Mamici de martie-aprilie 2005 (18)

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns adrianafedorca spune:

hehehe Dana , cine crezi ca s-a trezit azi dimineata la ora 4 ,30 eu, daca dorm asa mult dupa amiaza nu mai am somn noaptea, vad ca si tu te-ai trezit cu noaptea in cap, cred ca nici daca ne vorbeam nu ne potriveam mai bine..., si normal la 5 dimineata eu mancam fursecuri, am innebunit de tot
Adriana si bebelinul care azi a facut 33 de saptamani

http://community.webshots.com/user/adrianafedorca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns teodora racz spune:

Roxana si Adrianafedorca am vazut si eu de la TV ce mai ningea la voi in Bucuresti;mai ales pe stadion unde nu s-a putut tine meciul Steaua-Villareal;si in vestul tarii a fost ger dar nu a mai nins;veti vedea ca in aprilie cand noi vom fi acasa cu BB.va fi o adevarata primavara;
Oana si eu am luat vitamine inca din perioada in care vomitam si m-au ajutat foarte mult;eu am luat Prenatal cam 1 luna si ceva;acum iau un sirop de fier,acid folic si Utrogestan;si mie imi era frica ca o sa ma ingras de la ele dar pana acum nimic!la ultimul eco dr.mi-a spus ca este bine dezv.ba chiar m-a intrebat daca tatal este unul "inalt si solid"?nu stiu la ce se astepta ea dar pana acum mi-a spus ca totul este in regula;
Elinia ce noroc ai avut cu oameni de treaba la nastere;conteaza foarte mult ca nimeni n-a strigat pe tine ci te-au incurajat;de aia am si eu emotii:ca o sa fiu si eu singura pe masa de operatii,cu toate luminile acelea pe mine si o sa-mi bata inima de o sa-mi sparga pieptul!

Teodora si bb.33+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ligia13 spune:

Buna fetelor!

Si eu am insomnii, dar nu pot scrie ca inca nu am net acasa. Am zis ca daca tot vin la serviciu si acasa nu am timp, nu are rost sa mai platsc si netul.
Ieri am fost la doc de familie si m-a certat. Unu: cica trebuia sa merg lunar la ea. Eu am fost la inceputul lu Ian si de atunci nu am mai calcat.
Analizele mi le vazuse ginecoloaga si a zis ok, dar asta cica: vai ce colesterol, vai ce trigliceride. Ma rog , au crescut o tzar, dar sunt in limite.
Acu mi-a dat iar sa fac analizele si daca sunt tot mari cica ma trece pe regin: fara brinza, fara lapte, numa iaurturi degresate, fara ulei in mincare, fara carne.. Si eu ce o sa maninc?
Apoi i-am spus ca ginecoloaga mi-a dat Calciu si Magneziu si m-a speriat ca pot avea contractii de la Calciu si ca da nastere prematura. De frica cred, de aseara am niste dureri de burta si niste miscari ciudate in burta care habar nu am daca sunt bebe sau contractii. Mie mi se pare a fi bebe. Oricum e nedureros.
Azi noapte nu am dormit deloc.
Mai pateste cineva urmatoarea chestie: daca stau in pat , pe spate sau pe o parte , un pic rezemata de burta , incepe burta sa se miste , initial am crezut ca e bebe, dar e ca un tremurat asha. Sunt contractii oare? Ma ridic din pat si stau in fund, imi trece. Practic sunt nu stiu cate nopti cad stau pe fotoliu si dorm, sau pe canapea,pe spate, cu capul f sus si cu picioarele ridicate.
Aproape ca nu mai suport. Cam dintr-o saptamana, daca am 2 nopti in care cat de cat dorm.
Si ca sa fie tacamul complet , de 3-4 zile mi-e greatza continuu, nu mai pot minca nimic aproape. Continuu am stare de voma si gust amar in gura.

No, ca m-am plins destul.

Doc de familie mi-a dat sa beau vit D3 ca cica e buna pt rahitism, ca noi la munte nu avem soare. A mai luat cineva.
Si m-a amenintzat si ca-mi face antitetanos inainte de cezariana, ca cica in caz ca nu e bine sterilizat.
Deci m-a incurajat, de am plecat morcovita de acolo.

la apelul kg mi-e rusine sa apar. Adica am luat numai 7,5 kg, dar cum inainte aveam 80, va dati seama ca acu am 87,5. Dar ce sa fac, grasana am fost mereu. Sa speram ca va decurge totul bine, ca tare mi-e teama ...

Felicitari la toate mamicile, bafta la cele care sunt in ultimele zile de "burticoase" ..

