Miresele anului 2006 (2)

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns krelia spune:

Magda, nu mai fii trista, noi te iubim oricum, cu sau fara kef. Si vestile proaste, uneori sunt facute sa ne intareasca, nu? Hai, sa nu faci baz-baz,(cum zice iubi meu), daaaaa?
Despre babutze, eu stiam ca se zice..asa cum este vremea atunci, asa este si persoana respectiva.....dar, ce, parca se potriveste la toata lumea?...superstitii, nene Iancule....
Super ideea ta cu "precious moments", copilasii aia doi roz sunt asa dulci, dragutzi foc, ....
Noutati, deocamdata multa munca....si pe langa, si cadoutze pentru fetele din firma
Diseara ma duc la soacra-mea......
pisoiashu' meu turbat, pe unde umbli??? Ia un de la fata!!

http://community.webshots.com/user/krelia7806

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ralucah spune:

Magdala, eu am cutia pe birou, o tin aproape...asa just in case. Daca vrea inimioara ta, fac o poza la bomboane pe digital si iti trimit pe mail...pana nu le halesc pe toate!
Daca nu le gasesti acolo pana la nunta, facem noi cumva, le luam de aici si le punem la microbuz sau la tren.

Si de-as avea darul prorociei si tainele toate le-as cunoaste si de-as avea atata credinta incat sa mut si muntii din loc iar dragoste nu am...nimic nu am!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns krelia spune:

ralucah, gand al gand cu bucurie! Tocmai m-am "delectat" cu o ciocolatica Kandia, primita de 8 martie..am tot crutat-o pana acum, dar, se uita prea frumos la mine, aici pe birou si mi-a fost mila de ea , asa ca, am papat-o. Ce era sa fac, nu? ca sa nu mai zic ca Poiana cu cappucino...yam yam :))

http://community.webshots.com/user/krelia7806

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns krelia spune:

Hac, fetele, unde ati disparut?? Eu am " beut" sampanie...din partea boss-ilor..si acu' tare mi-s ametita...hac.....si mi-e un somneeeel....
Va pupa fata, sa petreceti astazi, ca doar meritam din plin, nu??!!!


http://community.webshots.com/user/krelia7806

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns krelia spune:

Neatza, dragelor.
Petrecurati bine? Surprize ati avut? Placute sau neplacute?
Eu am avut din ambele categorii, sa stiti!
Cand am ajuns acasa ma astepta un crin imens (pe care eu initial nu-l vazusem ), dar m-a asteptat si lipsa caldurii si a apei calde ...brrrrr....noroc ca in plapumioara era cald .
Hai, fiti prezente la apel, pana n-o iau razna vorbind de una singura!!!

Krelia...asteptand o ciucalata



http://community.webshots.com/user/krelia7806

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Giova spune:

Neatza!!!
Krelia draga eu tocmai am venit la munca.Colegele mele cu care am fost aseara la streaptiss, nu s-au facut vazute inca. pe al meu barbatzel l-am lasat cuminte acasuca, dupa ce i-am facut cina, si eu m-am dus la destrabalare. tocmai ma uitam la filmatele care le-am facut si rad de mor.a fost o noapte pe cinste. bine ca nu am dureri de cap!!!!
Celelalte ce ati facut?

http://community.webshots.com/user/ioananemes

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns krelia spune:

Pup fetele!
Bravo tie, Gio! Se pare ca restul fetelor inca se refac dupa 8 martie
Mucenici ati facut? Noi, aproape ca i-am terminat!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Giova spune:

neatza!!
Krelia scuza-ma ca te intreb: ce sunt aia mucenici? Nu am auzit de asa ceva. Banuiesc ca este de papa, dar nu stiu ce.
Aseara trebuia sa merg la Flamingo Boys, din nou cu colegele, dar i-au spart masina lui iubi al meu si iau furat mobilul (destul de scump) si nu am mai avut dispozitia necesara. Va dati seama ieri in plin centrul Timisoarei, la ora 16.masina era parcata in fata biroului. Ne-au sunat cei de la politie. De masina nu-mi fac probleme ca are Casco, imi pare rau de telefon. Bine macara, ca hotii nu au vorbit. Atata ne mai trebuia sa mai incarce si abonamentul.

