La France (31)

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns oana cretu spune:

Lulu, merci de urare pentru George! Sunt topita dupa Anca, in curand facem un al doilea. Adica o fata. Glumesc, nu in curand! Problema e ca toate aveti fete destepte si frumoase, daca era una care sa nu imi placa poate ma razgandeam...dar vazand poze numai cu fete frumoase si citind numai povesti despre niste fetite inteligente...vreau si eu.

Miha (Samsara), am ascultat mesajul, nu gasesc nr tau de fix sa te sun, dar mai vorbim noi. Merci din suflet!

Am si eu o intrebare. Aveti idee cat costa sa iti scoti un sterilet aici? Sotia varului lui George vrea sa-l scoata ca i-a vrajit si pe ei Seb sa faca un bebe.:P

Ma duc la dodo, ca i-am dat sa pape la 7 si a adormit in 10 minute (dar a mancat) si pe mine m-a uitat D-zeu pe aici. Pupici!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Otilia spune:

Ce ati facut fetelor, v-ati intilnit la Paris?
Povesti, (vrem) povesti!!! Si poze ;)

Mi-am luat inima in dinti si am sunat azi la PMI si i-am zis secretarei ca REFUZ sa o primesc pe puericultricea care ma iubeste asa de tare si de care nu mai scap!!! Mi-a promis ca o sa-i aduca la cunostinta inainte de data fatidica (vineri dimineata) Asta e, nu-mi pasa, n-o sa-mi curbez spatele in fata unei imbecile perfide si mincinoase. Tant pis daca va trebui sa-mi gasesc o alta meserie. Am de unde alege. :p Oricum ma simt mai bine acum :)))

Pupici!!!

~Otilia&LaAdelita~www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Otilia" target="_blank">

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns didita spune:

Bravo Otilia ! asa revolutionara mai rar! Cred insa ca si mie (care am fost educata sa evit conflictele) mi s-ar fii pus pata pe asa o individa.
Si cam de ce vroia ea neaparat sa te revada?

Ai mai facut ceva pt recurs? Incearca sa ceri si invatatoarei sa-ti faca o scrisoare cum ca fata ta nu este o fata cu probleme si ca se descurca bine la scoala.

eu ma impung "amical" cu doamna patroana care nu e deloc incantata ca mai fac un copil. A inceput sa caute o alta assmat si ma tine la curent cu vizitele. De fiecare data cand are ocazia mai baga o aluzie. Vinerea trecuta a avut o vizita si lui imi zice : "pare de treaba si e cam de 45-50 de ani asa ca nu cred ca-mi mai face ea copii(intre paranetza fie spus ea a nascut-o pe fii'sa la 42 de ani). cealata era tinerica si avea un copil de 2 ani asa ca... nici gand"
Mie nu-mi venea sa cred ce-mi aud urechile. M-am abtinut de a o intreba daca ea i-a cerut voie sefului ei sa faca copii. si m-am multumit sa-i zambesc dulce si sa-i raspund: "aaaa! acum incepem sa intelegem patronii care nu angajeaza femei!"
N-a mai zis nimic, dar nu sunt sigura ca a retinut morala, ca nu e prima oara cand ii raspund de genul asta. Dar n-are nimic ca si data viitoare tot n-o las sa zica prostii asa ca are ea ochii frumosi!

didita

Mergi la inceput

Didita draga, pai cred ca pentru recurs se repezea ea sa vina la mine.
M-a sunat saptamina trecuta puer cea noua sa ma intrebe daca-s libera vineri dimineata. N-am prea inteles de ce vine, a bijbiit ceva ca am facut eu recurs si ca trebuie sa vorbim. Si ca vine cu mme Minciuna. La care eu, mirata: "Ah, bon???". Dupa aia m-am gindit ca nu-i in regula deloc ca eu fac recurs si cer o contra-vizita si ca ei imi trimit aceeasi echipa. Mai ales ca mme Minciuna nu mai e pe sector. Dar asa e ea, nu vrea sa ma lase-n pace. M-am interesat si la Sindicat si am de ce sa o atac pe mme in justitie: pentru "propos mensongers et diffamatoires, qui portent préjudice a mon métier et a mon honneur." Si mi-au zis ca in nici un caz nu-i corect sa vina aceeasi persoana sa ma reexamineze. Acum daca am al doilea agrement si scot porcaria aia din dosarul meu poate ca o las in pace, dar daca nu o atac in justitie si o sa-mi plateasca cocoana si " dommage et intérêts": toate salariile pe care le-am pierdut/le voi pierde din cauza ei + o prima pentru daunele morale produse. Ca deja nu mai stiu ce fac (printre altele am reusit sa fac si un cec fara acoperire de stresata ce sunt de povestea asta, n-am calculat bine! ) + ca ma cert cu sotul de nervi (ce avem amindoi din cauza cucuoanei) si nici cu copiii nu mai reusesc sa fiu calma cum eram inainte.