Va pup!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamacita spune:

oanamc,dupa cum ai vazut,aproape toata lumea te-a incurajat cu kg(oricum situatia ta e in limite absolut normale,nu dramatica,iar ca regula cele care aveau deficit ponderal inainte de sarcina iau mai multe kg si invers,de exemplu ligia 13).De slabit vom slabi impreuna,dar partea cea mai dificila nu va fi asta sau prin ce trecem acum,ci atunci cand vor incepe colici si dureri de dintisori,gagalicea va plange si noi ne vom agita.Cat despre vitamine,eu in fiecare an inainte de astenia de primavara faceam o cura cu multivitamine si ma simteam excelent,iar de luat daca luam max.1 kg.Asa incat cand mi s-a recomandat Prenatal in saptamana 7-8,n-am protestat defel si il iau de atunci incontinuu si-l voi lua si in perioada de alaptare;rezultatul=bb putin peste media de greutate la fiecare masuratoare,iar parametrii sai ideali.
danna j,imi pare rau ca aveti o perioada mai cu hopuri acum,dar iti confer toata dreptatea din lume:important este sa fiti sanatosi si voi si bb,restul se va aranja.Si asa este,in Romania nici cu salariu si indemnizatii nu prea poti sa stai linistita pe-o ureche;mai ales eu,ca sunt obisnuita cu o viata buna tragand ca magarul la trei locuri de munca+garzi.Noroc ca sunt econoama de mica,astfel incat de 5-6 ani de cand ne straduim sa avem un copilas am deschis un cont care ne poate sustine pe mine si pe bb pe tot concediul de maternitate,cont pe care inca l-am mai alimentat zilele astea(ma mai duc la cabinet,inclusiv astazi).Sper sa nu apara nimic neprevazut,dar ce tinea de noi am facut.Asa incat capul sus si rugati-va ptr.sanatate,ptr.ca asta nu poate fi cumparata.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamacita spune:

teodora racz,mai tuturor pacientelor le bate inima "ca la vrabiuta"cum le zic eu,astfel incat pe masa de operatie pulsul le ajunge si la 150!Am constatat ca orice gluma sau vorba buna scade imediat pulsul,deci pac.se linisteste,asa ca eu asa procedez cu pacientele mele.Nu ma costa nimic,pac.e mai linistita,si eu alaturi de ea ptr.ca nu trebuie sa intervin cu medicamente sa-i scad pulsul ce a crescut periculos de mult.Pe scurt toata lumea fericita pe principiul proverbului"vorba dulce mult aduce".Daca nu vei beneficia de suport moral exterior insa,incearca singura un fel de yoga:gandeste-te la bb sau la o scena frumoasa cand il vei tine in brate si va veti juca si o sa te linistesti imediat.Asa cum le spun eu,e singura operatie "fericita"din lume.
ligia 13,in nici un caz sa nu te apuci sa tii regim acum;lasa medicii de familie cu balivernele lor,prea putini isi fac meseria asa cum trebuie.Pana si medicul meu,care e o amica,uita uneori cu cine vorbeste si-mi tranteste niste aberatii din care se vede ca n-a mai citit actualitati medicale si eu o aduc cu picioarele pe pamant("alo,uiti cu cine vorbesti,adevarul e asa si asa bla,bla,bla").Ptr.greata si gust amar ar fi bine sa-ti mai iei niste enzime hepatice(transaminaze),bilirubina,hemoleucograma,eu asa ti-as recomanda si fara excese alimentare inutile(dulciuri,grasimi,maioneza,smantana,cafea).Cat despre dormit,de obicei bb se agita daca nu-i convine pozitia,de obicei cand dormi pe spate.Incearca sa dormi nu chiar pe fotoliu,ci pe doua perne,pe partea stanga,eventual cu o perna intre picioare si alta sub burta,si in aceste conditi chiar daca apare"tremuratul"de care spuneai dormi linistita ca nimic nu i se intampla lui bb si tu te vei obisnui incet-incet sa dormi astfel.Pe fotoliu e un chin ptr.amandoi...Vit.D3 poti sa iei,nu face nici un rau,poti sa continui si calciul daca ai deficit,poti sa faci si antitetanosul,rau nu-ti face,deci cred eu ca te-am linistit cu toate cele.Sa auzim de bine!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns clio spune:

Neata, fetelor!!!!Harnicutelor!!!!
Sper ca va simtiti bine si ca...zapada de aseara nu v-a intristat foarte tare...Sa ne multumim cu soarele de astazi!!!!

In legatura cu kilogramele, eu sunt am acumulat in jur de 8-9 kgs pana acum in saptamana 33. Inca din primele saptamani am luat Materna, Magne B6, Iar din saptamana 15-16 am luat si Biomarine Plus.Am fost foarte nelamurita de ce nu mi s-a prescris calciu si fier...Medicul mi-a spus ca in cazul calciului, acesta provoaca ceva contrcatii, iar de fier mi-a zis ca analizele nu demonstreaza o carenta de fier.Sincer, nici Materna nu mi-a recomandat, insa am luat eu pentru ca sunt extrem de stresata ca bebelusha nu este destul de mare(desi la ultima eco era chiar un pic mai marisoara)...

