Mamici de iulie-august 2005 (16)

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Katink spune:

Anis,
eu am 2 tabele, unul cu 13kg si altul cu 11kg.
Asa ca mai bun e al tau cu 15kg ideal, ca daca e sa ne luam dupa ala cu 11kg, ma fugaresc cateva fete pe aici


Numai bine,
Katink sapt.18

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anis spune:

Asa e Katink...ca si eu daca gaseam peste 15kg..pe ala il puneam...


AniS si bebelina mea dulce 17+
"Happiness is like perfume,you can't pour on others without getting a few drops on yourself."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cris.ana spune:

buna, pe mine nu ma cunosteti.V-am mai scris o data..poate nu va amintiti.Sunt in 15 sapt.si 2 zile.Am vazut mai sus ca vorbeati de miscarile copilului.Cred ca si eu l-am simtit in sapt.13, de doua ori la interval de 10-15 min.La inceput nu m-am gandit ca este copilul, dar m-am gandit la miscarea aceasta mai mult deoarece era ceva ce nu mai simtisem pana atunci.A fost ceva ca un filfait de aripi....De atunci nu am mai simtit nimic, dar abia astept sa-l simt din nou.Inca nu stiu ce sex are si mor de nerabdare sa stiu ce este.As putea stii deja ce este? La un ecograf normal sau la eco morfologica?
Va admir pe toate pt.felul vostru de a fi si pentru dragostea pe care o aveti unele pt.altele.
As vrea sa va mai intreb ceva, am vazut ca voi stiti multe lucruri.Daca am 15 sapt.si 2 zile, cate luni am? Cum se calculeaza?Stiu ca am 3 luni si ceva, dar si ceva, cat?
Multumesc mult...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns corbioana spune:

Dragutelor buna treaba! Si eu citesc prin tot felul de locuri care zic de astea 15 ideale de care zici tu Anis, ba de 10-12 ca ar fi ideal...care mai de care...asa ca depinde de carte si probabil de viziunea celui care a scris-o Asa e alea sunt kg care care sunt ale "altora" plus lichide etc...da vb cuiva de sunculite nu scrie nicaieri
Eu imi doresc din suflet sa nu ma ingras "peste ideal" si atat, adica sper sa iau cat mai putin posibil...Tocmai m-am suparat pe viata si am mancat o placinta cu visine am sarit calul iar...de exemplu...


20sapt.+6zile



Ioana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mitub spune:

cris.ana, calculeaza 4 saptamani pt lunile impare si 5 pentru lunile pare.
15 saptamani inseamna 3 luni jumate.

Despre kilograme depinde mult de la ce pornesti, o mamica slaba trebe sa puna mai mult, una mai plinuta trebe sa puna mai putin. Intre 10-15 kg zic eu ca este ideal, cu media de rigoare de aprox. 12 kg.

Despre triplul test imi puteti spune ce valori v-au iesit? A fost vreuna din analize care a iesit mai tarziu decat celelate (a durat mai mult)? Mie mi-a uitat sotul hartiuta la servici aseara si pana o vad stau cam pe ghimpi.

Pupici,


Boga, mamica de Mirunica si burtica de bb2- 17 saptamani + (DPN 1 august)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns brianamica spune:

Fetele,

La capitolul kg cred ca depinde de organism. Eu la prima sarcina am inceput de la 54 kg si am ajuns la 88 de kg.Deci, la un calcul scurt am pus 34 KG . Am revenit la greutatea mea intr-un an cuun pic de efort.

Acum mi-am pornit sarcina de la 50 Kg si deja am pus 10 Kg la 16s+.

De ce? Sincer habar nu am. Nu mananc mai mult decat inainte, nici inainte nu faceam efort fizic.....

pe mine treaba asta ma demoralizeaza foarte tare, insa sper sa imi revin ca si prima data. Concluzie: depinde foarte mult de organism.

Asa ca, voi cele care ati pus 3,6 kg sunteti super fericite. Nu va mai faceti atatea griji ca aceste kg se duc dupa aceea asa cum au venit.....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mitub spune:

Fetelor dragi, am mai gasit informatii despre sarcina si mama.

