astept cerere in casatorie!
Raspunsuri - Pagina 8
aschiutza spune:
quote:
Originally posted by mircea42
In ce priveste treaba cu zeii care nu pot drege prostia, este un lucru pe care eu nu-l pricep si pace, valabil si la Dumnezeul crestin: cind Tu m-ai creat, cind nimic nu misca pe lumea asta fara stirea zeului cel mare, nu-i pacat sa-i reprosezi celui facut de Tine prost, ca-i prost?
Asta era signatura mea, nu are de-a face cu subiectul! Si in ea nici un Zeu nu reproseaza cuiva ca e prost.
Cit despre raspuns la ce ai mai scris, nu primesti : mi-am lasat Dostoievskiul acasa si tare la citate din cap nu sunt. Prefer sa imi folosesc propiul creieras. Plus de asta ar fi prea off-topic la subiectul acesta.
Impotriva prostiei, zeii insisi lupta in zadar
Ajutati un OM sa traiasca!
http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=43117
crinuta spune:
Eu nu m-am casatorit pentru acea hartie care pentru mine nu inseamna nimic, ci m-am casatorit pentru acea legatura sfanta in fata lui Dumnezeu. Casatoria este o taina, si multi uita asta se pare. De ce tot va legati de hartia aia? Acea hartie exista pentru ca traim intr-o societate unde exista niste reguli. Nu hartia aia e garantia unei relatii bune ci binecuvantarea lui Dumnezeu.
Crinuta si Rayan
Tzuni spune:
quote:
Originally posted by crinuta
Casatoria este o taina, si multi uita asta se pare. De ce tot va legati de hartia aia? Acea hartie exista pentru ca traim intr-o societate unde exista niste reguli. Nu hartia aia e garantia unei relatii bune ci binecuvantarea lui Dumnezeu.
Crinuta si Rayan
Ramonika spune:
Tzuni, ne mai tii mult? ce ai mai facut? ai mai vorbit cu el?
Ramonika si pisicile Vladutz Tigrutz Alina Bubulina si Fetitza Maritza
Roxana77 spune:
Tzuni draga!
Unde scrie ca barbatul trebuie sa ceara femeia?
Eu am asteptat 7 ani ca sa ma ceara de sotie asa ca daca am vazut ca "este mai timid" l-am cerut eu. Si uite asa, dupa 8 ani de prietenie ne-am casatorit iar anul acesta am implinit 2 ani de casnicie si 10 de cand suntem impreuna.
Nu mi s-a parut rusinos sa-l cer eu de barbat. El era cel pe care mi-l doream si uite ca acum avem o fetita de 1 si 1/2 de care suntem f.f. mandri.
Asa ca actioneaza!!!
Succes!
Roxana si Maria ( zambareata ns. pe 08.09.2003)
http://community.webshots.com/user/roxana77
val77 spune:
roxana77, depinde si de barbat, am niste prieteni care sunt impreuna de 12 ani si el nu are nici cel mai mic gand de insuratoare, cu toate ca ea la cerut de multe ori
Roxana77 spune:
Te contrazic val, fara suparare
Eu am stat atatia ani langa el pentru ca stiam ca este un barbat care in final se va insura. Avea 22 de ani cand l-am cunoscut asa ca l-am lasat pana la 30 dupa care l-am cerut ,nu am negociat cu el.
Nu o inteleg pe prietena ta, inseamna ca-i convine pozitia sa pentru ca altfel l-ar fi parasit si si-ar fi gasit un barbat care ar fi dorit sa-si intemeieze o familie cu ea.
Repet, fara suparare dar asta este pararea mea!
Roxana si Maria ( zambareata ns. pe 08.09.2003)
http://community.webshots.com/user/roxana77
danielaaaaa spune:
Am urmarit mesagele la toata lumea,dar din cate am observat ca tzuni inafara de mj principal a mai raspunsdecat de 2 ori.
Intradevar este conplicata problema ei.
Inseamna ca ceva il tine pe loc pe sotul ei (trecutul sau anturajul in care este)
Asteptam noi mj
Emi si mami spune:
Crinuta, .
ASA ESTE.
Si la asta masculii cu dor de duca nu vad ce ar avea de obiectat, de-aia s-au si ferit de subiect.
E usor sa vezi casatoria ca pe o pereche de catuse si multa lume nu se simte in stare s-o apuce pe drumul greu al unei vieti curate.
Si sotul meu este, din fericire, mascul. Si inca unul cu un apetit deosebit de dezvoltat.
Dar este si CRESTIN.
El m-a invatat sa gandesc asa, eu eram cam salbatica inainte sa-l cunosc, n-aveam treaba cu "formalitatile". Dar el mi-a deschis ochii, casatoria n-are mare legatura cu "petecul de hartie" in legatura cu care abereaza filosofic lumea.
Altminteri, Marius gandeste foarte bine in privinta casatoriei. Este o flacara care trebuie aprinsa in fiecare zi.
Nimeni n-a spus ca va fi usor si trebuie sa deschidem bine ochii inainte de a face un pas atat de important, minimalizat in ziua de azi.
Pentru cei dezamagiti in dragoste, imi pare rau. Poate ca au fost atenti, dar n-au avut noroc. Le doresc sa le scoata Dumnezeu in cale iubirea si linistea.
niccostea spune:
Eu am 23 de ani, suntem impreuna de 3 ani si vara trecuta i-a venit lui ideea sa ne logodim...Am mai facut si ceva planuri, am tot visat...numai ca de atunci nu se mai intampla nimic concret... Deocamdata ar vrea sa inchriem ceva in care sa stau doar eu (el sa vina din cand in cand, dar sa ma ajute cu chiria) si mai pe la anul sa vina si casatoria... Numai ca pana una-alta eu sunt magarusul caruia a apucat sa-i arate morcovul... si de unde nici nu ma gandeam la nunta si alte de-astea, acum uite ca mi s-a pus pata! Ca de ce sa mai asteptam pana la anul, ca nu tot noi suntem si acum si la anul, etc.? Si acum...spuneti-mi... sunt eu tacanita? Ca multi zic ca-i devreme, dar mie mi se pare normal... daca ne-am gasit si suntem siguri ca nu dam gres... si credem amandoi la fel de tare in casatorie (ca moment religios; chestia de la primarie sunt de acord ca e doar o hartie)de ce sa mai asteptam???