ce ma fac cu fetita mea ?
Raspunsuri - Pagina 2
arboria spune:
Trebuie sa explic sintagma "nu prin constrangere".
Pentru mine, constrangere inseamna abuz fizic sau emotional asupra copilului. Deci, interzis bataitza (nici macar o palma - voi v-ati palmui cel mai bun prieten, atunci cand greseste?), interzis ridicatul tonului la maxim, interzis sa interzici ceva fara sa explici de ce o faci.
Da, vorbeste-i copilului cum ii vorbesti celui mai bun prieten, nu il umili in nici un fel, nu il reduce la zero cu remarce sarcastice sau cu "fa cum zic io, ca altfel...".
Aud? A zis cineva ca e usor sa fii parinte?
Julia
Freia spune:
quote:
Originally posted by ruscus
este pe m6(canal tv frantuzesc) o emisunie foarte buna cu astfel de cazuri, cand copii nu mai asculta de parinti si fac ce vor ei, in astfel de famili vine un pediatru si ii urmareste 2 zile dupa care stabileste niste regului, in functie de ficare caz in parte, parinti trebuie sa fie foarte atenti cand au spus ceva sa nu cedeze, iar daca copilul nu asculta trebuie sa il pedepseasca, de ex sa mearga in camera lui, parinti nu trebuie sa se contrazica in fata copilului, iar daca unul din parint l-a certat pe copli, celalalt parinte nu trebuie sa ii i-a apararea
ai idee la ce ora este emisiunea sau cum se numeste te rog?
multumesc,
Freia si Alexa
Pusa spune:
Nici eu nu ma pot abtine sa nu scriu!
Draga Laura, relaxati-va.
Chiar daca tu spui ca aveti in familie o atmosfera calda, fetita probabil simte altceva (agitatia dinaintea plecarii, o oarecare nervozitate, cauta tu mai bine ...).
Chiar daca spune ca nu te iubeste sigur nu e asa !
Explica-i calm, cu rabdare, cu dragoste in ochi, ca tu o iubesti.
Cauta sa ajungi la sufletelul ei, sa vezi ce nu-i in regula... Poate ii este frica de ceva si se ascunde in spatele acestor manifestari. Joaca-te mai mult cu ea, citeste-i povesti, imprieteniti-va ...
S-ar putea sa fie ceva neinregula si cu gradinita. Discuta serios cu parintii si socrii tai.
Si..., stai linistita, cu sosete nici fetita mea nu vrea sa stea, se dezveleste tot timpul noaptea si atunci cand viseaza monstrii se agita foarte mult in somn.
Cauta sprijin si la un psiholog, sigur te va ajuta...
Sa va fie bine,
Pusa
gabid spune:
Laura,fetita mea stii ca este cuminte dar are si ea crizele ei de personalitate.Ma scotea din minti cateodata.O cert,normal pt ca uneori face niste prostii mari!I-am mai tras cate o palma la fund.decand numai are pampers o doare si se supara cand ia una la fund...nu plange dar pune "bot".Eu am plicat alta tactica.Am apelat la explicatii logice,discutii "face to face" si a ionceput sa mai inteleaga.Cand o sa vii la noi o sa vezi pereti pictati cu creion si asa i-am si lasat...am vazut pictura si ce era sa-i fac ...sa o omor?Am certat-o nu am mai vorbit cu ea si a suferit mai mult asa decat prin bataie.Eu nu stiu daca ei inteleg acum mare lucru din bataie.Eu i-am interzis mamei mele sa o atinga.Noi ii explicam ce e rau si ce e bine...si in mare a inteles!cand o ap[uca crizele de personalitate o las sa tipe si dupa ce se calmeaza ii explic ca sunt suparata.O enerveaza si mai tare ca nu o bag in seama!
Laura,cred ca nu vorbesti serios ca vrei sa mergi la psiholog-psihiatru!Incarca sa o intelegi ,cred ca vrea sa-ti spuna ceva!Incearca sa vezi ce vrea sa-ti spuna!
Ai incercat sa o pedepsesti?Sa o trimiti la colt de exemplu sa nu-i vorbesti,sa nu o bagi in seama?
Gabi si Moni 3 ani si 3 luni.
