Mamici de ianuarie - febriarie (90)

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns andrutza spune:

Shobo, pe tine cine te-a cusut - Dana sau Bogdan? Ajung la concluzia ca laudatul asta e gargara, ca mie imi lauda toata lumea cusatura - asistente, doctor, rezidenti etc., de am ajuns la concluzia ca a fost laudat fundul meu in 3 zile cat n-am fost eu laudata toata viata !! La mine in schimb nu a fost nici o problema, s-a vindecat foarte repede, am folosit in schimb ceai de pelin pentru spalaturi chiar de cand am ajuns acasa.

Bestutza, felicitari si din partea mea pentru noaptea aproximativ dormita. Stiu ce inseamna sa nu dormi toata noaptea ca am patit si eu doua zile acelasi lucru chiar in prima saptamana si imi venea sa-mi iau campii, d-apai ca tine care o duci asa cam de multisor... La mine s-a reparat problema repede, ca era vorba de raceala la urechiuse si a trecut cu picaturi si Eferalgan sirop.

Andrutza si Simonica ei draga (n. 17.01.2005)
http://photos.yahoo.com/andrapg

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Witchie spune:

corneliaa, posteaza aci sfaturie lui try, cred ca ne intereseaza pe toate:)

Anda, mama Irinei
http://community.webshots.com/user/andavutescu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alipiticot spune:

buna mamici!
Eu nu prea scriu,ca stau mai greu cu comunicarea....dar de citit va citesc mereu.
Vroiam sa va intreb,ca nu stiu ce sa mai fac...de cateva zile fetita mea,are 2 sapt si e constipata,si saracuta nu mai poate sa se odihneasca bine,se screme mereu,si nici cand suge nu e mai linistita....am ajutat-o cu supozitoare,dar nu pot sa o obisnuiesc asa....am inercat si cu ceai,dar tot nu mergeeu o alimentez exclusiv la san acum.pot fi colici manifestate prin scremut?ca nu plange,decat rar,numai se screme de am senzatia ca a ragusit.e asa de obosita,ca adoarme repede,si dupa nici 5 minute incepe sa se screama,si se strange mereu,si se trezeste...nu stiu ce sa i mai fac....azi nu a dormit deloc,si aproape a supt din ora in ora....
mi e asa mila de ea micuta....
va rog care a mai patit asa poate ma puteti ajuta cu un sfat...
toate cele bune si bebei cuminti si sanatosi!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ana maria spune:

Corneliaa vreau si eu sfaturile lui try ca si al meu confunda ziua cu noaptea de m-a capiat. Pleaaaase!!

Ana Maria

Succes si s-auzim numai de bine!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns galaxy spune:

Alipiticot,
si noi am trecut prin aceleasi experiente. Am crezut ca are constipatie, etc. Se roseste si la noi cateodata de mama mama. Si sufla ca un trenulet in gara. Dar din cate am citit si noi si am aflat se trage totul de la faptul ca bebelusii nu isi pot controla muschii acolo jos si se sperie cand sunt miscari pe acolo.
Sper ca totul o sa fie bine si la voi.

io, tati si Robert(22.01.2005)
http://www.gallaxy.tk

In the end, it's not going to matter how many breaths you took, but how many moments took your breath away.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns corneliaa spune:

