ma prezint...cu o intrebare(z. zoster si sarcina)

ma prezint...cu o intrebare(z. zoster si sarcina) | Autor: Allygi

Link direct la acest mesaj

Bun gasit tuturor.Abia m-am inscris in forum.Sunt Ally .Am o mica mare nelamurire.Am o prietena aici care zice ca are zona zoster.Eu nu stiu ce e exact si as cere un ajutor....eu sunt insarcinata in 8 luni ...afecteaza cu ceva daca ma gasesc in prezenta ei?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mamini spune:

buna!
z zoster este data de virusul varicelei. odata luat,se face varicela, dar virusul ramine in organism si poate, mai tirziu reaparea ca z zoster- eruptie cutanata dureroasa localizata pe traiectul unui nerv. pt tine nu e periculoasa decit daca nu ai avut varicela cind erai mica.pt cei care nu au anticorpi, e contagioasa in faza de eruptie. daca ai avut varicela, nici o problema.
daca nu stii sigur, fa un test pt anticorpi anti-varicela. discuta cu medicul tau rezultatul.
nu iti face griji, majoritatea copiilor fac varicela( se mai numeste varsat de vint) asa ca daca ai fost la gradinita si la scoala, cel mai probabil ai avut.
sper sa nu ai probleme,bafta
Mamini 15s+6

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Allygi spune:

Multumesc pt raspuns.Am avut toate bolile copilariei...(deci si varicela,cand eram la liceu).

Mergi la inceput

bravo!
in principiu, tu nu poti lua de la prietena ta virusul, fiindca esti imuna, in plus nu imi aduc aminte exact daca virusul de varicela traverseaza placenta, dar poti intreba medicul tau pt linistea ta.
sper sa fie totul bine
Mamini 15s+6

Mergi la inceput

salut!
uite aici pe dc era: http://www.desprecopii.com/info.asp?id=356
ca varicela traverseaza placenta, dar efectul teratogen(potentialul de a determina malformatii fetale)- in general, se manifesta in lunile mici de sarcina.
M

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cornelia spune:

Allygi, stai linistita! Chiar daca nu ai avut varicela, zona zoster e contagioasa, doar daca vii in contact cu lichidul din vezicule. Eu am avut Zona Zoster in primele saptamani de sarcina si am fost foarte speriata, plus ca imi era frica sa nu fie contagioasa pt. fetita mea de 1 an. Mi s-a spus ca nu este nici o problema si asa a fost. Maria nu facuse varilix-ul, deci nu avea imunitate la varicela dar nu s-a infectat.

Sarcina usoara si fara griji!

Cornelia (30 sapt.) si Mariuta (2 iulie 2003)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Allygi spune:

Multumesc tuturor.Deci pot fi oricum linistita.Un pic de precautie si totul va fi bine.Eram putin dezorientata ca nu stiam ce anume e iar numele bolii suna cam ingrijorator.

Mergi la inceput