Cum tratam copiii anxiosi?

Cum tratam copiii anxiosi? | Autor: mirebu

Link direct la acest mesaj

Buna fetelor,
Este vorba despre verisoara mea, are 10 ani, din cauza una dureri de burtica matusa mea a dus-o la medic, iar acesta a trimis-o sa faca o encefalograma. In urma rezultatelor, doctorul a pus diagnosticul de epilepsie. Toata familia a fost socata, deoarece fetita este emotiva, mereu nelinistita dar nicidecum nu a avut crize sau alte cele. Este un copil impresionat de orice, cam fricos, dar este prietenoasa si afectuoasa, este un copil ca oricare altul, doar mai sensibil. In ziua controlului, a avut loc in tramvai un incident iar fetita s-a speriat foarte tare, doctorul spune insa ca acest episod nu putea sa influenteze encefalograma (!)
Din pacate, matusa mea a avut fetita la 40 de ani, este o persoana care ii domina pe cei din jur si, desi a mers cu fetita la psiholog, nu a incurajat-o sa se apropie de psiholog, ci mai mult i-a inoculat ideea ca doctorita respenctiva incerca sa o faca sa vada lucrurile altfel decat erau in realitate. Acest fapt s-a intamplat deoarece aceasta psiholoaga a incercat sa stea de vorba si cu matusa mea asupra problemelor ei de ordin psihologic (a suferit mult in viata,este vaduva)dar nu a gasit intelegere.
Ceea ce ma preocupa cel mai mult este soarta fetitei si daca aveti astfel de copii care sunt anxiosi poate imi dati ceva sfaturi, cum as putea sa o ajut sa ii dau mai multa incredere in ea.

Va pup

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns madalina horsa spune:

Draga mea, sper sa-ti raspunda un psiholog de pe site, care sigur va emite o parere mai obiectiva si in cunostinta de cauza.
Parera mea, de muritor de rand, este insa ca trebuie ajutata intai mama. Asa mi se pare mie, avand in vedere ca vrem cu vrem cu mama va petrece majoritatea timpului, mama este exemplul cel mai apropiat de ea. Pacat ca tocmai mama nu a inteles cat de mult ar fi putut-o ajuta un psiholog.
Daca poti petrece mai mult timp cu fetita, incearca tu sa-i dovedesti prin exemplul tau ( pentru ca mai mult decat de sfaturi, vorbe, povesti, copiii sunt influentati de exemple vii, de ceea ce vad in jur), cum e bine, ca lumea e buna si vesela, da-i incredere in ea, laud-o la cea mai mica realizare, incurajeaz-o sa incerce lucruri noi, fara frica de a fi criticata, pedepsita etc.
Ii doresc fetitei multa sanatate si sa creasca frumos.

Madalina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bellissima spune:

Am cumparat o carte:personalitati dificile,pentru ca si eu am un baiat cu astfel de probleme.Acolo am citit ca un anxios isi pune mereu problema:;daca.....,nu stiu ce o sa se intample".El trebuie ajutat atunci sa gaseasca o solutie.Sa vedem daca se intampla nu stiu ce ,ce poti sa faci in acea situatie si astfel copilul se linisteste pt ca are iesiri din situatia respectiva.In rest multa afectiune si un climat familial care sa-i dea siguranta

Mergi la inceput