Carmen
www.speranta.as.ro" target="_blank">Iulia este condamnata la moarte. Haideti s-o ajutam, are doar 12 ani!
louisea spune:
carmita - bine ati venit te-am trecut pe listuta
asteptam nazbatiile si poze
si noua ne e un pic greu pt ca suntem obisnuiti sa calatorim mult :(( eu acum mai mult acasa am stat, dar cand plecam are grija socra-mea de el - il iubeste ca si pe un copil
slakje - io pi bune ca solutii la chestia asta nu am .. si io am probleme cu Bandit ca foloseste tulpina pomilor din gradina pe post de ascutit gherutele
dar e bine ca momentan s-a rezumat la unu (dupa ce a incercat mai multi) , care oricum e vechi si pe care vroiam sa-l taiam (dar inca nu
). Bandit are si copacel din ala special in casa de ascutit gherutele. Tom are??
rasfatati mai sunt
poate sa intrebi la un magazin specilizat pt animalute daca exista o solutie ceva sa dai pe pamant.. zic si io
cinta - eu zic sa o castrati cat de repede; va chinuiti cu ea si o chinuiti si pe ea; atata timp cand nu se urmareste reproductia eu zic ca cea mai buna solutie e castratul...
Sanca - iarta-l de data asta saracutul de el; se mai intampla si la ei..
la animalute
------------------------
Banditin actiune
annie_xtreme spune:
Slakje, tu ai facut vre-un pic de educatie cu puiutul? Adik stie sa vina la tine, sa faca sezi, ceva? Dresajul ii tine mintea ocupata si nu se mai apuca de toate nazbatiile. Plus, voi in vest aveti marele avantaj ca aveti crates pentru crate training. Custi mai mari, cu gratii prin care poate vedea (dar nu se simte izolat). Cand face o tampenie (gen gropi prin gradina, pishu in casa) - pac la cutie. E bine pentru cainii agitati sa aiba un loc de ..time-out. De obicei devin isterici de la oboseala (patesc si eu asta cu Jazz).
1o minute de educatie pe zi, cu papa bun si mangaieri o sa te ajute mult. E important ca in cazul in care il prinzi in gradina sa nu il bati (o sa ii fie frica de tine si nu o sa mai vina veci..). Incearca sa ii distragi atentia cu o jucarie ceva....
Sper sa mearga. Eu ma bucur ca nu am curte ;)
Pupici,
Ana
Don't get mad, get even!
Jazz mic
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/anamariame/anamariame.jpg)
anamariame spune:
Ce mult ati scris de cand am intrat eu ultima data!O multime de prieteni noi, pe care ii salutam si ii pupam , si eu si Sticky.Eu nu prea am avut timp sa intru pe forum, si nici acum nu prea am, asa ca va salut in fuga.Pisoiul e cuminte in continuare, asa ca sunt de aceeasi parere cu Louisea referitor la castrare: daca nu se urmareste reproducerea, ce rost are sa se chinuie si stapanul si animalutzul...Va pup,Ana-Maria
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Sanca/Sanca.jpg)
Sanca spune:
Slakje, am avut un caine care sapa. Sapa in disperare. Oreo nu sapa, ca daca ar sapa in curte si mi-ar face pipi in casa, sigur l-as pune la adoptie . .. Tase al nostru - australian shepperd - sapator profesionist. Sapa din plictiseala, sapa de caldura (ii placea sa se bage in groapa in zilele calduroase), sau sapa cand erau noptile reci.
Cu toate ca avea cusca lui in curte, nu a folosit-o niciodata. Tot in groapa era mai bine. S-ar putea sa faca treaba asta pentru atentie, ca e prea plictisit. Da-i niste jucarii cand nu esti acasa, sau ceva de ros. Aici sant niste jucarii - se numesc Kong, care sant din cauciuc si goale pe dianuntru. Le umplii cu peanut butter, si sta cainele preocupat cateva ore.
Oreo se comporta normal, cu toate ca stie ca nu santem in termeni de prietenie. . . Mishu in schimb a inceput sa "cante" cu jale. El nu e "aranjat" si cred ca e in calduri... Voi ave-ti motanei care jelesc? Deocamdata in afara de faptul ca e foarte vocal, nu face nimica sa ma supere, asa ca nu m-am decis sa-l duc la operatie repede, repede... Si arata asa de bine cu podoabele in spate, ca nu ma indur sa-l mutilez :(
Sa mai astept?
copii ca ai mei nu are nimeni
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/chatonel/chatonel.jpg)
chatonel spune:
eu inca pling dupa dogul meu.... a murit acum 9 luni si inca e aici, nu ma indur sa il uit, il iubesc si mi-e dor de el!!!!! Am acum o poza in portofel, cu el.... n-am avut niciodata poze in geanta, asta e prima, acum, dupa ce a murit
Toulouse, la ville rose
louisea spune:
quote:
Originally posted by chatonel
eu inca pling dupa dogul meu.... a murit acum 9 luni si inca e aici, nu ma indur sa il uit, il iubesc si mi-e dor de el!!!!! Am acum o poza in portofel, cu el.... n-am avut niciodata poze in geanta, asta e prima, acum, dupa ce a murit
Toulouse, la ville rose
![](plang.gif)
![](plang.gif)
![](plang.gif)
------------------------
Bandit
![](cat.gif)