http://community.webshots.com/user/ioananemes

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns krelia spune:

Uff, Gio, imi pare rau....eu cu tel. meu am devenit frati de cruce ...nici nu vreau sa ma gandesc ce-as face fara ....sper ca ati inchis abonamentul, nu? Cat priveste masina, Casco sa traiasca!
Mucenicii, draga mea sunt..yam-yam - de papa, ai dreptate...si ce papa...nu-ti spun mai multe, te las pe tine sa te documentezi asupra retetelor. Sunt de 2 feluri - muntenesti (in apa) (dupa gustul meu, astia sunt belea!!!) si moldovenesti (aluat de cozonac).
http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=5373

Uite, totusi, ceva despre traditia mucenicilor
Pe 9 martie sunt praznuiti Sfintii 40 Mucenici din Sevastia. Erau soldati crestini, aflati in slujba imparatului roman pagan Licinius. Refuzand sa se inchine idolilor, au fost intemnitati, batuti cu pietre si ademeniti cu daruri pentru a deveni pagani. In cele din urma, guvernatorul a poruncit sa fie aruncati in lacul inghetat al Sevastiei. In acea noapte, apa lacului s-a incalzit, gheata s-a topit si 40 de cununi stralucitoare au pogorat asupra mucenicilor. In zori, au fost scosi vii din lac, li s-au zdrobit fluierele picioarelor si astfel si-au dat sufletele.

CREDINTE POPULARE, TRADITII, SEMNE
Ziua de astazi este denumita popular Mucenicii, Mosii de Martisor, Sfintisorii, Cap de Primavara sau Sambra Plugului. Pe stil vechi, ziua de 9 martie era hotar intre zilele aprige ale Dochiei si zilele calduroase ale Mosilor. Peste aceasta zi s-au suprapus doua sarbatori de innoire sezoniera a timpului: una precrestina, ultima zi a Babei Dochia, cand aceasta moare si se preface in stana de piatra, si alta crestina, prima zi a Mosilor jertfiti si transformati in cenusa pe rugul funerar pentru dreapta lor credinta.
Obiceiurile din ziua de Mucenici sunt: prepararea alimentelor rituale, numite Sfinti, Sfintisori, Bradosi; betia rituala, cand traditia sustine ca e bine sa bei in aceasta zi 40 sau 44 de pahare cu vin; aprinderea focurilor de Mucenici prin curti si gradini, in fata caselor si in camp; purificarea oamenilor si a vitelor prin stropirea lor cu apa sfintita; protectia magica a caselor si anexelor gospodaresti prin inconjurarea lor cu cenusa provenita de la focurile aprinse de Mucenici; batutul pamantului cu maiurile pentru alungarea frigului si scoaterea caldurii, asteptarea spiritelor mortilor cu scaune si mese intinse la focurile de Mucenici. Este un timp ritual extrem de favorabil pentru efectuarea observatiilor si previziunilor meteorologice, pentru aflarea norocului in noul an prin prepararea turtei de Mucenici. Se credea ca acum se prindeau cu usurinta vrajile si farmecele, ca mierea scoasa din stupi vindeca diferite boli. Sarbatoarea este cunoscuta sub diferite denumiri zonale, pretutindeni in Romania.

SAU

Ziua de 9 martie este consemnata in calendarul popular al romanilor ca ziua Mosilor de primavara, luand locul Babelor si aducand cu ei vremea buna. In traditia populara, ziua de Mucenici sau Macinici reprezinta hotarul dintre iarna si vara. S-au facut colacei in forma de opt – "Sfinti", "Sfintisori", "Bradosi" – si inele sau opturi din aluat, care se fierb in apa indulcita, la care se adauga miez de nuca pisata si scortisoara. Ieri s-au baut si 40 sau 44 de pahare cu vin rosu, pentru a avea putere de munca tot anul.

http://community.webshots.com/user/krelia7806

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Giova spune:

mersi mult Krelia. esti o dulce, ca de obicei!!!
imediat voi intra sa vad si eu reteta. Poate la anul o voi face .

http://community.webshots.com/user/ioananemes

Mergi la inceput