Cornelia,

cred ca fetita ta (am retinut bine ca-i fetita?) nu face deosebirea intre zi s inaopte, mai rau, le confunda. Mai ales daca spui ca doarme ziua bine. Contorizeaza puti nsa vezi cate ore doarme in 24h si vezi daca se incadreaza in limitele normale (14-18h de somn, parca la varsta lor, nu stiu sigur, verifica). Daca doarme foarte putine ore in 24h, sa nu fie vreo problema cu ea, problema care o tine de la somnicul de noapte.
Daca e chestiune de confuzie intre zi si noapte, va trebui sa o ajuti tu sa-si schimbe stilul, singurica nu va reusi decat tarziu si e pacat de noptile voastre.
Noua ne-a explicat o asistenta dupa iesirea din spital ca e foarte important ca sa-i ajutam sa faca diferenta intre zi si noapte ca sa-si fixeze un program de somn cat mai bun inca de la inceput.
Ziua sa facem zgomote, sa ne comportam normal, indiferent daca doarme sau nu, iar noaptea sa facem restrictie la zgomote, lumina etc. ca sa nu aiba nici un motiv de bucurie sa ramana treaza. Cu alte cuvinte, va intelege ca e fun sa stai treaz ziua, iar noaptea, cand nu se intampla nimic, sa doarma. Daca tu ii fixezi programu lde somn de la 10 seara la 9 dimineata, ai grija ca pe parcursul orelor de dimineata (6-9) sa nu faceti zgomote ca sa o treziti, mai ales ca spre dimineata e somnul mult mai sensibil. In felul asta o treziti mai devreme decat trebuie si iti va fi si ma igreu sa o introduci in programul pe care vrei sa i-l fixezi.
E foarte important sa-i imprimi si o rutina inainte de culcarea de seara. Eu incep cu Alex aceasta rutina la ora 8: masaj, baita, imbracat in pijamalute, apoi stingem lumina complet (fara veioza sau lumina de veghe), ii dau sa suga (si de regula adoarme la san la masa de seara), apoi il pun in patut, il invelesc, il mangai pe caput, ii zic, "nani, mami, nani", ii dau suzeta daca scanceste si il las sa adoarma singurel.
Ideea cu aceasta rutina e ca ei nu trebuie sa fie surprinzi de ceea ce li se intampla. Ei stiu ce va urma si asta le confera calm interior. Noaptea e indicat sa nu vorbesti cu ea. O mangai eventual, o pupi, o tii in brate, o alaptezi, dar nu vorbesti cu ea (comunicarea verbala e una din cele mai stimulative pentru bebelusi, deci fara vorbe multe is fara joaca). Si cel mai mic impuls de-al tau de a o face sa rada (ca uneori nu ne abtinem si vrem sa-i vedem cum zambesc) ii va transmite ei semnalul gresit cum ca e ok sa stea treaza, ii va oferi un motiv sa nu doarma.
Parerea mea e sa nu intarzii prea mult cu baita si culcatul seara. Dupa parerea mea, bebelusii nu ar trebui sase culce mai tarziu de ora 10 seara. La noi ritualul cu masaj, baita etc. dureaza 40-45 de minute, apoi vreo 20 de minute de papica, deci in general incepem la 8 iar la 9 Alex deja e in patut dormind.
Ca sa-i fixezi un program de somn noaptea e bine sa fixezi tu regulile si sa le respecti intocmai: adica nu te abate de la ora de culcare, nu o lasa sa doarma dimineata mai mult de ora 8-9 sa zicem. Desi daca se culca mai devreme (8-9 seara, e posibil sa fie suficient sa doarma pana la 7 dimineata). Nu-i problema daca ai variatii de un sfert de ora, dar nu lasa sa fie variatii de o ora, spre exemplu. Adica daca ai convenit sa-i faci baita la 8 seara, nu o face azi la 8, maine la 9 si tot asa. Fii consecventa si punctuala pe cat posibil. Rutina si consecventa sunt cheia unui program stabil la un bebelus.

Daca de ex. vrei s-o culci la 9 seara, cauta sa nu o mai lasi sa doarma dupa ora 6 seara. De regula, bebelusii la 2-3 luni nu prea pot rezista treji mai mult de 2-3 ore.

O alta idee: ziceai ca nu poti s-o faci sa nu mai doarma ziua si ca si ciupita, si miscata tot doarme. Asa e, ei la scurt timp dupa ce adorm sunt mai greu de trezit. las-o sa zicem 10-15 minute sa doarma daca nu o poti face sa stea treaza si apoi incearca s-o trezesti. Dupa 15 minute e mult mai simplu de trezit. Si trezeste-o usor, readu-o la starea de trezire usor si delicat.

Fa-i timpul de peste zi atractiv, nu neaparat obositor. Joaca-te cu ea mult, canta-i (nu ii pune CD si o lasa acolo, canta si tu peste CD), vorbeste-i mult, plimb-o in brate, arata-i jucarele etc.