Cit despre facut copii... Bine ca ai pacalit-o! Asa m-a intrebat pe mine una (gravida de altfel) verde-n fata daca nu vreau sa-i fac un fratior lui Adélie in urmatorii 2 ani, nu de alta da-i tare greu sa gasesti pe urma pe altcineva!!! Pacat ca nu i-am raspuns ca daca vrea sa fie sigura n-are decit sa angajeze un barbat! Ca sa vezi, femeie gravida si tot ea ma discrimina pe mine pentru o posibila sarcina!!! Tot asa m-am gindit si eu, ea l-o fi intrebat pe seful ei daca-i da voie sa-l faca pe-al doilea?

~Otilia&LaAdelita~www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Otilia" target="_blank">

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oLo spune:

quote:
Originally posted by Otilia
sa-i fac un fratior lui Adélie in urmatorii 2 ani,

pai si cum ramane cu fratzioara Adelitei???

Mihaela
www.desprecopii.com/info.asp?id=512" target="_blank">Anaïs & www.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=19303" target="_blank">Emma

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Samsara7 spune:

Gata, mi s-a propus un CDI de maine! Si eu am primit primul meu salariu, desi un pic cu intarziere. Mai ramane sa rezolvam cu casa . Din frumoasa gradina unde am facut picnicul nu a mai ramas nimic, noul proprietar s-a pus pe demolat, si asa ne-am si mutat : printre buldozere, gropane, ramuri de copaci taiati, si un zgomot infernal.
La clinica am invatat sa ma impun un pic, am vrut sa plec caci conditiile de munca erau foarte grele! 12 ore cate 2 zile la rand, iar cand lucrez week end-ul, o fac 3 zile in sir! Salariul nu e foarte mare dar clinica e frumoasa, moderna, oamenii sunt placuti. Pana la urma mi-au dat un ajutor in mi-temps, si cand au vazut ca vreau sa caut altundeva de lucru mi-au propus un contract nedeterminat, intr-un serviciu mai acceptabil. 30 de pacienti pentru o singura persoana (infirmiera nu are timp nici ea sa lucreze in binom) este enorm, iar latura umana nu poate exista in asemenea conditii, e doar o uzina pe banda rulanta.

In alta ordine de idei: fetelor: .

Geo , si pe mine ma intereseaza operatia de miopie, banuiesc ca ai mers la Clinica de la St Laurent du Var. Iti tin pumnii, un prieten de-al meu a facut si el aceasta operatie de curand , tot acolo, si e foarte multumit! Dar sa stii ca puteai face si in Romania, cred ca era mai ieftin. Si eu ma voi interesa pentru astigmatism.
Oana,, scoaterea steriletului este o operatiune ca oricare alta a medicului ginecolog, deci privitor la cost este cel al unei consultatii. Atentie sa nu fie un medic care practica "depasiri de onorariu", care nu sunt rambursate.
In ce priveste nr de telefon fix , e normal daca m-am mutat sa nu il mai am! Ramane valabil portabilul .
Otilia, oricat de greu ar fi, trebuie sa iti pastrezi calmul (uf, ce usor e de spus uneori!) si sa stii ca rasismul nu tine numai de culoarea pielii. In acest departament cunosc pe cineva care are o asociatie ce se ocupa cu astfel de probleme, omul e avocat , daca crezi ca te intereseaza iti pot da coordonatele.
Esti victima si e bine sa nu lasi nepedepsit asa ceva. Eu cunosc un caz a unei romance care depusese un dosar de "regroupement familial sur place" si cand a primit refuzul de la DDAS nu stiu ce i s-a pus pata damei care se ocupase cu cazul ei, insa a sunat peste tot sa o ponegrasca : la universitate, la ambasada, oriunde s-a putut ca sa ii faca rau. Si i-a si spus-o fara rusine in fata. Am cunoscut-o pe aceasta functionara, cand am avut o petitie de facut, si este teribil de rea si de nepoliticoasa. Cand i-am spus ca vreau un act de calatorie pt fiica-mea sa il vada pe tata (care tragea sa moara) mi-a spus textual ca "ce imi pasa mie ca va moare tatal" . Nici macar nu se fereste sa isi arate parerile, nu are pic de delicatete, si parca e pusa special la sectorul despre straini. Sunt tot soiul de abuzuri, uneori e flagrant, alteori avem impresia ca am intrat intr-o hora nebuna in care ne lovim de oameni nebuni!
Am vrut sa depun plangere impotriva comportamentului acestei femei(despre care v-am spus doar un detaliu) , in birou am avut ocazia sa o vad "acharnée" impotriva dosarului altui om . Mai tarziu am aflat de romanca de care va vorbesc aici, de ce a patit! Si va pot spune ca razbunarea functionarei a dat roade, i-a facut neplaceri .
Atata timp cat lasam pe unii ca acestia nepedepsiti, isi vor face de cap . Cu atat mai mult, cu cat probabil ca stiti ca un functionar de stat, ramane pe viata de nedetronat! Poate fi mutat in alt loc de munca in cel mai rau caz, si isi duce privilegiile dupa el (salariu, vechime, etc)!
E grav ce ti s-a intamplat tie, Otilia, si de aceea, oricat de mult te-ar obosi acest eveniment, trebuie sa ii faci fata si sa nu o lasi pe acea femeie sa isi faca meandrele! Eu iti tin pumnii!