Luna a 4-a

Simptomele mamei
Aceasta este luna in care cu adevarat incepi sa te simti (dar si sa arati) gravida. Este luna in care o serie dintre simptomele primului trimestru te parasesc, desi inca mai poti sa te simti constipata, obosita, sa ai greturi matinale sau balonari. Sanii cresc in continuare in marime dar nu ii mai simti asa de congestionati. In plus pot sa apara o serie de alte simptome precum sangerari gingivale, scurgeri vaginale mai intense sau umflarea picioarelor. In aceasta luna poti sa simti pentru prima data miscarile copilasului tau.

Talie ingrosata
Incepand cu aceasta luna lumea din jurul tau incepe sa remarce faptul ca esti insarcinata. Uterul isi continua cresterea, ajungand la sfarsitul acestei luni la jumatatea distantei dintre ombilic si simfiza pubiana. Aceasta modificare in dimensiuni a uterului tau precum si castigul in greutate inerent starii de sarcina (care se datoreaza mai multor factori precum o retentie de apa in tesuturi, cresterea fatului si a cantitatii de lichid amniotic, marirea dimensiunilor sanilor, depunerea de grasimi in tesuturile adipoase, etc.) incep sa isi spuna cuvantul, asa ca supletea taliei tale incepe sa paleasca. Castigul tau in greutate poate sa atinga chiar si un kilogram pe saptamana pe parcursul acestei luni!

Disconfortul abdominalUterul crescut in dimensiune, pe langa faptul ca te tradeaza ca esti viitoare mamica, incepe sa iti creeze probleme din ce in ce mai mult. Incepi deja sa realizezi ca disconfortul din luna precedenta se amplifica, in abdomenul inferior avand deseori senzatia ca ai un saculet cu nisip, mai ales cand faci miscari bruste sau alergi. Uneori simti durere la acest nivel. Este normal, ligamentele care ancoreaza uterul de structurile anatomice vecine incep sa fie intinse de uterul aflat in crestere.

Modificari ale sanilorSanii tai isi continua cresterea dar nu mai sunt in tensiunea din lunile trecute. Senzatia de congestie dispare. Areolele mamare si mameloanele devin si mai inchise la culoare.

Diminuarea senzatiei de greata. Apetit crescutDin luna aceasta greturile de dimineata incep sa diminueze ca intensitate, daca chiar nu dispar cu desavarsire, si asta datorita scaderii concentratiei de hormoni de sarcina, pe de o parte, dar si datorita obisnuirii organismului cu actiunea acestora, pe de cealalta parte. Concomitent cu aceasta eliberare de stresul matinal al starii de greata, vei incepe sa iti doresti sa mananci alimente "normale" revenind la apetitul dinainte de a ramane insarcinata.

Declin in nevoia de a urina frecventIn aceasta perioada incepi sa remarci ca nu mai trebuie sa urinezi atat de frecvent. Aceasta se datoreaza faptului ca organismul tau incepe sa se obisnuiasca cu hormonii specifici sarcinii si datorita scaderii nivelelor acestor hormoni. De asemenea faptul ca uterul tau creste in dimensiuni, iesind din pelvis, face ca acesta sa se indeparteze oarecum de vezica urinara. Nu te bucura inca ca ai scapat de excursiile la baie; in ultimele luni, cand uterul este foarte crescut in dimensiuni, nevoia de a urina foarte des se intoarce.

ObosealaDe acum incolo este posibil a remarca ca cea mai mare parte a energiei pe care o aveai inainte de sarcina s-a reintors. Organismul tau este capabil de acum sa faca fata unor eforturi din ce in ce mai crescute. Odata depasite fazele "baia si patutul" ale primului trimestru de sarcina (desi acestea doua pot ramane locuri importante de retragere pentru restul sarcinii, mai ales in ultimele trei luni), poti sa desfasori activitati fizice uzuale fara a mai obosi atat de mult. Cat de repede se recupereaza aceasta stare de energizare depinde de la femeie la femeie. Unele viitoare mame recunosc ca nu pot sa presteze acivitati fizice de nivelul celor dinainte de sarcina, altele declara ca nu s-au simtit mai in "forta" ca acum niciodata in viata.

ConstipatiePentru o anumita parte dintre voi baia va ramane un loc predilect de petrecere a unei bune parti din zilele voastre de sarcina. Daca ai o predispozitie pentru constipatie si nu incerci sa iti schimbi dieta, vei observa agravarea continua a acestei stari pana cand va deveni asa de suparatoare, incat te vei plange doctorului tau la prima vizita.

