ce ma fac cu fetita mea ?
Raspunsuri - Pagina 4
april spune:
draga laurajr,
si eu am trecut prin aceleasi probleme cu fetita si tot in jurul perioadei de 3 ani. A fost o perioada f. grea pt mine, ma respingea categoric nici nu vroia sa ma vada, urla cat o tinea gura de ma speriam groaznic. Eram socata, nu stiam cu ce am gresit de ma refuza. Chiar mi-am acuzat sotul ca ii baga tot felul de prosti in cap fetei, de fapt nu era asa. Nici acum nu-mi explic ce a fost. Nu am batut-o niciodata, nici acum nu-i frica deloc de mine. Poate ca este o faza la unii copii. Acum, la peste 5 ani nu imi mai face dintr-astea pt ca intelege cand ii explic. Dar tot capoasa a ramas si nici nu cred ca se va schimba avand in vedere ca si noi suntem incapatanati. Dar totul e sa-i explici si sa incerci sa-i fii prietena. Acum ma considera cea mai buna prietena a ei si e mult mai apropiata de mine decat de taica-su. Eu zic sa nu-ti faci probleme, trece cu varsta. O sa vezi ca peste 1 an va gandi cu totul altfel.
pupici si ai incredere
Antonela & Andrada
Andra_ spune:
Buna fetele,
imi primul rind vreau sa va multumesc si eu celor care au descris metodele in amanunt, ca nu se stie niciodata cind ai nevoie iar eu sint de principiu ca mai bine previi, decit sa tratezi! Asta ptr ca Luca n-are decit 1 an si 9 luni, deci problemele mari inca nu ne-au lovit.
Dar, pe de alta parte, si eu am avut succes deja cu el cu metoda inchisului in camera, si functioneaza de minune. Adica, daca face cine stie ce obraznicie si nu renunta cu toate explicatiile si incercarile de a-i muta atentia, de vreo 2-3 ori l-am inchis in camera lui, citeva zeci de secunde-1 minut (stiu si eu teoria cu nr. de minute = nr. de ani), si cind l-am "eliberat" s-a potolit instant, ba mai mult, acum daca face vreo porcarie, urla, tipa, nu asculta etc., doar ii zic "vrei sa te duci la tine in camera?" si zice categoric "no-no" si se cuminteste, deci clar functioneaza. Acum sa nu va inchipuiti ca e chiar vreun inger, desi e un inger de copil, mai face si el una-alta, ca deh!, doar e normal, dar in principiu ne intelegem chiar la o virsta frageda cu el.
pup u,
Andra