Bebelusi de ianuarie - februarie 2005 (2)
Raspunsuri - Pagina 10
galaxy spune:
Alina Maria,
Stai linistita! Si Robert are zilele lui cand doarme foarte putin ziua si e activ de tot. Trebuie sa il iau asa la piept pe umar si sa il plimb peste tot sa ii arata lucruri si asa sta linistit. Dupa pot sa il pun si jos un timp si iar o luam de la capat. Plimbat etc. I-am agatat si niste jucarii la patut si reusim si acolo sa il tinem ceva timp.
Nu e vorba daca tu esti de vina sau nu. E Mandy energetica si asa e si Robert. Se satura de un loc si e curioasa.
Stai linistita cand plange si incearca sa o linistesti. Incearca mai multe pozitii. La mine se linisteste si cu laptic. Sa o lasi sa planga nu e bine deloc. Se simte mult mai iubita si in siguranta cand reactionezi prompt.
numai bine Alina.
va pup,
io, tati si Robert(22.01.2005)
http://www.gallaxy.tk
In the end, it's not going to matter how many breaths you took, but how many moments took your breath away.
Shobo spune:
multumesc frumos tigabita de aPrecieri. voi mai pune unele noi, mai de aproape cum au cerut fetele.
Mamica lui Bibishor
Dr. Tutunaru - ELIAS
amary19 spune:
La multi ani tuturor bb-ilor care azi sarbatoresc ceva (o luna, doua)!
Viktoria bine ai venit acasa!
Noi azi am fost ffff agitat! Sper ca miine sa fim cuminte!!!! Cornelia azi am avut niste colici, de am facut ce ai facut tu!
amary
Dr. Ion Ionut - Giulesti
http://community.webshots.com/user/tazmanu75
Shobo spune:
am mai pus poze si de aproape :)) si cu mami :)
http://pg.photos.yahoo.com/ph/dradetchi/album?.dir=/bf2b&urlhint=actn,ren%3as,1%3af,0
pupici
Mamica lui Bibishor
Dr. Tutunaru - ELIAS
Alina Maria spune:
Buna fetelor, se pare ca tati a lasat fetele lui sa doarma de la 19.00 pana acum . Am impresia ca am dormit doar o ora asa obosita am fost .
Va multumesc din inima , Gabi , Tigabita , Ana Maria, Galaxy ,Gabica ,Shobo ,Patricia ,si sper ca nu am uitat pe nimeni , acum sunt cu mult mai linistita , sper din toata inima sa i se regleze programul si sa doarma si ziua .
Noapte buna tuturor ! multe
Alina ,Wichard si Mandy Stephanie 7 saptamani
http://home.wanadoo.nl/w.deroo/
ana maria spune:
Shobo eu nu i-am dat supliment de lapte praf. Copilasu' nu avea forta sa suga dar eu m-am muls 7 saptamani iar l-am trecut la san ii dadeam completare tot laptele meu muls. Cand am venit acasa din maternitate am luat o cutie de humana 0 (pt prwmaturi) ca sa am pentru orice eventualitate si i-am dat de cateva ori cand nu reuseseam sa scot cat trebuie la muls (amestecam cu laptele meu ca altfel nu ii placea). Oricum am aruncat-o fara sa o golesc. Acum am luat un Humana 1 pentru acelasi scopuri, sa-i dau completare, masi ales ca NU ma mai mulg ca nu mai pot nervos. Atunci cand l-am trecut sa pape la san in mod organizat procedam asa: ma mulgeam dupa care il puneam la san iar la sfarsit cand nu mai sugeam ii dadeam biberonul. Dupa 5 zile a inceput sa manance din biberon doar vreo 10ml si atunci am renuntat la bibe. Pentru ca daca el stie ca nu mai urmeaza biberonul trage sa se sature de la san. vezi ca ei sunt mai destepti decat credem noi.
