CD drive (E:)
de ceva vreme am o oarecare problema cand vreau sa ascult un CD. chiar daca CD e nou nout,PC-ul nu-l recunoaste si-mi spune ca trebuie sa introduc un disc in driver E.
am incercat cu un CD de curatare, tot nu merge. nu merge nici curatitorul imi raspunde la fel: please inserc a disk in driver E.
ce o fi? de ce nu merge? ce fel de problema am la PC?
plz, help me!
"Nu vezi?.../ Sau-ce-auzi si vezi-nu crezi?.../ N-auzi tu cum suna ora /Fericirii-amandurora?..." Minulescu
cu drag de forum, corina
Raspunsuri
AdaByron spune:
O sugestie ar fi sa verifici daca totul e OK si CD-ROM drive -ul e recunoscut de Device Manager si merge:
Start-> Control Panel ->System -> Hardware ->Device Manager->CD-ROM drives- >"Your drive " (click dreapta)- Properties: Device status...
Eventual poti incerca si Troubleshooter sa vezi cam ce solutii sunt p-acolo...
AdaByron
corina iulia spune:
am urmat toti pasii descrisi de tine si cand am ajuns la >"Your drive " (click dreapta)- Properties: Device status... nu am mai gasit , decat partea cu GENERAL.
inainte mergea si sigur nu a intrat nimeni in hard sa schimbe ceva.
doar eu am pus o data un CD cu povesti pt piciul si de atunci e pauza.
am mai avut o data o astfel de problema cu un raspuns similar, dar dupa ce am pus clean-arul totul a revenit a normal.
acum nu mai vrea. nici macar CD de curatare nu-l mai accepta.
oricum, iti multumesc.
"Nu vezi?.../ Sau-ce-auzi si vezi-nu crezi?.../ N-auzi tu cum suna ora /Fericirii-amandurora?..." Minulescu
cu drag de forum, corina
dante01 spune:
de obicei unitatea de CD este drive-ul D...
asta daca nu ai cumva 2 hdd si l-ai denumit pe unul D...
nu cumva ai 2 unitati de CD?...
sau muzica e cumva pe un dvd?...
zic si eu, nu dati cu paru'...
ar mai fi un raspuns, sa se fi intamplat ceva cu unitatea, desi in general sunt destul de fiabile...
...Life's tragedy is that we get old too soon and wise too late...
AdaByron spune:
Corina sa inteleg ca drive-ul tau nu este listat in Device Manager: DVD/CD-ROM drives? (precizare prin "Your drive", intelegeam numele drive-ului tau, ceva de genul: "Sony CD-RW...").
In acest caz trebuie sa verifici conexiunile fizice sau, daca ai posibilitatea, sa verifici CD -drive-ul pe un alt PC.
AdaByron
corina iulia spune:
quote:
Originally posted by dante01
de obicei unitatea de CD este drive-ul D...
asta daca nu ai cumva 2 hdd si l-ai denumit pe unul D...
nu cumva ai 2 unitati de CD?...
sau muzica e cumva pe un dvd?...
zic si eu, nu dati cu paru'...
ar mai fi un raspuns, sa se fi intamplat ceva cu unitatea, desi in general sunt destul de fiabile...
...Life's tragedy is that we get old too soon and wise too late...
nici o suparare, nu-ti face probleme.
nu am doua locuri pt CD, nu am DVD si nu am facut nici o modificare de hard
la my computer am asa:
la hard disc drive
local disc (C:) local disk(D:)
la devicec with removable storage
3 1/2 floppy (A:) si CD drive (E:)
cu drag de forum, corina
corina iulia spune:
quote:
Originally posted by AdaByron
Corina sa inteleg ca drive-ul tau nu este listat in Device Manager: DVD/CD-ROM drives? (precizare prin "Your drive", intelegeam numele drive-ului tau, ceva de genul: "Sony CD-RW...").
In acest caz trebuie sa verifici conexiunile fizice sau, daca ai posibilitatea, sa verifici CD -drive-ul pe un alt PC.
AdaByron
am inteles acum mai bine ce-mi explicai. am urmat pasii din nou si am ajuns la "troubseshoot"--
uite ce-mi spune, dupa ce am spus ca Pc nu poate citi si rula nici un CD
Are you having a problem with a SCSI device?
Some hardware devices use a Small Computer System Interface (SCSI) connection to communicate with your computer.
This type of hardware is less common than IDE (Integrated Drive Electronics) hardware. If you do not know whether you are using a SCSI device or not, you are probably not using one. Check your documentation to be sure.
With a SCSI connection, you can connect multiple devices to a single adapter in your computer. The SCSI devices are linked together, forming a "chain." Up to 16 SCSI devices, including the SCSI adapter, can be connected to your computer.
If the device that you are having a problem with uses a SCSI connection, the problem might lie in the SCSI adapter, the chain of SCSI devices, or a conflict with another device on the chain.
Are you having a problem with a SCSI device?
----------------------
acum pun intrebarea:" de unde stiu eu daca am probleme cu SCSI"? ca sa pot raspunde si sa merg mai departe?
cu drag de forum, corina
joxy spune:
Cand merge cand nu merge.
Dupa ce ai dat cu cd-cleaner a mers o perioada.
Cu unele cd-uri merge, cu altele nu.
sunt 2 probleme posibile si 1 solutie:
problema nr. 1 - unitatea de Cd este murdara (lentila)
problema nr. 2 - unitatea de Cd este veche si cd-urile introduse de tine sunt scrise la o viteza pe care unitatea ta nu stie sa o citeasca.
Solutia: schimba unitatea de cd... costa undeva la 20-30 euro / maxim
Cu respect,
Florin
Choose life
corina iulia spune:
joxi, iti multumesc pt sfat. cred ca e singura solutie.
ce zici, daca cumpar un CD writer, rezolv doua prbleme sau doar o sa am cum sa inscriptionez CD-uri (bineinteles daca nu spun acum o prostie mai mare decat casa )
cand merg la magazin, ex carrefour cum sa cer aceasta unitate de CD, e vreo marca mai buna, e ceva ce ar trebui sa stiu , nu de alta dar e destul ca ma fac aici, printre prieteni, de rusine si nu e cazul sa o mai fac si in fata vanzatorilor de la shop.
cu drag de forum, corina