Fetelor, incep sa am probleme cu Ruxandra, criza de adolescenta nu o asteptam asa de rapid. Ea locuieste la fratele meu deocamdata,impreuna cu mama, pana ne instalam definitiv. Sta cat e ziua de lunga in pat si nu scoate o vorbulita (ceea e nu o caracterizeaza chiar deloc). E bosumflata vesnic, refuza sa mearga la plaja, la plimbare, oriunde! Cu invatatura e in continuare foarte bine, nu am de ce sa ma plang! Insa nu stiu ce ii zbarnaie prin cap, cred ca i-a cazut cu tronc vreun baiat. Pe de alta parte e obnubilata de adolescenta: se masoara de nu stiu cate ori pe zi, se cantareste, face comparatii cu colegele de clasa, e nemultumita ca nu creste suficient de repede, ca are un corp de copil, etc.

Ieri am discutat cu o colega de scoala despre problemele adolescentei (apropo, ce mica e lumea, la prima vizita la scoala dau peste o romanca care s-a angajat ca secretara, in plus e o cunostinta mai veche dar cu care nu m-am vazut de cativa ani).
Sunt lucruri pe care noi, in anii ceausisti nu le-am trait, si ma simt depasita de anumite caracteristici ale generatiei colegienilor de azi si de aici. Au niste maniere si un limbaj ciudat la varsta asta, baietii au un mod ciudat de a face curte! Inca am noroc ca e la un colegiu bun, altfel....
Poate ca sunt un pic cam imprastiata in momentele astea, si intru in panica din nimic! Cu toate cunostintele teoretice, marturisesc ca ma simt vulnerabila si nestiutoare.
Voi intra sa va mai scriu cand se va putea!
Fetele carora nu m-am adresat direct, nu inseamna ca nu am un gand bun pentru voi! Dar e asa de greu sa fiu eu insami cand sunt pe graba, cand cuvintele nu ies din matrice...Ar trebui sa fiu mai prezenta pe site, si o voi face acum ca scoala s-a sfarsit! Inca nu jubilez de placerile statutului de non-elev dar am de gand sa imi iau revansa .

Pana atunci, fiecareia in parte numai bine si pe cat de curand!

Mergi la inceput

Felicitari Micha pentru CDI!!! Sa fie cu noroc!!!
Eu sunt bucuroasa (atit cit pot sa fiu...): m-au sunat de la PMI si puer cea noua vine singura vineri dimineata, fara mme cea rea!!! Am baut citeva paharele de Porto de bucurie!
Nu stiu cum o fi asta noua ca data trecuta nu a scos un cuvintel, saraca, dar daca am al doilea agrement ii fac un fratior/surioara lui Adélie, promis! (eh, oLo, multumita? ;))
Gata, va las, mai ziceti si voi cite ceva ca nu mai gasesc subiectu'.

Tineti-mi pumnii vineri dimineata, ca fac cinste!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Aurelia spune:

Otilia mai ai timp pina vineri sa verifici daca nu cumva i-si beau cafeaua impreuna in week-end amindoua cea care vine cu cealalta si abia dupa aceia sa bei paharul de porto!
(stai nu da ca era o gluma)!!!!

Aura&Luca,3 ani!!!!
"Daca dragoste nu e nimic nu e"
http://fr.pg.photos.yahoo.com/ph/aurasupacurasu/album?.dir=/a58e

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns frunzaverde2 spune:

quote:
Originally posted by Otilia

Ce ati facut fetelor, v-ati intilnit la Paris?
Povesti, (vrem) povesti!!! Si poze ;)

Ne-am intilnit, ne-am facut de cap pina in noapte in Quartier Latin, motiv pentru care nu a scris niciuna pina la ora asta ("la gueule de bois" :-p)

Poze, nu ! ca nu vrem sa ne compromitem in public !
Povesti, nici atit! sa nu ne stricam reputatia !

am fost trei, Mirunda, Andiaroro si Mihiasiro

------------------------
If you want to win you have to learn to be a master of the game.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Violetik spune:

Sunt la o rascruce de drumuri:mi-au propus un contract de munca in Fr,insa nu stiu ce sa fac? La voi cum e? Nu va pare rau?

Mergi la inceput