Bebelusi de ianuarie - februarie 2005 (2)
Raspunsuri - Pagina 13
alipiticot spune:
mutumim de urari!Noi azi am facut o luna!Suntem mari tare!
Diseara inainte de baie ne si cantarim sa vedem progresele.
Ce sunt fericita este ca am supt numai san,si de luat am luat in greutate.Sa speram ca mergem tot asa.
Colicii ne termina,ieri am plans vreo 4 ore,dar ...ce sa facem??Si pe deasupra sugem din 2 in 2 ore si uneori chiar la o ora...probabil ne e sete!
Va pup si uram la toti bb multa sanatate si tot ce si doresc!
Paula si minunea mica Stefana Raisa(d.n. 11.02.2005)
poze
galaxy spune:
Salut fetelor!
La multi ani mia, alipiticot si bagoiu!
Shobo, sa stii ca eu primele 3-4 saptamani dadeam la cerere la fiecare ora ziua. Acuma mananca cam din 1,5-2 ore. Dar noaptea mananca la 3 sau 2 ore. Bineinteles, inainte de culcare mananca mult de tot.
Coraly, al meu la inceput manca cam 1 ora. Acuma mananca 10-20 de minute. Si cam se satura.
Adita, nu-ti fa griji ca se face grasunel Ioan. Mie mi-a zis doctorita, ca la copii alaptati nu conteaza cat pun pe ei. Oricum, slabesc cand se inbolnavesc, sau cand incep sa mearga.
Alina Maria, ma bucur ca-i merge bine lui Mandy. Si la noi zic ca nu e bine sa-i lasi sa doarma pe burtic. Eu il las numai la mine pe piept sa doarma pe burtic si din cand in cand ziua il pun sa faca exercitii asa pe burta.
Oana, ce ma bucur ca a crescut Seb. Am vazut ca rade asa matur. Un dulcic ce mai. Si la noi se face vaccin la 3 luni. Deci la urmatorul control o sa facem si noi vaccin.
Viktoria, te asteptam cu povesti despre Doris si Clara!
Va pupam,
io, tati si Robert(22.01.2005)
http://www.gallaxy.tk
In the end, it's not going to matter how many breaths you took, but how many moments took your breath away.
corneliaa spune:
Bulina mea azi n-a dormit pana acum decat 1 ora de azi-dimineata de la 9,00 si ora aia pentru ca am fost afara!!!! De unde sa adune copilul asta 18-20 de ore de somn????? Ce-i drept ca azi-noapte a dormit dar adunate fac cam 10 ore!!! E normal????????
Toate problemele din lume la noi!!!Ma impusc!!!!!
Cornelia, Dan si Ioana-Alexandra (01.02.2005
http://community.webshots.com/user/corneliaa100
http://www.alex.dan-cornelia.com/
galaxy spune:
Cornelia, sunt zile si zile.
Oricum media e cam 16-20. Dar asta e media. Nu inseamna ca nu e normal si in afara ei.
Stai linistita. O sa fie totul bine.
va pup,
io, tati si Robert(22.01.2005)
http://www.gallaxy.tk
In the end, it's not going to matter how many breaths you took, but how many moments took your breath away.
Alina Maria spune:
Da Galaxy , mi-ar place mie sa fie bine dar nu e , cum v-am trimis mesajul trecut cu s-a pus pe plans chiar si pe burtica . Sper ca in curand sa-i treaca toanele astea . Acum doarme de o ora la mine in brate .
Cornelia si Mandy doarme doar 10 ore din 24 , nici mie nu mi se pare normal , insa din cate stiu eu nu o sa remana asa pt. mult timp ,
La multi ani Cosmin , multe felicitari Mia !
Alina ,Wichard si Mandy Stephanie 8 saptamani
http://home.wanadoo.nl/w.deroo/
oana cretu spune:
Cornelia, mi se rupe sufletul cand va aud si pe tine, Alina, Adana, Bestutza si restul fetelor ca nu va dorm ingerasii. Offf...sper sa-si revina cat mai repede.
Galaxy, merci pentru aprecierile la adresa pruncului meu.
Va pup!
Oana si Seb
(10.01.2005)
"Si maine mai este o zi..."
corneliaa spune:
va multumesc din suflet! nu stiu ce m-as face fara voi si incurajarile voastre, cred ca demult eram la balamuc!!! sa le dea Dumnezeu sanatate celor care au inventat site-ul asta!!!!
scuze, scriu cu bulina in brate, bat cu o singura mana!
