Statistica si econometrie!

Statistica si econometrie! | Autor: mama lui Licurici

Link direct la acest mesaj

Vreau sa invat singura statistica si econometrie. Stie careva vreo metoda? Dar o carte buna?!
eu am "Statistica si econometrie" a lui Tudorel Andrei si sunt f dezamagita. Nu stiu daca neaparat de carte sau ... de mine. Daca are cineva opinii!!!

Angela si Licuriciul ei mic
DAVID LICURICI mic (3 sept)

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns roandre spune:

Putin pe langa subiect...dar la ce iti trebuie "astea doua"? Eu am facut in facultate si am invatat cat pt examen. Carti...parca n-am avut asa ceva....doar cursurile si seminariile complete. Sincer mie mi s-au parut putin greoaie, mai ales problemele...pana le intelegi metoda de rezolvare iti da ceva batai de cap.
Cursurile cred ca le mai am, asta in cazul in care crezi ca ti-ar ajuta la ceva daca ti le-as da.

Pupici si spor la invatat!

Mihaela si papusica mica Alexia Maria (26.08.2004)
Alexia, de 5 luni +
Evenimentele din viata mea

Chiar daca esti pe drumul bun, vei fi calcat daca stai pur si simplu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mama lui Licurici spune:

Mihaela, saru'mana, esti o draguta da' am facut si eu in facultate si fara nici un folos (un semestru statistica si un an modelare). Iti spune ceva Basel 2? Pentru asta vreau sa invat si nu vreau sa pierd timp incercand tot felul de carti. Stiu ca e mult de munca fiindca trebuie sa reiau si matematica... da' ce sa fac?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns grati.ela spune:

Buna! Tudorel Andrei este destul de bun. Incearca si Pecican. Econometria lui este destul de sintetica dar are tot ce-i trebuie. Iti recomand sa nu te rezumi la un singur manual. Fiecare carte are parti bine facute si parti mai slabute. Da o fuga la anticariat la Universitate si poti cumpara carti la 1/3 din pret. Pe parte de statistica iti recomand Monica Dumitrescu -Univ. Bucuresti, Fac. Matematica (mai ales statistica aplicata in sondaje), Biji - tratatul, pentru partea teoretica si orice carte serioasa de aplicatii (vezi ASE). Trecand prin creion aplicatiile vei vedea ca teoria se aseaza altfel. Banuiesc insa ca te-ai gandit sa revizuiesti micro si macroeconomia. Pentru microeconomie iti recomand cu caldura Microeconomie-teorie si aplicatii, Ed. ALL, acelasi Tudorel Andrei (coautor). Gratiela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns copiloi spune:

O carte foarte buna de statistica este cea a Elisabetei Jaba (Iasi). Cartea ei a luat si premiul pentru cea mai buna carte de specialitate in anul cand a aparut. Am invatat de pe ea si ti-o recomand. Si ce-am facut cu Jaba, mi-a folosit aici in Germania.
O carte excelenta de econometrie este "Basic Econometrics" a lui Gujarati.

Alina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DidiAlex spune:

Basel 2? nu imi prea spune nimic, insa eu sunt putin pe dinafara, cred.
daca e ceva economic, incearca cartile de la ASE. Cred ca mai multa stiinta gasesti la autorii de Iasi, si mai mult comercial la cei de Bucuresti. parerea mea.
Econometrie am facut si eu cu Pecican prin '99, cursurile lui sunt cam greoaie insa cartea a foarte bine structurata si o intelegi.

mult noroc

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mama lui Licurici spune:

Multumesc mult!
Sper ca informatiile voastre sa-mi fie de folos!

Mergi la inceput