Mamici de ianuarie - februarie (91)
Raspunsuri - Pagina 5
aurelursu@k.ro spune:
O primavara frumoasa ,dragelor!! Sa fim toti sanatosi!!
Bestiutzoo, noi avem 8 saptamani si tot avem colici. Bine ca dorm noaptea ca ziua e prapad. Urlaaaa de am speriat vecinii ca imi torturez copilul. io sper sa ii treaca la 3 luni ca am auzit ca pot tine mai mult.
pupici
adana spune:
Amaya aici apa nu are clor sau alte impuritati ca si in ro.de aceea l-am sters la oki cu apa de la robinet.
Oana multumim pt aprecieri..Si eu merg sa-mi bag piinea la cuptor ca azi e zi de facut piine...dar o fac in reprize..ca se mai trezeste Sebastian
V-am vazut si eu bb-i cele care aveti poze puse pe internet..toti sint frumosi
Crinutzamama ce par mare si negru are Rayan al tau?Cum ai reusit?![]()
Mamica de Sebastian
http://pg.photos.yahoo.com/ph/vrnamo/my_photos
Ubi spune:
Nasterea "ubitei" Alexandra
Povestea va incepe cu saptamana 41 de sarcina (din 40 normale). Doctorul era calm, imi spunea ca bebe e bine, nu are capul mare (de asta ma temeam sa nu fie prea mare si sa nu aiba loc sa iasa) si sa astept ca si 42 de saptamani sunt la fel de normale ca si cele 40 logice si firesti. OK!
Deja prietenii se impacientasera si-mi dadeau sfaturi si exemple din viata altor mamici nu foarte norocoase (povesti pe care o gravidutza n-ar trebui sa le auda…).
Vineri m-am internat la Municipal. Mai mult de gura mea cred ca a fost dr. de acord. A urmat un cosmar de 2 zile si 2 nopti in care n-am pus geana pe geana. Am fost pusa in salonul de travaliu. Fetele veneau si nasteau pe banda rulanta, eu nimic. Nici un simptom. In prima noapte a vanit o fatuca de 24 de ani care a urlat atat de tare de durere ca eu, oricat mi-am propus sa nu ascult vaicarelile celor din jur am inghetat in pat de-a binelea. Pierduse o tona de sange, era patul rosu si urla frate, din toti plamanii. Am auzit-o si cand a nascut, nu de alta dar sala de nasteri era la 3 saloane distanta si usa era tot timpul deschisa. Cand a adus-o inapoi in salon, era alba ca hartia. Pentru prima noapte mi-a fost de-ajuns….In a doua noapte a nascut (printre altele) o fata care nu a zis nici “pas” desi era incovrigata de durere. Un dram de speranta pentru mine…Si tot in a doua noapte a venit o tipa, 34 de ani, cu 3 fete acasa si cu alti 2 gemeni (baieti) nascuti acasa!!!! Tipa arata imbatranita, buhaita (sigur de la cafea si tigari, la bautura nu bag mana in foc) si fara prea multa carte. Ne spusese ca a stat la o cafea cu o vecina si au luat-o durerile. Pana sa vina salvarea a nascut singura (ca vecina nu a avut curajul sa o asiste) – primul baietel a iesit cu picioarele in fata si al doilea, desi a venit normal, nu a avut zile sa traiasca. La maternitate, cu toate eforturile medicilor de la ambulanta, a murit. Mi-a fost mila de ea dar am si condamnat-o pentru traiul pe care probabil l-a dus (in salon ne intreba daca nu avem tigari ca ea vrea sa fumeze). Sotul ii murise cu 3 luni inainte calcat de tren Isi dorea f. mult un baiat…La asemenea poveste, eu cu nervii la pamant si nedormita, am inceput boceala. Moasele ma intrebeau de ce plang? – “Ma doare?” “Nu, plang ca nu ma doare nimic”. Si chiar nu ma durea nimic – cu toata – perfuzia de oxitocina si calciu intravenos (facut atat de prost ca mi-a spart vasele de sange si am avut 2 hematoame imense ca asistenta de a doua zi cand m-a vazut a cazut pe jos – cand si-a revenit mi-a pus gheata pe mana si m-a consolat.
