Mamici de mai-iunie 2005 (36)
Raspunsuri - Pagina 7
crissu spune:
Mersi de raspunsuri fetele.........offff imi vine sa ma impusc cateodata cu toate problemele dar nu ma las eu. Daca bebe nu e in pericol de tati am eu grija iar eu ce sa zic, doar n-oi muri,vorba aceea "drac mort ati vazut"
.Hai ca mai fac si nitel haz de necaz.
Nefertari la mine e mai rau...pot sa stau acasa doar daca se imbolnaveste tati sau cineva apropiat si chiar nu are cine sa-l ingrijeasca si ma gasesc eu voluntar ca altfel......eu moarta coapta pe baricade. Dar uite ca a comandat sefa o masina de zapada sa inceapa constructia statui mele.......daia ninge afara, ce nu stiati ![]()
Deci chiar daca eu iau pneumonia asta bebe nu e afectat..........pai si daca fac febra sau alte efecte ale bolii asteia?
Hai ca nu va mai stresez ca maine e ziua vostra.
Eu urez de acum celor mai frumoase femei cu burtica, de pe forum, "La multi ani", o primavara pe sufletul fiecaruia si sanatate multa.
Nu ma dati disparuta vreo 3 zile ca sunt acasica la gura sobei cu bolnaviorul de tatic.
Va pupa Criss si
25 saptamani+
mariamunteanu spune:
MIhaela, din pacate asta e practica in Ro: cezariana ca-i mai simplu si mai banos pt. dr. Am impresia ca nici nu mai ai optiunea de a naste natural (daca sanatatea o permite), pur si simplu n-ai de ales. Si totusi am multe prietene si cunostinte care au nascut natural (un ex. o colega de 34 ani care a depus in sarcina 20 kg si a nascut natural un bebe de 4 kg, alta care a nascut natural la 38 de ani). Nu te descuraja ! Si de ce e musai sa nasti cu dr. care te-a consultat ? Doar la maternitate exista medici in permanenta si n-o fi ea singura care te poate asista.
Maria
andutzy spune:
Dragele mele, mi-ati lipsit tare de tot.
Multumesc de grija, am fost itr-un concediu medical, mi-a fost teama sa mai ies pe vremea aia afara si a cam inceput sa ma deranjeze si mijlocul....
Una peste alta suntem bine, multumim lui D-zeu, saptamana 30, ma rog pentru inca 2-4 saptamani de liniste, pentru ca bebe sa treaca peste pericolul unei nasteri mult prea timpurii.
Bebe a fpost foarte zglobiu, mai putin in ultimile 2 zile cand a miscat parca din economie si ne-a dat mari emotii. Sa zic ca acum e mai vesel....
Cel mai frumos martisor a fost de la nasii bebeului nostru si anume o suzeta cu termometru pe care bineinteles ca am incercat-o eu, sa vedem daca functioneaza....
Imi doresc mult sa nu cumva sa fi finalizat voi lista de lucruri necesare pentru primele zile a lui bebe. Ca am vazut ca s-au sters pe aici insemnarile voastre. Eu i-am luat deja 3 pantalonasi cu talpa, sosetele, 2 body-uri cu maneca lunga si stiu ca trebuie sa mai iau caciulite, manusi...asta ca hainute. Am luat si primul pachet de Pampers, de-alea NEWBORN (3-6kg) si primele servetele umede, sapun pentru bebe si bete speciale de urechi. Cam atat pana acum.
Cat despre nastere, daca ne ajuta D-zeu, nastem natural si fara anestezie, sau mai bine zis ne lasam pe mana doctoritei noastre sa aleaga varianta optima.
Doctorita noastra se numeste LUMINITA ENACHE, de la CANTACUZINO.
Cam atat de la noi,
Va pupam cu drag,
Dragos Alexandru- 30 saptamani de la UM, DPN 24 mai si
Andutzy- UM 18.08.2004
mihaelanghl spune:
Maria dupa cum spuneai si bine ziceai ca numai in Romania se poate intampla asa ceva ca de fapt multe alte , eu o sa optez in continuare pt nastere naturala pana la momentul respectiv iar daca nu se poate o sa recurg la cezariana[ numai in momentul in care nu mai suport durerile] dar mai am o sansa mare aceea ca Dumnezeu nu m-a parasit niciodata si sper sa nu o faca nici acum .
nefertari spune:
Poate e cam devreme - dar acu mi-am adus aminte ! Aveti mare grija cu betisoarele de urechi - sa nu abuzati de ele - nu trebuie introduse adanc in ureche si nici folosite in exces pt ca pot produce infectii datorita scamelor .
