Mamici de martie-aprilie 2005(17)
Raspunsuri - Pagina 14
oanamc spune:
Caramella,mesajul tau a aparut sambata si ne-am bucurat impreuna cu tine si te-am felicitat!De asemenea am suferit cand am auzit ce conditii sunt in maternitate.....Din cauza unor probleme tehnice s-au sters ultimele 3 zile.
Te felicit inca o data si iti doresc multa,multa sanatate tie si printesei tale.Si indiferent cat e de greu la inceput, nu renunta sa o alaptezi, vei fi multumita mai incolo
Oana si bb Letitia Medeea(sapt 36)
Ana71 spune:
Buna mamicilor,
La multi ani, de ziua noastra si va urez sa aveti parte de o viata senina alaturi de cei pe care-i iubiti!
Nu am nascut inca, merg diseara la control si probabil ca o sa-mi declaseze nasterea zilele astea daca nu va veni de la sine. Ce-i drept sunt foarte uimita pentru ca in zilele astea am muncit foarte mult cu mutatul, am dat cu aspiratorul, am urcat scari, am impachetat si despachetat multe bagaje. Dar se pare ca fetitei ii place in burtica.
O perioada nu o sa mai am acces la internet, dar o sa-l rog pe sotul meu sau pe o prietena sa va anunte cand se va intampla evenimentul.
Va pup si sa aveti grija de voi si de bebelusii vostri!
Ana (saptamana 41, DPN 8 martie 2005)
adrianafedorca spune:
mucenicii de care vorbesc eu sunt niste 8-turi mici care se fierb, se gasesc gata facuti peste tot , eu nu stiam compozitia de pus la fiert, sunt tare buni , sotul meu se omoara dupa ei eu mai putin, eu stiam ca se fac pe 8 martie si se papa pe 9 sau cam asa ceva, cei facuti din aluat de cozonac eu stiam ca sunt mucenici moldovenesti , sunt buni si astia dar mai buni sunt astia cu zeama si cu nuca multa
http://community.webshots.com/user/adrianafedorca
cristinatwo spune:
Adriana, incerc sa-ti dau reteta mea, sper sa-ti fie de ajutor pentru ca de obicei cantitatile le pun "din ochi".
Mai intai pun covrigeii in cuptor, la foc mic, 5 minute. Mi se pare ca devin mai gustosi si nu se mai sfarama la fiert.
Apoi pun la fiert apa cu sare(de obicei scrie pe plic cata apa trebuie pentru un pachet iar sare pun cam 1 lingurita la 3 litri apa) daca nu, proportia apa/covrigei este similara cu cea pentru spaghetti. Cand apa clocoteste pun zaharul(dupa gust si bucati mari de coaja de lamaie(pe care le scot cand se termina de fiert). Apoi adaug covrigeii si am grija sa amestec de cateva ori pentru a nu se lipi de fundul vasului. Cand covrigeii s-au patruns la mijloc inseamna ca sunt gata). Inainte cu 1-2 minute de a-i lua de pe foc pun zahar vanilat si esenta de rom. Eu ii mananc cu nuca macinata si mai adaug cateva picaturi de esenta de rom. Nu te speria daca e prea mult lichid, pe masura ce se racesc mai absorb.
Astept si eu sa vina sotul acasa cu covrigeii si sa-i prepar. Imi plac la nebunie.
an-k spune:

la multi ani tuturor, multa sanatate, si bebei asa cum va doriti

dana de unde cumperi tu mucenici aici in Belgia?
sunt un pachet de nervi la examen din 8greseli permise, am facut 9, deci pot sa ma mai duc o data
, da... macar stiu ce-am gresit
am intrat in saptamana39
Anca si Bianca din burtica
gabrielaveres spune:

LA MULTI ANI la toate mamicile si burticile lor,sa aveti o viata plina de soare,bucurii si bebelusi cuminti,mancaciosi dar mai ales sanatosi. 

Felicitari Caramella pentru martisorul Alicia Bianca,care sa iti aduca in viata numai bucurii si impliniri. 