Scurgere vaginalaIn timpul celei de-a patra luni de sarcina vei remarca ca secretia care a inceput sa-si faca aparitia inca din luna trecuta devine mai abundenta si capata un aspect albicios, filant si cremos, avand si un miros specific. Scurgerea aceasta poarta numele de leucoree. Cauza acestei scurgeri este cresterea irigatiei tesuturilor tractului genital, cu marirea secretiei vaginale pentru a pregati vagina pentru trecerea copilasului la nastere. Pe masura trecerii lunilor de sarcina, aceasta scurgere se va intensifica. Astfel ca multe femei gravide ajung sa schimbe de mai multe ori pe zi lenjeria. Daca remarci ca mirosul devine mai puternic sau ca secretia devine galbuie ori verzuie, sau daca este insotita de mancarimi, ia neaparat legatura cu doctorul tau.

Modificari ale pieliiIn afara de modificarile pigmentare ale areolelor mamare, linia care uneste buricul de pubis poate sa devina si ea hiperpigmentata. Uneori, daca cresterea abdomenului este prea rapida si daca tegumentul tau este de o calitate mai slaba, pot deja sa apara vergeturi pe flancurile abdomenului.

Miscarile fetaleIn functie de structura organismului tau, de cantitatea de lichid amniotic si cat de naravas este fatul tau, din aceasta luna este posibil sa incepi sa simti miscarile acestuia. La inceput pot sa para doar ca niste gaze abdominale, mai ales daca esti mai balonata, si s-ar putea sa nu le dai prea mare importanta deocamdata. Dar daca nu le simti, nu te ingrijora, cele mai multe femei incep sa perceapa miscarile fetale de abia din saptamana a 20-a.


Luna a -5a
Simptomele mamei


In aceasta luna vei continua sa castigi in greutate, nu rareori chiar trei kilograme. Talia ti-a disparut cu desavarsire iar uterul este acum cu fundul la un deget sau doua sub ombilic.

Modificari ale sanilor: sanii tai continua sa creasca si mai mult, dar devin mai moi si nu mai sunt atat de engorjati ca in lunile trecute. Sunt extrem de sensibili la atingere chiar cand iti pui un sutien. Poti sa observi si scurgerea unui lichid galbui destul de vascos - este colostrul, primul lapte cu care va face cunostinta noul tau nascut.

Dureri in abdomenul inferior: cam in aceasta perioada vei incepe sa simti dureri abdominale localizate cu precadere in etajul inferior. Ele sunt datorate cresterii uterului gravid care antreneaza intinderea atat a peretilor abdominali cat si a ligamentelor care ancoreaza in interior uterul.

Crampe musculare la nivelul picioarelor: crampele acestea pot fi foarte dureroase pe parcursul sarcinii. Ele se datoreaza faptului ca stati prea mult in picioare, iar presiunea datorata greutatii crescute afecteaza membrele inferioare.

Picioare si glezne umflate: De asemenea daca stai prea mult in picioare este posibil sa ai surpriza sa inceapa sa te stranga pantofii si sa simti o greutate si o durere surda in gambe. Daca se intampla acest fenomen ia legatura neaparat cu doctorul tau.

Dureri de spate: este vremea cand apar aceste pacatoase dureri de spate care te vor intovarasi pe tot parcursul sarcinii. Ele apar datorita greutatii crescute a trunchiului tau care trebuie tinut vertical cu un efort suplimentar.

Constipatia: poate deveni si mai suparatoare, existand posibilitatea neplacuta de a se agrava spre sfarsitul sarcinii.

Balonare: apare mai ales dupa ce ai mancat copios (si asta e foarte probabil a se intampla din ce in ce mai des in aceasta perioada), si se datoreaza faptului ca intestinele tale nu mai pot sa isi desfasoare in "liniste" activitatea, fiind constranse spatial de catre uterul gravid.

Sangerari gingivale: datorita congestiei generalizate este posibil sa ai surpriza ca dupa ce te speli pe dinti sa constati ca-ti curge sange din gingii.

Congestie nazala si epistaxis: tot din aceleasi motive apar si congestia nazala si sangerarile din nas, dar ele sunt mai rare decat sangerarile gingivale.