Nu stiu cat de clara am fost - o sa va povestesc cazul nostru concret - la Alex s-au depus in ureche scame de la betisoare si a facut o infectie de toata frumusetea . Eu il stergeam cu sarg , in fiecare seara dupa baie !
Eu,el(Alex-5ani)si ea(Adela-DPN 11.05.2005)
http://pg.photos.yahoo.com/ph/abihayat2002/album?.dir=8e19
Cloreta spune:
Andutzy, multa sanatate tie si lui bb! Ia uite tu ai UM 18 iar eu 19:0 doar ca eu am DPN 29 mai.
Ai inceput cumparaturile....am luat si eu u doua caciulite si o bluzita doar. Si asta pentru ca erau asa dragute...........
Sa se mai incalzeasca putin ca sa pot iesi la plimbare si incep si eu sa iau cate ceva.
Diseara ma duc la doctor, abia astept!
http://uk.pg.photos.yahoo.com/ph/curlycloreta/my_photos
carolinah spune:
Hai ca mi-am facut si eu curaj sa intru acum, ca vad ca functioneaza.
Bebele meu a fost f agitat w/e asta si cred ca s-a intors cu capul in jos ca il simt sus deasupra buricului si in coaste in partea dreapta. Sa dea Dumnezeu sa fie asa, ca eu nu vreau cezariana. Ma gandesc ca fiind deja in saptamana 31 sa binevoiasca sa ramana cu capul in jos. L-am simtit si sughitand prima oara sambata. A fost caraghios, eu nu tin minte sa o fi simtit pe Alina facand asta.
Azi am facut comanda la bbtau.ro si a si venit deja. Mama, ce operativi sunt astia. Mi-am luat tot felul de chestii gen geanta izoterma cu pompa si toate cele pt mamele care se intorc repede la serviciu (adica eu
), tetine, suzete, sterilizator de biberoane, scutece de finet etc. Si am fost azi si la Mothercare si mi-am mai daruit 2 bluze de gravida, asa, de 8 martie. Oricum sunt frumoase, de bumbac 100% si cred ca se port purta si pe perioada cat voi avea 2 sani ca doi pepeni.
Mi se pare ca am o burta imensa. Si barbatu-meu imi zice ca e muuuult mai mare decat la Alina. Inca nu m-am masurat sa vad ce circumferinta are. Dar vestea buna este ca desi burta creste, eu nu am mai luat nimic in greutate de 3 saptamani, adica de cand am inceput sa imi supraveghez mai bine dieta.
Si azi m-am programat la Iosup pe 18.04 la eco de 36+ saptamani. Wow, ce trece timpul. Si daca bebe va fi marisor atunci si cu capul in jos, atunci voi incepe negocierile cu madam dr Badea sa imi induca nasterea inainte de Paste, sa nu stau ca pe ace ca nasc si ea nu vine ca e sarbatoare.
lina, cu Alina (12.11.02) si BB
(DPN 14.05.05)
rdunare spune:
Doamnelor, eu va spun inca de azi "La Multi Ani" si va doresc sa aveti parte de sarcini si nasteri usoare ca un fulg si de bebei sanatosi si frumosi.
Androix spune:
Offff, incepusem sa cred ca stati la adapost de ninsoare. Noroc ca a stat.
Maria, aici in ro e musai sa nasti cu doctorul care te-a urmarit pentru ca lui i-ai cotizat timp de 9 luni si stie sigur ca-i dai. Asa si el se intereseaza de tine mai cu sarg. Altfel incapi pe mana cui e de garda si ai toate sansele sa nu se uite la tine ca ce? sa vina ala care si-a umplut buzunarele si sa faca si munca grea! Insa eu una cunosc un caz fericit: fiind tot o luptatoare impatimita impotriva spagii date la medici, ca si mine
, aceasta sotie a unui coleg de-l meu a refuzat sa "aiba" un medic cat a foast gravida. A mers la consult la trei medici in paralel, si a fost multumita de asta, iar cand a venit sorocul a mers la cea mai apropiata maternitate, la Polizu si s-a dat pe mana cui a fost de garda. Si ea l-a avut pe Dumnezeu alaturi si a nascut repede, bine si a costat-o fix niste cutii de bomboane pentru asistente si un buchet de flori pentru doctorita care a asistat-o. Cool, ha?
Vreau si eu!
Eu i-am luat lui bebe 3 body-uri, o pereke de pantaloni cu talpici si o caciulitza. Sor-mea vrea sa-mi rapeasca cu totul aceasta placere de a cumpara si mi-a zis sa nu mai dau banii pe prostii ca-mi da ea un vagon de hainutze neatinse de la fetitzele ei... Ei si ce daca din cand in cand mai punem si cate un body roz? Ce baiatul meu n-are voie sa poarte culoarea optimismului? ![]()
Andreea
29 sapt.
Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get!