Spre bucuria mea zi ma simt mai bine, se pare ca ciaiul cu lamaie si miere si-a facut efectul.Dar
cu gripa nu a fost inca castigata,dar dupa cum pare cred ca voi castiga
.
Bebelinul meu e lafel de nestamparat se pare ca nu la afectat raceala mea
.
Roxana - iti doresc si tie o refacere cat mai rapida,ai mare grija de tine si inarmeazate cu multa lamaie(la mine vad ca isi face efectul).Sper ca data viitoare sa citesc ca ai reusit sa castigi
cu gripa asta pacatoasa.am uitat sa iti spun eu am sunat medicul meu de familie si mi-a spus sa beau paracetamol in cazul in care nu isi face efectul lamaia cu miere.
Mamanati - nu trebuie sa iti faci grij dc bebelinul tau misca intruna,e un semn ca el e sanatos(dar gandestete el saracutul nu stie cand e zi sau noapte acolo in burtica )asa ca stai linistita,toate sunt inregula. Si micutul meu se joaca intruna,numai ca el si ziua si noaptea,cateodata am impresia ca vrea sa iasa prin burtica
,dar m-am obisnuit.
Cristinatwo - iti mulumim pt sfaturile tale care ne sunt foarte folositoare.
Oanamc - oana mie doctorita mi-a spus sa dorm cu o perina intre picioare si sub burtica,(nu a zis sa dorm mai ridicat)si neaparat pe o parte.
Ocrainic - ma bucur nespus pt ca ti-a cazut o piatra de pe inima si ca te-ai linistit.E important sa ai o sarcina cu cat mai putine griji(chiar dc e foarte greu). E bine sa sti ca bebelinul a luat pozitia corecta si se pregateste de faza finala.
Ana 71 - iti doresc o nastere usoara fara compicatii,un travaliu cat mai scurt si o refacere cat mai rapida langa comoara care se va naste si care iti va lumina viata.
Anca - capul sus o sa iei examenul data viitoare,noi iti tinem pumnii si abia asteptam sa sarbatorim .
Gabriela
cu
14 aprilie2005
Noi
oanamc spune:
Ana, iti doresc o nastere cat mai usoara, o fetita minunata, sanatoasa si cuminte si sa te refaci cat mai repede.
Sa ne anunti cand se intampla minunea!
Mult succes!
Oana si bb Letitia Medeea(sapt 36)
andira spune:
Fetelor, va rog, aveti idee ce analize trebuie facute in saptamana 35?
Am inteles cele de sange, streptococ B si.. altceva?
Multam frumos!
caramella spune:
Profit ca doarme Alicia sa va scriu.Problema e ca plange destul de mult ,suge putin si dupa vre-o un sfert de ora vrea din nou si tot asa ne distram.Cred ca nu prea are putere sa suga sau e lenesa ca adoarme desi eu incerc sa o trezesc.La spital am vazut ca le-a dat lapte cu biberonul si cred ca s-a obisnuit sa suga cu sticla ca e mai usor.Dati-mi un sfat va rog ca sunt disperata nu prea dorm.Va las ca s-a trezit
oanamc spune:
Caramella, eu inca nu am experienta in alaptat, dar iti pot spune ca o prietena de-a mea a trecut prin exact acelasi lucru ca tine. Bebe adormea la san, sugea putin si din ora in ora.La un moment dat a vrut sa renunte crezand ca bebe nu se satura cu laptele ei si a vrut sa ii dea formula.Pediatrul a incurajat-o sa nu renunte la alaptat si cu MULTA, MULTA RABDARE, a reusit sa ii stabileasca un program celui mic si iata ca alapteaza de 6 luni fara probleme.Singurul inconvenient e ca nu poate sa se mulga si e legata de casa.Vreau sa iti mai spun ca se intampla sa mearga cu bebe la plimbare, sau la vaccin, ii dadea sa manance bine de tot inainte sa iasa din casa si pe cel mic il apuca foamea peste 1/2 ora.Nu avea altceva de facut decat sa il puna la san: pe banca in parc, sau la cabinetul medicului....Ori de cate ori plangea, ea il punea la san, nu stia ce altceva sa faca...si iata ca facea ce trebuie.Cred ca s-a chinuit cam o luna si jumatate, dar iti repet, merita!!!Bebelusul ei nu a fost niciodata bolnavior si e tare zdravanut!
Iti doresc rabdare si mult curaj!