Deci trece si sambata si vine duminica. Eu eram fresh in ceea ce priveste nasterea. Nici un semnal, oricat de mic. La pranz primesc o portie de nu stiu ce si tine-te neica semnale. Curgea pic cu pic din perfuzie si simteam ca incepe sa ma doara (asa ca la ciclu). Cam la 20-30 de minute. La 6 seara incep sa se inteteasca. Noroc ca ziua a fost linistita, nu era nimeni sa nasca si parca am mai prins cateva minute de somn. Noaptea a fost a mea. Dureri din 6 in 6 minute. Stateam cu telefonul mobil si notam minutele. Faceam socoteli ca intr-o ora voi avea cam 10 contractii. La fiecare 6 minute ma ridicam din pat si ma tineam de marginea de fier a patului rasufland adanc. Cam din 2 in 2 ore ma urcau pe masa. Dilatatie mica, colul abia sters, dilatatie aproape 2 (cu mare ingaduinta si cu rezerva ca nu mai imi fac controale ca sa nu-mi rupa colul – mama, ce incurajare)…si asa pana spre dimineata. Eram disperata – atata durere pentru numai 2 cm? La 8 am scrutat holul in lung si-n lat dupa doctor. Voiam sa vina si sa-l rog sa-mi faca cezariana ca eu nu mai pot – un travaliu atat de lung si numai 2 cm. Pe la 10 vine dr. si-mi da raspunsul: “Cezariana? NU e dupa cum vrei tu”. Ma urca pe masa si stupoare, dilatatie 4. Gata, punem cateterul si epidurala. Plutesc si nu-mi vine a crede. Il pun sa repete. 4 cm? Wau, simt ca renasc. Intre timp ajunge si sotul si merge cu mine in sala de nasteri. Imi fac epidurala si simt ca ma invaluie o caldura placuta. Nu simt nici o durere, vorbesc cu sotul, cu moasa...e minunat. Intre timp corpul meu se lateste. Simt asta dar nu ma doare. Moasa, o femeie extraordinara (Monica) sta langa mine si ma monitorizeaza. La dilatatia 6 imi rup membranele si umplu patul de apa. Sotul e langa mine. Si uite asa ajung la 9. Incep sa simt ca as avea nevoie la toaleta. Ca si cum as vrea sa fac kk. Mai stau cu senzatia asta inca un pic pana cand ma urca pe masa de nastere. Se simte capul lui bebe dar trebuie sa imping. Si imping si imping…Degeaba. Ma pune pe un scaunel, ca si cum as sta pe WC. Imping, imping…In fine, vine dr. il vad ca se echipeaza, vine si rezidentul si neonatologul si poate si altii dar nu-mi aduc aminte. Eu imping, imping. Noroc ca-mi spunea moasa cand ca eu de la epidurala nu simteam nimic. Moasa se urca pe burta mea si impinge si ea. Dr. ma taie (n-am simtit nimic) si mai impinge moasa odata si gata bebe. Simt o usurare. O vad pe bebelina mea, are un cacatel mic la fundulet, din gura ii ies bulbuci si abia respira. O iau pe sus si o baga la oxigen. Eu imi fac cruce si ma rog la Dumnezeu.
Incepe cusatura. Badiu parca tesea la razboi. Facea niste impletituri si noduri de nu-mi venea a crede. Nu simt mai nimic, nu pot crede ca sunt cusuta. Cand sa ma dau jos, sare infirmiera. Stati, nu va dati singura jos. “Dar pot”, spun eu. Badiu conchide: “Cristina cea viteaza si bebele de aur”. Ma dau singura jos, dar pana in salon ma duce cu scaunul cu rotile. Asta e regula si eu m-am supus.
Pe scurt, recomand epidurala, pe dr. Badiu si Municipalul!
Amaya spune:
Crinuta, ma simt foarte bine dupa operatie...deja nu ma mai doare nimic, ma mai durea fundul uterului fiindca imi atarna burta, dar acum stau stransa cu centura toata ziua si s-a retras aproape de tot si nu ma mai deranjeaza deloc. Si eu la o saptamana dupa, la fel ca tine, umblam pe la primarie...acum nu mai am nici un fel de problema, nici la mers si nici la coborat din pat sau cand ma aplec...centura m-a ajutat sa ma recuperez mult mai repede...
Oana si bebe Andrei (18.02.2005)
poze: http://community.webshots.com/user/glow_oana
oana cretu spune:
Lui Seb a inceput sa-i cada parul (puful).:(
Oana si Seb 
(10.01.2005)
"Si maine mai este o zi..."
http://community.webshots.com/user/oanacretu
http://community.webshots.com/user/sebastiengrigore
http://community.webshots.com/user/georgegrigore
adana spune:
Si apropo de primava...la noi ninge non stop de ieri..avem o zapada de 50 de cm si -15 grade afara
.
