CIC GEMENI

CIC GEMENI | Autor: monik25me

Link direct la acest mesaj

sunt insarcinata cu gemeni si m-ar interesa daca urmatoarea situatie se mai regaseste: o cunostinta are gemeni in varsta de 6 luni si sunt in CIC atat ea,cat si sotul ei. Adeverintele depuse de fiecare parinte specifica ingrijirea unui alt copil decat sotul/sotia,si totul este ok. Credeti ca o sa fie probleme? Au consultat un avocat si li s-a spus ca legea este interpretabila , deoarece nu se stipuleaza nimic special pentru familiile in care se nasc gemeni si ca procedeaza corect...

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns alexa121 spune:

Este o scapare a legii ce lasa loc la interpretari!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Nu este deloc interpretabila. Prin adeverinta respectiva sau mai exact prin declaratie declrantul spune clar ca nu beneficiaza de CIC in acelasi timp cu sotul sau sotia dupa caz. Nu conteaza copilul ci faptul ca beneficiaza sau nu de CIC. Asta se declara. In acest caz faptul in sine este fals si uz de faks in declaratii fapta pedepsita penal (inchisoare).

Marius Pernes
home page - www.marius.rdsor.ro

Mergi la inceput

Scuze, Marius are perfecta dreptate pentru ca Anexa 39 prevede la pct.II. Concediu și indemnizație pentru creșterea copilului până la împlinirea vârstei de 2 ani sau pentru creșterea copilului cu handicap până la împlinirea vârstei de 3 ani:
- declarație pe propria răspundere, care atestă că celălalt părinte sau susținătorul legal nu exercită concomitent dreptul;

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monik25me spune:

...am inteles... si atunci cum li s-a aprobat??? ...tare curios! inseamna ca e posibil sa fie descoperiti si sa returneze banii!!! si ce avocat o fi fost acela care i-a sfatuit in acest sens???
...oricum, stiti ceva de vreun ajutor pentru gemeni? pentru ca acum mi s-au spulberat toate sansele!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nicfg spune:

In momentul in care onor guvernul psd a promovat legea prin care orice mamica beneficiaza de o suma fixa pt ingrijirea copilului, motivatia era ca nevoile oricarui copil sunt aceleasi (pampersi, lapte etc). Dar cand e vorba de gemeni sau tripleti ce ne facem?

Mergi la inceput

indemnizatia de crestere si ingrijire se acorda mamei si nu copilului sau copiilor, contributia este platita de o singura persoana(mama) pentru constituirea stagiului de cotizare nu de mai multe.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

CIC in principiu inlocuieste salariul obtinut sau care ar fi fost obtinut daca nu ar sta acasa cu bb-ii. Nu cred ca avand gemeni salariul se dubleaza, sau mai stii?

Marius Pernes
home page - www.marius.rdsor.ro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ili spune:

eu cunosc familie care are copil de 1 1/2 an si un copil de 3 luni si amandoi parintii sunt acum in CIC
ili

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ili spune:

o alta latura a legii sau scapare:
dupa ce s-a depus actele pt.CIC pana la varsta de 2 ani primesti indemnizatia
daca copilul este abandonat dupa aceasta data sau 'Doamne fereste'
copilul a decedat nimeni nu urmareste ca mama beneficiaza pe nedrept de indemnizatie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aissa spune:

Bai, ma puneti pe ganduri, zau.
Marius, nu crezi ca ar fi posibil, totusi ca ambii parinti sa beneficieze? Ma gandesc asa: cand fac cererea prezint certificatul de nastere. Si prezint doar unul. Si iau CIC pe baza acestor acte plus adeverinta de la serviciul sotului cum ca nu beneficiaza de CIC pentru copilul .....cu CNP ..... Si invers la tata! Nu stiu, cred ca se poate interpreta si asa. La fel in cazul in care in timpul CIC naste al 2-lea copil....chiar n-ar putea solicita celalalt parinte CIC pentru bb 2? E totusi scapat in lege aspectul asta, sau nu mai stiu eu bine?
Alexa121, contributie platesc ambii parinti daca lucreaza amandoi....

Cristina si Alexandra(30.09.2004)

Mergi la inceput