Mamici de martie-aprilie 2005 (18)

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mamacita spune:

danuta t,ma bucur ca te-am ajutat.Asa este,eu prefer intalniri cu pacientele in prealabil din mai multe motive:se stabileste o relatie de incredere,eu vad cu ce probleme medicale ale pac.am de-a face si-i demontez si ei toate temerile si nelamuririle,ii explic cum vor decurge ostilitatile,iar pac.de fiecare data pleaca mult mai linistita(nu stiu neaparat daca de la explicatii sau le place cum arat,dar rezultatul e 99%acelasi de fiecare data).Bineinteles ca ma mentin pe aceeasi pozitie,decat o anestezie proasta mai bine deloc(valabil la nasterea naturala).Si inca ceva:de cate ori iti va fi f.teama in sala de nastere/operatie,gandeste-te la momentul cand il vei vedea si auzi pe bb si sigur n-o sa-ti mai pese de altceva.
Iar a nins in reprize toata ziua,si acum din nou...
dariaevelin,bafta multa si-l salutam deja pe Brien!Nastere usoara,fara complicatii si batai de cap!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamacita spune:

Cine mai stie ceva de Lorelei?Sper sa avem vesti bune!
Coral,tu ce faci?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rrox3 spune:

Gata, am postat si listuta cu mamici si bebelusi

Daria iti tinem pumnii maine! Sa mearga totul foarte bine si sa ai un baietel sanatos, frumos si exact asa cum ti-l doresti! Recuperare rapida! Si asteptam vesti de la tine!

Mamacita parca Coral zicea ceva de venirea mamei ei. S-ar putea ca din cauza asta sa nu mai aiba timp de forum. Sper ca nu a patit ceva.

tuturor si nasteri usoare mamicilor in actiune!

Roxana, Mariuca (5 ani si 8 luni) si bebe din burtica s. 34+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns giuliatm spune:

FELICITARI CLAUDIA!!!
si
BUN VENIT PE LUME MELISSEI IOANA !!! , sa fie sanatoasa si sa te bucuri de ea!!!

Hop si eu la apel cu kg: sunt la termen si am pus pe mine 21 kg .
Toata sarcina am mancat cat am vrut, nu m-am abtinut de la nimik, neavand greturi dar nici pofte.
Cat despre ingrasatul in ultima perioada, depinde de fiecare, eu am fost in grafic cu kg (mai putin de sarbatori cand am pus 6 kg in 3 saptamani ); de la Rev am mai pus 3 kg (practik, s-a ingrasat doar bebela). O recomandare calduroasa::: IESITI LA PLIMBARE CEL PUTIN 1 ORA PE ZI!!! Eu am pus kg alea de sarbatori nu din mancat mai special (am fost chiar in pasa proasta de sarbatori cu mancatul), ci din lipsa de miscare (am stat aproape 3 saptamani in casa)

Fetelor va pup, ne auzim cand ma intorc cu bebela din spital

giuliatm & alessandra inca in burtika

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adrianafedorca spune:

hop si eu la apel cu kg, pana acum am luat 13 kg ( saptamana 32+ 5 zile), sper sa nu mai aiau multe ca abia ma mai misc, si chiar daca mai adun ceva pana nasc, o sa le dau eu jos, important e sa fim sanatoase si bebelinii nostri la fel

pupici la burtici
Adriana si bebelinul 32+

http://community.webshots.com/user/adrianafedorca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns an-k spune:

vin si eu la apel cu kg, cu toata rusinea 24kg
asta e , bb sa fie sanatoasa, ca dieta scrie pe fruntea mea dupa, deja am ochit o dieta omeneasca la femina intim, adica, care cred eu ca o pot asocia cat de cat cu alaptatul si anume "Dieta WW", deocamdata s-a apucat al meu sot de dieta, ca noi am facut burta impreuna , el oricum avea deja dar parca nu ca acum, vedem cum merge la el si o sa-mi intreb si medicul ce si cum
pupicuti dulci

am intrat in saptamana39
Anca si Bianca din burtica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabrianah spune:

Felicitari mamicilor care au nascut deja!!!

Va citesc fetelor in fiecare zi, si ma tot uit pe lista de "asteptare" sa va identific.asa-i daca am venit mai tirziu in club..

Eu sint in saptmaina 36 , miine merg la control. ieri am cam avut emotii toata dimineata, ca mi s-a parut ca am inceput sa pierd dopul gelatinos. insa Dr a fost draugta si m-a primit repede, si mi-a zis ca ii ok colul si bebe e inca sus.M-am bucurat mult.

Simbata si duminica am fost la un curs intesiv de pregatire pentru nastere, tinut de 2 moase. au facut cu noi si exercitii de respiratie in contractii, si relaxare.

Legat de respiratie, va scriu cum ne-au spus: sa stam comod, relaxat, cu umerii lasati in jos, cu amindoua miinile pe burta.apoi sa tragem aer mult, si lent , sa facem o scurta scurta pauza, si sa expiram lung, pe gura, dar din abdomen. sa vezi cum miinile de pe burta participa la expir. zicea sa ne gindim ca respiram pentru bebelas, sa incercam sa stam cit mai relaxate in contractii, pentru ca bebe are nevoie de oxigen si noi avem nevoie de putere in continuare.