Ameteala: starile de ameteala sunt foarte comune pe parcursul sarcinii si se datoreaza unei schimbari bruste a pozitiei corpului, astfel ca pentru o perioada scurta de timp irigatia creierului este insuficienta.

Apetit crescut: De obicei la sfarsitul lunii a cincea chiar si gravidele care au fost chinuite in lunile mici de greturile matinale incep sa aiba un apetit crescut. Este un moment minunat de a pune in practica principiile de dieta discutate in paginile dedicate lunilor mici de sarcina.

Dificultati in actul sexual: Daca pana in luna aceasta nu ai avut probleme in a face sex cu partenerul tau este posibil ca sa incepi sa ai oarecare dificultati, in primul rand din cauza modificarilor conformationale si de gabarit ale corpului tau, dar este posibil sa prezinti si probleme in a avea orgasm. Unele femei insa au o traire mai intensa in aceasta perioada.

Miscarile fetale: incepand din luna aceasta vei simti foarte clar miscarile copilasului tau, desi sunt inca foarte "neconvingatoare". Dar pe masura ce trec saptamanile vei jura ca ai in burtica un veritabil fotbalist. Poti deja sa observi o alternare a starilor de liniste cu cele de adevarat galop: este alternata somn - stare de veghe a copilasului tau.

Postura in somn: Daca cumva nu ai facut-o deja din lunile anterioare datorita cresterii in marime a sanilor, luna asta poti sa spui adio dormitului pe burta. Pe masura ce abdomenul creste in marime confortul in timpul somnului scade vertiginos si vei constata cu nemultumire ca esti constransa sa dormi numai intr-o parte.

Parul creste mai repede: daca ai observat ca parul si unghiile iti cresc mai repede ca de obicei, sa stii ca este normal. Se datoreaza vitaminelor prenatale pe care le ei.

Va pupic,




Boga, mamica de Mirunica si burtica de bb2- 17 saptamani + (DPN 1 august)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cris.ana spune:

Multumesc mult pentru raspuns Mitub si Anis.
Anis ti-am raspuns in mesaje private, dar mi s-a spus ca nu accepti astfel de mesaje.UM a fost pe 07.11.04 si DPN este pe 10.08.05.Dar aceasta se tot schimba de la o ecografie la alta.
Sunt foarte incantata de ceea ce faceti voi aici. Va urmaresc de mult timp si am tot incercat sa intru si eu in discutie, dar nu stiam cum...pana la urma am descoperit, dar nu faceam fata, scristi prea mult, se tot schimba subiectul si eu nu aveam cand sa va spun si eu ceva.Sunteti niste dragute toate! Va pup.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Katink spune:

Cris.ana,
bun venit si te asteptam cand ai timp sa ne spui mai multe despre burtica ta


Boga,
sunt foarte bune informatiile, multumesc ff mult


Pupici,
Katink sapt.18

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andre_ea spune:

Buna seara !

Ieri nu a mers conexiunea la internet, si m-am suparat foarte tare.
Asa ca va urez acum O PRIMAVARA FRUMOASA, SARCINI CAT MAI USOARE SI BEBELUSI SANATOSI!

Mie imi sangerau si inainte gingiile. Am o dantura sensibila. Dar acum imi sangereaza ingrozitor si mi s-au inflamat foarte tare. Doctorita stomatolog mi-a zis ca am facut o "gingivita de sarcina" si mi-a recomandat sa ma spal de mai multe ori pe zi (chiar de 4, dar nu pot decat in week-end) cu Parodontax si sa ma clatesc cu ceai de musetel.

Anis, daca fetele nu te-au convins pana acum, iti spun sigur ca ceea ce simti e bebe. Asa de derutata eram si eu la "varsta ta". E inca prea devreme sa-l simti bine pe bebe. Isi face prezenta simtita destul de rar.
Eu ma asezam seara in pat, ca auzisem eu ca bebe se agita cand te linistesti tu, iar strengarul meu dormea dus. Si eu tare ma mai speriam. Dar nu era nimic ingrijorator. Abia de doua seri apuca si tati sa il simta pe bebe. Pana acum lovea de 2 ori, si gata, se oprea.

Andy si 18+3 zile

Mergi la inceput