Nu ma istiu ce alte idei sa-ti mai dau, dar sa stii ca trebuie sa te inarmezi cu rabdare mutla, rezultatele pot sa apara din ziua urmatoare sau dupa 2 sapt. Dar nu uita, important e sa fii consecventa si sa nu te abati de la metoda aplciata. Daca dupa 2 sapt. nu vezi imbunatatiri, atunci poti inlocui metoda cu o alta si aplic-o pe-aia cu consecventa.

Mult, mult succes.
Si noi avem probleme cu somnicul noaptea, dar la noi sunt de alta natura, se trezeste des.

Pupici,
Try

Cornelia, Dan si Ioana-Alexandra (01.02.2005
http://community.webshots.com/user/corneliaa100
http://www.alex.dan-cornelia.com/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lbelciug spune:

Buna fetele,
In primul rannd, multumesc pt felicitari. Meggy, sa-ti dea Dumnezeu sanatate caci tare mult m-ai ajutat spunandu-mi ce dr era de garda pe 20 febr. Am nascut cu dr Suciu care intr-adevar a fost un exemplu de profesionism.
va scriu cu intarziere pt ca inca nu mi-am revenit dupa nastere. Nasterea a avut ceva complicatii, in sensul ca puiul meu n-a vrut sa coboare in bazin sub nici o forma. Am stat 1,5 ore la dilatatie maxima (fara epidurala) si m-am scremut de mi s-au sparat si cateva vase de sange la ochi. In final l-au scos cu forcepsul, insa cu ceva sifoneli: fractura de clavicula si ceva vanatai pe fata. :( Nici eu nu am scapat prea bine pt ca dupa nastere am avut o cadere de tensiune si anemie secundara. Apoi au urmat problemele legate de lactatie, dar care sunt pe cale de rezolvare. Baietelul meu este un scumpic, il cheama Matei si a avut la nastere 4.05 kg si 52 de cm. Oricum minunea mea a meritat tot efortul nasterii. Luni ma duc la spital ca sa-i fac ecografie la cap. Tineti-mi pumnii, fetelor. Sper sa fie in regula.
Oana, te rog completeaza aceste date in lista.
Va pup si mai vorbim cand voi putea sta in sezut.

Liviana - Kinder de 40+ sapt. :)
Dr. Conci Stelian - Polizu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alibeta spune:

Buna fetelor
Dupa o absenta,dar motivata,revin.
Pe 19 s-a nascut minunea mea,Rares Bogdan,de 4,100kg si 57 de cm.
A fost greu,a fost fara nici un fel de anestezie,dar a meritat efortul.O sa scriu mai multe cand o sa pot sedea.
Va pup.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns BESTUTZA spune:

Andrutza
Adevarul e ca si cusatura mea a fost admirata....de si eu ajunsesem la concluzia ca e cam gargara
si Bogdan cand a verificat-o era cu dana si a zis :" uite ca am reusit-o si de data asta!" DR minune nu a avut timp in perioada aia sa mai verifice si cusatura ,dar trecea si ma intreba daca e bine si eu foarte convingatoare ii spuneam ca e nemaipomenit de bine, ca aveam impresia ca alte zeci de paciente il asteapta!!
Am inteles ca si Dana si Bogdan lucreaza la fel de bine
Dar adevarul e ca la mine se cunostea la mers ca e superok!!!!

Multam fain Cornelia!!Adevarul e ca ne e de mare folos la toti
Uite acum dumnealui de la 5 plange si acum i-am dat Bonisan, a eliminat o cantitate impresionabila de gaze si a adormit! Il las ca mi-e o mila de el la cat s-a agitat! L a10 baia si sa vad ce mai facem!
O noapte linistita tuturor mamicilor si bb-linilor!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns PatriciaArdeleanu spune:

witchie, nu stiu daca pot la 5 fix, dar cel mai bine daca vii in zona, vino la orice ora si vii direct la mine si gata.

Patricia
mamica de Rebecca
http://pg.photos.yahoo.com/ph/danana_me/album?.dir=167e

Mergi la inceput