Alt tip de respiratie : inspirul lung, tragi mult aer in tine, il tii un pic, si apoi expiri luuung de tot, pe vocale : a, e, i, o , u.
asta mi-l amintesc si de la prima nastere, cind imi zicea moasa sa expir cu "U" lung , pe voce groasa de tot. Asta merge mai ales cind contractiile sint mai lungi.

Daca va fi o perioada spre sfirsitul travaliului in care moasa va va zice sa nu impingeti inca, respiratia atunci zicea ca este scurta, gifiitaore( cum fac ciinii vara cind e cald:))sau se mai poate inspira scurt, si expirul sa fie ca un suspin, asa muzical... cam greu de redat..:)

In expulzie, cind trebuie sa impingem: inspir mare, puternic, , ochii inchisi,gura inchisa, barbia in piept, si impins tare. pe o contractie zicea va vom ajunge sa inspiram de 3 ori asa puternic, si sa impingem de 3 ori.

Ziceau ca e foarte important sa ne plimbam cit mai mult in ziua aia, si sa nu stam in pat.gravitatia ajuta sa coboare copilul mai repede.
Ne-au mai spus ca perioada cea mai lunga ( si greutza) este pina ajunge colul la dilatatie de 3 cm, de acolo merge totul repede.

Fetelor, poate va ajuta si pe voi sfaturile astea.
Dumnezeu sa ne ajute sa avem nasteri usoare, si bebelasi sanatosi!

Cu drag, ana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lorelai spune:

buna fetelor,

felicitari noilor mamici. abia acum am intrat un pic pe forum sa vad ce mai faceti. sa va traiasca bebelasii si sa fie sanatosi.

noi sintem toti acasa, in sfirsit. fetele sint bine, cresc, maninca de ne sparg si dorm la fel de mult. important e ca sint sanatoase. Livia s-a refacut complet, a inceput sa ia si ea in greutate, are acum 2.5 kg. Maya a sarit de 3 kg (ele au avut cite 1.7 kg la nastere). ieri au facut 7 saptamini, nici nu stiu cum a trecut timpul. azi am fost cu ele la pediatru, a zis ca sint bine amindoua, se incadreaza in grafice. avind in vedere ca ele trebuiau sa se nasca pe 21 martie, ma declar satisfacuta.

fetele sint niste dulci, iti vine sa le maninci. incep sa se contureze diferentele de personalitate si fizice, sint din ce in ce mai diferite. am facut poze dar inca nu le-am descarcat. poate ne dezmeticim in curind si apucam sa ne odihnim un pic si sa ne mai organizam cit de cit.

eu sint epuizata, ma termina oboseala si ma rog sa nu ma apuce deprimarea de atita oboseala. abia apuc sa dorm 4-5 ore din 24, ziua sau noaptea, cind dorm fetele. au amindoua program de tipat cite 2-3 ore pe noapte dar nu in acelasi timp. pina la 4 eu nu apuc sa inchid un ochi. incerc sa le conving sa doarma macar 4 ore continuu pe noapte dar nu reusesc. fix la trei ore se trezesc si urla de foame, asta in cazul in care nu si-au facut repriza de plinsete intre mese. si nu le apuca decit noaptea. nu e clar ce au pot fi gaze, colici sau alte cele. singura "multumire" pe care o am e ca nu pling in acelasi timp. nu stiu ce m-as face. pina mai cresc si ele va trebui sa rezist cu putin somn. cind ma uit la ele imi trece toata oboseala.

va tin la curent si va doresc nasteri usoare la toate.

pupici,
Lorelai

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns teodora racz spune:

Ce vesti bune ne dai Lorelai!Ma bucur ca fetitele sunt bine si imi pare rau ca esti asa de obosita;cred ca asta ne asteapta pe toate dar la tine totul se pune de 2 ori.
Fetelor ieri am avut o zi plina;dimineata am mers la cumparaturi la Selgros si am stat printre rafturi cam 2 ore;am mai cumparat pt.bb.2 costumase,pampers,betisoare pt.urechi;cand am ajuns acasa eram obosita;seara a venit preotul la noi si a facut sfintirea casei si cred ca de atatea emotii au inceput contractiile;erau destul de dese,cu si fara dureri;desi am luat un No-Spa si un supozitor greu au trecut;ca sa nu mai spun ca bb.se misca parca avea ora de fotbal;acum dimineata sunt mai bine si astazi vreau s-o iau mai usor ca ieri m-am cam speriat;BB.a miscat asa de tare cand preotul a facut slujba ca pana si sotul care era de cealalta parte a camerei a vazut cum mi se misca burta;

Teodora sbb.33+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rrox3 spune:

Lorelai sunt tare bucuroasa ca fetitele tale sunt bine si sunteti cu totii acasa! Iti doresc multa putere de munca fiindca imi imaginez cum e cu doua fetite deodata! Multi pupici pentru voi toate trei si asteptam cu nerabdare sa va vedem in poze!

Roxana, Mariuca (5 ani si 8 luni) si bebe din burtica s. 34+

Mergi la inceput