Fetelor, voi aveti nelinisti de genul:o fi sanatos bble, o fi complet din punct de vedere genetic, o avea tot ce-i trebuie pentru a deveni un adult normal???Eu sunt mai mult decat stresata!Numai asta am in cap!Si pe langa toate astea multe alte nelinisti in legatura cu nasterea...Nu stiu ce sa fac sa pot sa privesc totul cu detasare.Numai ca ma gandesc si incepe sa-mi bata inima ca la vrabiuta(vorba Mameicita).Cu doctorul asta al meu din ce in ce mai aglomerat sunt la fel de stresata.In privinta anestezistului, mi-e o teama de mor pentru ca am inteles ca la Elias este mare problema...Am inteles ca au existat cazuri in care acesta nu a venit la timp si bietele femei au ramas fara epidurala, ca noaptea nu ar veni de acasa decat cu mari garantii ca va fi recompensat cu tarif de noapte...Habar nu am daca acesta o fi adevarul, insa pentru mine este de ajuns pentru a-mi face o gramada de probleme.Totusi, ma gandesc ca un anestezist de garda o exista in tot spitalul!!!Of nu mai rezist cu atatea griji.Sper sa ma linistesc!

Voiam sa va mai intreb ceva.Intarirea aceea a burticii este de fapt contractia?Mie in ultimul timp mi se intareste burtica destul de frecvent, este oare normal?Uneori mai simt si o durere destul de vaga...este normal?

Nicoleta

Nicoleta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanamc spune:

, gravidute!
M-am trezit cu o greata de luna a treia...Cred ca am luat-o razna rau de tot...am si o senzatie de slabiciune, de somnolenta...Cum am putut sa fiu atat de inconstienta sa nu iau vitaminele de la inceput, sunt sigura ca intarzierea bebitei e din cauza asta.Sper ca mai poate recupera,draga de ea, acum in ultima luna.
Aaaa, in plus sotul meu trebuie sa plece intr-o delegatie foarte importanta la sfarsitul lunii...sper sa nu se intample nimic exact cand e el plecat.Tocmai ieri s-a hotarat ca vrea sa asiste la nastere.Sa ma bucur sau nu?
La noi e un ger de crapa pietrele, iar nu pot sa merg la plimbare si toata saptamana am stat in casa.
Nu mai pot!!!!!
V-am disperat de dimineata, mii de scuze!!!
Va pup dulce!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rrox3 spune:

Nati multa sanatate! Sa speram ca te inzdravenesti in weekend!

Oanamc si eu initial m-am gandit ca-i prea mult sa iau 1 Materna pe zi. Asa ca luam doar 1 la 2 zile. Si cam prin luna a 6-a asta a fost prea putin, fiindca bebe a iesit mai mic cam cu o saptamana la ecografie. Iar la anlize o mica anemie si calciul abia putin peste limita inferioara a normalului (eu de obicei am destul). Asa ca de atunci iau 1 pe zi si s-a cunoscut imediat, bebe a recuperat foarte bine, la 33 saptamani era mai mare decat normalul. Asa ca ia tot ce ti-a prescris medicul, e mult mai important decat 1-2 kg. in plus. In privinta greutatii la 36 saptamani, ce-ti pot zice eu e ca prin carti e data intre 2.5 si 2.8 kg, iar eu am nascut-o pe Mariuca la 36 saptamani si a avut 2.950kg. in conditiile in care eu nu am decat 1.60m inaltime si deci e normal sa fac copii mai mici. Concluzia: da-i cu vitamine!

Ligia13 ignor-o pe doctorita de familie. Sa nu cumva sa tii regim acum. Si e normal sa se modifice unele analize in timpul sarcinii, nu e motiv de ingrijorare.

Clio nu te mai stressa atata! O sa fie bine! N-are nici un rost sa te gandesti toata ziua daca bebe e bine. Nu ai facut ecografii? Daca era ceva in neregula s-ar fi vazut. Fii optimista, ca altfel nu mai se simte nici bebe bine!

DannaJ felicitari! Imi place cum gandesti. Ai dreptate, importanta acum e sanatatea familiei si venirea lui bebe, restul le rezolvam dupa aceea.

tuturor!

Roxana, Mariuca (5 ani si 8 luni) si bebe din burtica s. 34+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rrox3 spune:

Oanamc n-are rost sa-ti faci atatea griji. Acum trebuie doar sa iei vitaminele si sa incerci sa te simti cat mai bine. Nu e sfarsitul lumii daca bebe va fi putin mai mic la nastere, recupereaza rapid dupa aceea.

Roxana, Mariuca (5 ani si 8 luni) si bebe din burtica s. 34+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns an-k spune:

dana, imi pare rau ca treci printr-o perioada mai dificila financiar, dar sa nu te gandesti niciodata ca e rau ca ai luat casa, -e a voastra, noi platim chiria 600/luna,
avantaje de la stat ar fii: premiul de nastere de, in jur de1000 euro care il va primi tu sau al tau sot(cine are serviciu stabil), si cam 3-400euro de la casa de asigurari, apoi daca te angajezi, -ceea ce o sa incerc si eu sa fac dupa-, banii platiti la cresa se recupereaza in procent de 30% din taxe, sper ca ti-am fost macar putin de ajutor
tu ai mers la scoala de limba?

am intrat in saptamana39
Anca si Bianca din burtica

Mergi la inceput