Australia-Daca cineva stie... am nevoie de sfaturi

Australia-Daca cineva stie... am nevoie de sfaturi | Autor: Maja

Link direct la acest mesaj

Servus,

Pentru ca am vazut ca sunt destul de multi "australieni" (mai bine zis australience) pe forumul acesta, am sa va pun cateva intrebari, in speranta ca cineva a trecut cu bine prin aceeasi situatie si e suficient de binevoitor incat sa impartaseasca solutia gasita si cu altii.

Ne straduim sa demaram procedurile de emigrare pentru Australia. Aplicant principal va fi sotul meu, care a terminat facultatea de Electronica din cadrul Institultului Politehnic Bucuresti in anul 1995. De atunci a lucrat insa in alt domeniu, mai exact in visual effects, editare de film, input/output, rendering scripts and procedures, pipeline planning si alte lucruri care sunt tehnice toate, dar nu sunt inginerie propriu-zisa.

1)Pentru Skills Assesment am vazut ca are nevoie de experienta si recomandari, pe care le are sau le poate obtine, dar nu stim cum sa facem sa reiasa din ele ca isi foloseste cunostintele capatate in facultate desi job-ul lui nu se cheama "Inginer...."
A fost cineva in situatia asta, sau, in fine, intr-una asemanatoare?

2) E necesar ca dosarul ce se trimite la asociatia ce face assesmentul, sa contina si programa analitica? Noi nu locuim in Romania si, in consecinta, ne-ar fi cam greu s-o obtinem. El are diploma si foaia matricola.

3) Isi poate face assesmentul la Australian Computer Society Au e mai bne la IEAust?

3)Am vazut ca se cer 3 eseuri ce au ca subiect experienta inginereasca. Are cineva idee daca exista undeva pe net exemple? Eu una le-am cautat dar fara succes. Sau daca are cineva ceva sfaturi in legatura cu forma si continutul acestor documente, sunt binevenite. Informatiile din Assesment Kit sunt foarte vagi.

Cam asta ar fi. Va multumesc anticipat pt orice informatie pe care mi-o veti putea da si chiar si pentru cele pe care le-ati postat deja.