Ajutor....cum scap de condens
Cum pot scapa de condens intr-o camera care are doi pereti afara (pe colt) , intr-un bloc de betonconstruity in anii '70 .
Va rog sa nu-mi propuneti izolarea "blocului" caci nu este posibil- vecini pensionari etc.
Aparatele deumidificatoare sunt eficiente?
Care este solutia cea mai putin costisitoare dar evident eficienta?
Multumesc frumos
Violeta
Raspunsuri
cris1511 spune:
Iti dublezi peretii pe interior fie cu polistiren expandat , fie cu placi de rigips, intre perete si placa punandu-se vata minerala.
Atentie!Noi i-am dublat cu polistiren peste care mesterul a pus plasa de fibra de sticla si a dat o mana de glet.Noi nu ne-am priceput si acum daca apesi in perete intri cu degetul in el. Deja am astupat cateva astfel de gauri.Cred ca trebuia data tencuiala cu ciment.
Cristina
cristiama spune:
Unde ai condensul, pe pereti sau pe geamuri???
Noi am izolat peretii exteriori, tot doi pe colt, cu rigips si vata minerala si NU e suficient, te trage un frig in coltul ala, e si in coltul opus caloriferului!
alexandrina spune:
Peretii pe care apare condens (sau chiar mucegai) trebuie eliberati cat mai mult posibil, daca nu se poate de tot macar mobilele sa fie trase mai in fata, e nevoie ca aerul sa circule liber in zona lor.
Nu e o solutie totala dar ajuta mult.
Alexandrina.
CRIXIA spune:
Violeta!
Am fost in situatia ta din cauza baitzei copilei, la inceput ii faceam in dormitor baie, apoi a aparut un miros urat si am descoperit in spatele sifonierului(era pe tot peretele exterior asezat) ingrasie pana la 1-1.5 m.
Am izolat ambii pereti exteriori cu gips carton(Rigips) si vata minerala, iar mobila din camera respectiva am sucit-o, adica acel sifonier l-am mutat pe alt perete, iar pe cel exterior am pus patul.
Nu este deloc frig, izolatia a reusit, iar temperatura in camera este mult mai mare decat iarna trecuta. Daca pana acum lasam usa deschisa, caci inghetam de frig daca o inchideam, acum tot deschisa o lasam, dar de cald.
Am schimbat si geamul, era unul"termopan", de la fostii proprietari, dintre primele modele, de aluminiu. Tot timpul geamul si profilul(tocul geamului) erau ude, stateam cu diverse carpe care sa colecteze apa ca altfel ajungea jos, pe parchet.
Spor!
Racushoarele Cristina& Alexia