Magdone spune:
quote:
este pe m6(canal tv frantuzesc) o emisunie foarte buna cu astfel de cazuri, cand copii nu mai asculta de parinti si fac ce vor ei, in astfel de famili vine un pediatru si ii urmareste 2 zile dupa care stabileste niste regului, in functie de ficare caz in parte, parinti trebuie sa fie foarte atenti cand au spus ceva sa nu cedeze, iar daca copilul nu asculta trebuie sa il pedepseasca, de ex sa mearga in camera lui, parinti nu trebuie sa se contrazica in fata copilului, iar daca unul din parint l-a certat pe copli, celalalt parinte nu trebuie sa ii i-a apararea
vreau si eu sa stiu cand e emisiunea, pliiiizzz
Magdone si Razvan (19.07.2003)
poze
Pusa spune:
Draga Gabi,
Nu este absolut nici o problema sa consulti un psiholog. O persoana "din afara" si specializata pe deasupra poate observa lucruri pe care tu nu le-ai bagat in seama si care te pot ajuta...
Si eu am consultat un psiholog ca sa ma clarific daca fetita mea este sau nu stangace, daca are sens sa incerc(insist) cu dreapta, fiindca sunt unii stangaci, care... nu sunt stangaci convinsi si se poate incerca schimbarea maini cu care scrie, fara a traumatiza copilul.
M-a lamurit, i-a facut si niste teste pentru dezvoltarea intelectuala, a fost foarte bine si fetitei i-a placut.
Pusa
arboria spune:
quote:
Originally posted by gabid
Laura,cred ca nu vorbesti serios ca vrei sa mergi la psiholog-psihiatru!
Iau asta ca pe o prejudecata, nu vreau sa folosesc cuvinte mai dure.
A nu se confunda doctorul psihiatru, cu psihologul sau cu doctorul neurolog (s-au mai vazut cazuri).
Psihologul nu este medic, el nu poate prescrie retete. El te ajuta sa te ajuti singur.
Este chiar mai bun sfatul unui psiholog, decat al oricui, chiar si de pe acest forum (including me).
Julia
gabid spune:
Nu cred ca a fi stangaci este o problema asa de mare incat sa ajungi la psiholog!Sa fim seriosi!
Fetita mea este stangace si nu o fortez sa scrie cu dreapta chiar daca educatoarele la gradinita o forteaza.Scrie mai frumos cu stanga si manaca mai bine cu stanga.
Soacra mea este stangace si scrie cu stanga.A facut o facultate scriind cu stanga.Chiar crezi ca e o problema?
Laura,daca vrei am o carte cu teste psihologice pt copii mici...exact ce ar face si un psiholog.
Gabi si Moni 3 ani si 4 luni.
Pegasis spune:
quote:
Originally posted by Freiaquote:
Originally posted by ruscus
ai idee la ce ora este emisiunea sau cum se numeste te rog?
multumesc,
Freia si Alexa
Eu o urmaresc pe RTL -- se numeste "Super Nanny". Urmatoarea emisiune este miercuri, 23.03 la ora 20.20 (21.20 ora Ro).
La fel se numeste si pe M6. Urmatoarea emisiune este martie, 22.03 la 20.50 (21.50 ora Ro).
Carmen
"Cind o femeie nu vorbeste, sa n-o intrerupi pentru nimic in lume."
(Enriyeu Castaldo)
Pusa spune:
Draga Gabi,vad ca nu m-am facut inteleasa, desi mi s-a parut ca am dat suficiente explicatii, chiar daca eram in afara subiectului deschis de Laura.
Am citit (si mi s-a confirmat) ca la unii copii se manifesta o tendinta de a folosi mana stanga, fara a fi "stangaci convinsi". La acesti copii se poate schimba mana cu care scriu fara mare efort si fara ai traumatiza in vreun fel. Departe de mine gandul sa fortez copilul in vreun fel sau sa fac o tragedie din asta... Am vrut sa ma documentez si sa procedez corect.
Testele pe care le-a facut legate de asta (stanga) au urmarit daca este dezvoltata preponderent pe partea stanga. Loveste cu piciorul stang, se uita printr-o gaura cu ochiul stang, se roteste prima data spre stanga si altele.
Celelate teste, probabil sunt asemanatoare cu ce ai tu, le-am considerat de asemenea interesante si utile. Mai ales ca erau facute cu o tanti tare draguta, le-a luat foarte in serios si s-a concentrat mai mult (ca timp) decat ma asteptam. S-a descurcat singura, fara mami sau tati si a fost mandrie mare.
Chiar nu a fost nici o problema...
Revenind la subiect, eu nu am vrut decat sa-i dau incredere Laurei sa apeleze la un psiholog daca simte nevoia. Este chiar si aici pe forum, la "Psihologul de serviciu" - Carmen.
Astea au fost sugestiile mele, facute cu cele mai bune intentii, decizia apartine fiecarui parinte...
Va doresc tuturor numai bine,
Pusa