Bebelusi de iulie-august 2004 (49)

Raspunsuri - Pagina 15

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Catinca spune:

Lia, multumesc mult pt retete si sfaturi, esti o dulce.
Care dintre voi a invatat bebelusul sa adoarma singur, adica il pui in pat si la amiaza si seara si adoarme singur.
mi-a zis pediatra mea ca ar fi timpul sa-l invat, ca cica dutreaza de la 3-5 zile pina se obisnuieste si ca pina va adormi ar plinge de la 1-2 ore.
pai ce-s nebuna? eu nu pot sa las cupilul sa plinga 1-2 ore.
ziceti si voi, cum faceti? sau cum ii adormiti pur si simplu?

ma duc sa citesc din urma
pupici,
Catinca si Stefanel aproape 7 luni

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pako spune:

Ramona am vazut-o pe Sara...e dulcica foc in rochita aia.Si eu zic sa luati cu voi patutul daca este din ala pliant, de vacante.
Andreea e dragut foc Matei cu baticutul ala in cap.
Eli cum au zis si fetele...toate decojite.Eu i-am dat ieri pt. prima data dovlecel in pireul de cartof si nu l-a vrut...mai incercam peste cateva zile.
Irrinuca bine ai revenit....bine ca te-ai linistit cat de cat...pupici de la noi.

Felicia si Andreea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dorsilia spune:

Catinca, multumesc !
Nici eu nu am inima sa las copilul sa planga nici 15 minute damite 1-2 ore. M-as zgaria pe fata sa-l stiu ca plange asa si eu stau si ascult. Si pt ce? ca sa doarma singur? ei, eu cred ca nu e cazul. Nu-mi ia ore ca sa-l adorm, de cele mai multe ori in maxim 30 de minute adoarme deci de ce l-as chinui? O sa doarma si singurel cand o sti de el si de locul lui in casa, acum e asa micutel ca nici nu stie ce e cu el, unde e camera lui, patul lui si nu intelege mare lucru. La varsta asta domina simturile, vrea sa ma simta langa el, sa ma prinda de bluza si sa adoarma la caldurica burticii mele (macar la asta sa foloseasca dolofana), vrea sa ma gaseasca acolo langa el cand se mai trezeste, asa adoarme linistit la loc. Eu recunoasc ca dorm foarte bine cu el, nu mi-a fost teama ca-l strivesc sau lovesc in somn si nici nu dorm de 3 luni pot spune cu ochii pe el. Pur si simplu "stiu" ca e acolo langa mine, asa cum el "simte" ca sunt langa el. Il mai acopar noaptea, ii mai dau lapte daca a adormit mai devreme, il schimb daca imi pare scutecul ud sau se prelinge pisul pe langa scutec si-i uda bluzita. Stiu multi parinti care m-ar condamna dar e treaba lor, si eu stiu parinti care si-au pus copilul separat in camera lui din prima zi de cand l-au adus acasa si tot nu e mai autonom sau mai independent decat altii pe care-i stiu eu ca au dormit cu mama sau chiar cu ambii parinti. Danut al meu doarme si-n patutul lui ziua. Uneori seara il adorm la el in patut si nu are nimic impotriva, atata timp cat dorm si eu in aceeasi camera si patutul lui il lipesc de al nostru. L-am luat in pat de cand a fost ger si la noi scadea temperatura sub 19 grade. Plus ca mai aveam o teama cu sindromul ala de care am tot citit pe net. Si chiar am verificat...s-a intamplat sa observ chiar ca respira ca mine si suspina/ofta odata cu mine, desi eu eram treaza si el dormea. Noaptea mi se parea mai sigur pentru ca se trezea des si maraia si plangea, se foia, asa langa mine doarme daca deschide ochii si ma vede, intinde manuta, ma atinge pe fata si adoarme la loc suspinand. Am citit teorii despre asta si pana la urma fiecare face cum simte ca e mai bine pt copil, eu asa am simtit si asa am facut. Nu sfatuiesc pe nimeni sa aleaga varianta mea sau alta, insa cu un lucru nu sunt de acord pana la urma: lasatul copilului sa planga 1-2 ore pana cade lat epuizat.
Lia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alice2004 spune:

Eli, fara coaja toateee, cel putin io asa fac !
Ramona, petrecere frumoasa la munte!!!!