Cornelia, Dan si Ioana-Alexandra (01.02.2005
http://community.webshots.com/user/corneliaa100
http://www.alex.dan-cornelia.com/
Shobo spune:
anamaria, adita, Ubi, Leta, coraly, aveti dreptate si voi cu alaptarea la cerere. eu ma bucur ca de ieri dim. nu a mai primit nici un fel de completare :) si se satura doar cu sinul!!! Yupiii
sper sa ramina asa, Doamne ajuta!
si doarme noaptea cel putin 3 ore iar ziua uneori nu vrea sa doarma si ne mai jucam cite 2-3 ore pina la urmatoarea masa, alteori doarme si 4 ore... chiar ziua daca adoarme asa mult sa-l trezesc? ca azi l-am trzit dupa 4 ore si ceva ca am zis ca tre sa manince... spre sa nu fi gresit! i-am dat sa manince si l-am pus in patutz desi avea ochisorii deschisi si a adormit repejor!
1. voi incerca sa-i dau cit si cind cere NUMAI sin! asa cum de ieri dim si pina la ora asta (si au trecut vreo 12 mese) a mincat NUMAI sin si s-a saturat... ma gindesc ca probabil s-a instalat bine de tot lactatia la mine sau maninca el mai putintel. oricum el a luat bine in greutate pina acum! oricum voi face la cerere, insa nu mai putin de 1 ora... am intekles ca laptixul dat la mai ptuin de 1 ora strica digestia celui de dinainte... si duce la gaze... si noi deja avem ceva gaze (colici) si nu vreau sa agravam! oricum el nu prea a cerut niciodfata papa la mai putin de 2 ore, asa ca vom vedea noi cum facem! Am inteles ideea de papa la cerere si nu ma iau neaparat dupa peditra! daca instincul meu de mama imi spune altceva cintaresc bine de tot toate sfaturile si imi urmez si instinctul!
acum am totusi ceva intrebari la voi mai experimentate:
1. cum ii dati voi Vigantol? 2 picaturi/zi in ce? mie mi s-a spus sa-i dau intr-o linguritza de laptic muls de la mine. e ok? cica direct in gurita nu se absoarbe, ii ramine pe limbuta doar!
2. cumm ii dati Ca gluconic? tb. sa-i dau 10 zile cite 5 ml si apoi 3 sapt. pauza. si mi s-a spus sa-l pun intr-un biberon cu laptele meu muls. voi cum faceti?
3. eu ii dau ceai baby drink pt. colici, nu ca ar avea nevoie de ceai sau apa! stiu si eu ca daca e alaptat exclusiv nu mai are nevoie de nimik. insa ceaiul asta e singurul care il calmeaza atunci cind il doare rau burtica. e sfat primit de la pediatra, pe linga Sab Simplex s.a. care sint frectii la picior de lemn... voi nu ati folosit niciodata ceaiul asta? sau poate nu au avut colici ceea ce e SUPER dar la noi nu e cazul! uneori insa ,ma gindesc ca nu stiu daca sint chiar colicii lui sau maninc eu aiurea ceva... ca parca are unele mese la care nu-l doare burtica...
eeeeh, sint multe necunoscute... sint si eu mamica mai noua si vreau sa mai invat de la voi :))
multumim tare mult si pupici
Mamica lui Bibishor
Dr. Tutunaru - ELIAS
Shobo spune:
masa la noi dureaza in ultimele zile cam 20-25 min/sin, deci cam 50 min. supt la o masa. cu schimbatul ne ia cam 1 ora... si daca adoarme intre timp (noaptea) e ok, daca nu ne ia mai mult :) (ziua).
inca o intrebare:
voi cind schimbati bebeii? inainte de masa? sau dupa? inainte mi-e ca face clar alt cacutza iun timpul mesei si nu vbreau sa doarma asa... iar dupa mi-e ca il trezesc daca a adomrit si mi-e mila de el, plus ca-l misc cu stocmacul plin!. si asa il schimb mai nou intre sini :), adica cind schib sinul il schimb si pe el. :)
Mamica lui Bibishor
Dr. Tutunaru - ELIAS
ana maria spune:
Shobo eu am folosit o cutie de ceai pana acum. Al meu a avut ceva colici dar nu foarte suparatori. In schimb eu am avut probleme cu gluconatul de calciu care i-a dat niste super crampe si atunci i-am dat ceai baby drink. Acum am schimbat calciul si e mai bine. Despre Vigantol acum am citit si eu ca trebuie dat in lapte, o a ma mulg si eu in lingurita. dar nu prea cred ca raman picaturele pe limbutza pentru ca eu ii dau inainte de masa si e clar ca se duc in stomac.
Eu il schimb acum mai rar pentru nu mai are scaun la fiecare masa cum a facut pana pe la 2 luni. Il schimb de obicei cand e treaz, intre mese. dar cand avea scaun la fiecare masa il schimbam inainte de masa si nu se irita la funduletz. O singuira data s-a iritat putin pentru ca am mancat eu lamaie. Si pentru prostia mea am tras trei zile sa-l fac bine.
Ana Maria si bebe Victor Stefan (15 12 2004)
Succes si s-auzim numai de bine!!!