Primava va venii in luna mai cred.si pina atunci mai e un car de timp.MI-e sa nu innebunesc in casa..noroc ca merg la intilnirea cu mamicile(sintem vreo 5 fete care am nascut in perioada decembrie-ianuarie-februarie)..care se tine cam o data de 2 ori pe luna si mai stam si noi de vorba..mai bem o kafea..mai mincam o prajiturica
si discutam cu asistenta despre probleme legate de bbi..si mamici
Mamica de Sebastian
http://pg.photos.yahoo.com/ph/vrnamo/my_photos
claudia_maria spune:
Buna fetelor,vad ca problema cu colicii ne da mari batai de cap,nici noi nu stim ce sa ne mai facem,am inceput sa bem Sabsimplex acum astepatam sa vedem rezultatele,eu alaptez la san si nu iam dat nici un fel de ceai am baut eu ceai de fenicul dar am vazut ca n constipa si pe mine si pe ea.
Voi ce faceti cind sunt constipati bebelasii vostrii eu,dupa ce am vazut ca nu a facut de 2 zile iam pus sopozitor in fundulet dar parc nici nu vreu sa o invat asa ca nici ieri nu a facut ,oricum eu am renuntat la ceai asa ca sa vedem daca nu trece constipatia.
Cu colicii e o problema si am inteles ca tin pina la trei luni asa ca mai avem ,avind in vedere ca avem numai 3 saptamini,asa ca sa ne tinem.
Acum va lasam ,o primvara frumoasa ,fara colici pentru bebelusii nostrii.
CLAUDIA_MARIA
crinuta spune:
Fetelor,am facut vaccinul.Am pans tale, tale, dar acum dormim.
Sa speram ca nu vor fi reactii, cel putin nu cu febra.
Amaya, ce ma bucur ca te simti bine. Mai stii ce frica iti era de cezariana?
Adana, Rayan nu are parul negru, e saten inchis, insa pozele au iesit ceva mai inchise in general, si asa pare.
Cu par mult s-a nascut. Toate asistentele il stiau din cauza parului.
Cum am reusit? Pai si eu m-am nascut tot cu mult par, si lung, care statea in toate directiile. Mi se spunea " vrabiuta".
Pentru fetele care au facut vaccinul de 2 luni: ati folosit Eferalgan? Comprese ati pus? Daca da cand?
PLllllll, astept cateva sfaturi.
pupici
Crinuta si
Rayan
http://community.webshots.com/user/rayan22100
Alina Maria spune:
Va doresc o primavara insorita si cu multe florii oferite de puiutii vostri !Noi suntem BINE de ieri mancam din sticla din 3 in 3 ore si suntem linistiti , sfectiv nu mi-a mai plans asa de rau .
Pe mine ma dor sanii rau , cum sa fac sa opresc lactatia , am incercat sa ma mulg insa doare rau si nu reusesc mare lucru .
Fetele care dati biberonul cum faceti cu sanii ?
Tin sa va spun ca Mandy nu-mi mananca tot laptele de 90 ml. ci mai lasa vreo 10-20 ce sa fac , e rau ?
Adana scumpo ma bucur sa te regasesc activa , multi pupicii de la noi pt. voi , mai ales lui Seb si Ovidiu ca de ei sunt masculii casei . Glumesc !
Si la noi a nins destul de bine , nu-mi vine sa cred caci pt. Olanda nu e normal mai ales in luna martie .
Acum iesim la plimbare nu inainte de a va ruga sa-mi spunetii cum sa opresc lactatia .
Va pupam !
Alina ,Wichard si Mandy Stephanie 6 saptamani
http://home.wanadoo.nl/w.deroo/
BDana spune:
Mamici, incep prin a va ura multa sanatate voua si bebeilor si o primavara frumoasa. V-am urmarit putin-din umbra- si intimpul sarcinii dar acum chiar voiam sa dau de voi si nu va gaseam. Nu m-am gandit
sa va caut tot la odiseea, eu m-am dus la clubul scutecelor...in fine...
Sunt si eu mamica de pe 13 ianuarie, cand prin cezariana am nascut un baietel Mihai Cristian, de 3.300gr si 51cm. De atunci stau cu el agatat de san-si acum sunt in aceeasi pozitie. Mananca tzatzi cu o pofta nebuna, se arunca pe ea cu gurita de parca nu ii dau sa manance zile intregi. Dar macar am o satisfactie: la cantarirea de la 5 sapt. avea 5.100gr si 58 de cm.
Nu ma pot lauda ca am un copil super-cumunte. Nu a adormit si el o datasingur in patutul lui, de fapt patutul cred ca are tepi ca nu ii place deloc acolo si nu sta o clipa singur cand este treaz. Deschide cate un ochi sa verifice imprejurimile si, daca se vede singur ne stiu toti vecinii, asa trompeta are. Nu ne lipsesc nici colicii, nici constipatia. Mi-e tare mila de el cand il vad asa neajutorat asa ca, daca el se simte bine in brate sau pe burtica mea ok, ma conformez.
Ma bucur ca v-am regasit si promit sa nu dispar in ceata...