Alice si Andrei Florin (12.08.2004)

http://community.webshots.com/user/alice20041

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roller025 spune:

Apropo de adormit cupilu singur: fetili care aveti bona, cum adoarme ea cupilu?

Ca acush ma ajunge si pe mine grija asta. Acu Vicu aduarme in brate la tati sau pe umar, da' femeia aceea ce vina o avea?

Dana si Victor Mihai (10.07.2004)pozici mai vechi si mai noi
altele, daca nu v-ati saturat

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eli spune:

Multumesc mult pt raspunsuri.
Pako, si eu i-am dat ieri pt prima data dolvecel, dar simplu. SI azi tot piure de dovlecel a papat, cam 120 de grame, dar noi de obicei papam asa putin orice ar fi de mancare.
Intrebam de coaja pt ca azi "i-am scapat" cand am ras para si un pic de coaja. El nu a protestat, dar ma gandeam sa nu ii fac rau.

In seara asta a papat 120 g piure de fructe si un pic de lapte de sete si dupa o ora, ca ii era si foame si somn, 100 ml de lapte cu o cupa de orez plus ceva san, pt noi e mult, poate am noroc si nu se mai trezeste asa repede peste noapte. Fug la nani ca sunt franta. Pupicei!

Eliza & Stefan Takeshi (16/08/2004)
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=32097" target="_blank">Nasterea broscutei vechi"proaspete"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns BLUE ANGEL spune:

hai ca am venit si noi de afara ... vine , vine primavara !!
Ramonule , ia patutul ca se strange si nici nu ocupa mult loc ... si pe langa celelalte griji risipite ... voi cum alea alea .. cu Sara in pat ??? si nici nu-ti mai faci griji ca va cadea din pat ...
eu am un incalzitor de la Chicco pe care ti-l recomand nu numai ptr. deplasari ci si ptr. acasa .. cum ii incalzesti mancarica in ziua in care nu-i faci ? nu e scump !!! eu l-am folosit din plin ... o sa-ti fie bun si cand o sa incepi sa-i dai formula .. sa nu mai stai sa fierbi apa , etc ...daca gasesti si cu adaptor ptr. bricheta de masina e si mai ok !!!
pupic

Simona si bb Luca
http://photos.yahoo.com/ionel_dinu

Mergi la inceput

Lia, m-ai uns pe suflet !!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns amironeanu spune:

Buna!
Nu-mi vine sa cred! Stefi doarme de 2 ore Si a fost si foarte vesela azi si cuminte. Sper sa fie asa si restul zilei, ca eu sunt un pic obosita, iar tati ei racit cobza in continuare.

Andreea_s l-am vazut pe Matei. Este un dulce! Multi pupici!
Dana (roller) si pe Vic l-am vazut si el este foarte dulce si un nazdravan si jumatate. Pupici si voua!

Daria, eu maine merg cu Stefi la controlul de 7 luni si vreau sa o rog sa ne dea niste analize. Mie mi se pare ca Stefi are cearcane si nu-mi place. Nici eu nu cred ca este bine sa-i dai fier fara analize.

Ramona, sa va simtiti bine la munte si sa aveti vreme frumoasa. Sunt sigura ca Sara se va simti de minune.

Eu nu pot sa dau o reteta pentru adormit copiii pentru ca Stefi adoarme ori la san (de cele mai multe ori), ori cu biberonul ce ceai ori in brate ori la plimbare.

Lia, foarte bine faci. Pana la urma mama simte ce este cel mai bine pentru puiul ei. Eu de exemplu am observat (sau mi se pare) ca Stefi doarme mai bine de cand sotul meu doarme in sufragerie (este exilat din cauza racelii) si am de gind sa incerc sa vad cum e daca doarme simgura in camera.

Vroiam sa va intreb ceva, dar nu mai tin minte. Oricum eu mai sunt prin zona. Dupa-amiaza placuta.

Pupici,
Andrea si Stefania (13.08.2004)
Stefania - printesa mea

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=44241" target="_blank"> O poveste despre o raza de soare

Mergi la inceput

Meeeeei, care ziceati ceva de primavara ? Ca aici in Bucuresti ninge iaraaaaaa !!!! Si io una m-am saturat tare de tot de iarna asta !!!!

Mergi la inceput