Marele avantaj acum e ca nu mai sterilizez biberoane si nu mai stau cu teama ca are putea sa ia un microb din bibe (copiii alimentati la san fac foarte foarte rar diaree si enterocolite). Eu eram atat de obosita incat la vreo luna dupa ce am ajuns acasa de la maternitate (dupa vreo 500 de mulsuri)am reusit sa stric 5 biberoane le-am pus la microunde la sterilizat fara sa pun apa in recipient. Si de fapt principalul avantaj al alimentatie exclusiv la san e ca am reusit sa pastrez laptele (bebe al meu face trei luni marti) si chiar sper sa-l mai alaptez exclusiv vreo luna doua. poernmtru noi e o victorie mai ales ca in maternitate copilul nesugand toata lumea imi dadea sanse mici sa-l alimntez natural.
Mi-am amintit sfatul pe care l-am primit de la doctorul din maternitate cand mi-a zis sa-l trec de la biberon la san. "Da-i o saptamana doar san si daca ia in greutate minim 200g continua cu sanul daca nu mulge-te si completeaza". Ai putea sa incerci si tu o saptamana sa vezi cat mananca bebe si apoi sa hotarasti.
Ana Maria si bebe Victor Stefan (15 12 2004)
Succes si s-auzim numai de bine!!!
ana maria spune:
Shobo ai o bombonica de baietel!!! Am vazut si eu pozele, e delicat si frumos ca o fetita!!!
Oana ma distreaza cum ai scris greutatile noi. in sfarsit se intelege ca am nascurt si eu bebe mare : 4,4 kg. Super!!! Acum fara gluma, poate ar fi bine sa notam in paranteza la ce varsta e greutatea respectiva. Bineinteles cred ca e destul de greu sa facu tu asta, dar am vazut la alte pagini de bebelusi ca mamicile aveau un password si putea fiecare sa intre si sa noteze in pagina principala. MA gandesc ca e cam greu sa faci tu tot.
adita spune:
Shobo, si eu zic tot ca Ana Maria. Incearca putin fara completare. s-ar putea sa fie greu cateva zile, sa nu se sature, sa trebuiasca sa-i dai des sa pape, dar de obicei in 2-3 zile se rezolva. cantitatea de lapte creste sau scade in functie de cererea lui bebe. cu cat suge mai mult, chiar si in gol, daca nu e lapte deloc, cu atat sanii sunt stimulati sa produca mai mult lapte. daca ii dai completare si bebe nu mai suge asa mult la san, organismul intelege ca nu e nevoie de mai mult lapte si nici nu creste cantitatea. eu asa am facut, nu i-am dat deloc lapte praf, inca din maternitate, cand mi l-au adus in salon, si chiar daca la inceput era putin lapte, cantitatea a crescut pana la nivelul de a-l satura pe fomistul asta. mie nici acum nu mi se pare ca am mult lapte, nu-mi simt sanii plini decat foarte rar si seara abia mai curge laptele, nu vine cu presiune ca in restul zilei, dar cu toate astea copilul creste bine, chiar prea mult as zice eu, luna asta a luat 1.5 kg, a ajuns la 7 kg
mamica de trei copilasi : Nectarie Ioan (5 ian. 2005), Elena (21 mai 2003)si Antim (27 sept. 2001)
ana maria spune:
Fetelor ia uitati e subiect am gasit: http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=44726
Eu nu m-am gandit pana acum la asta. Acum chiar ma gandesc sa-mi fac albumul foto privat si sa dau linkul pe privat.
adita spune:
in legatura cu greutatea copilului, nu m-am gandit s-o intreb pe dr, dar parca incep sa-mi fac griji. e normal sa ia asa mult?n-as vrea sa ajunga obez. oare ii dau prea mult sa manance? de cate ori da sa planga ii dau sa suga.mai nou a inceput sa nu mai vrea asa des, eu incerc sa-i dau si el respinge sanul si atunci inseamna ca vrea pur si simplu sa stam de vorba, si e foarte multumit daca-l plimb prin casa si vorbim, rade si chiuie. cred ca ar trebui sa fac invers, intai sa incerc sa-l tin de vorba si abia daca nu merge sa-i dau sa pape. voi ce ziceti?
mamica de trei copilasi : Nectarie Ioan (5 ian. 2005), Elena (21 mai 2003)si Antim (27 sept. 2001)