Pliurile inegale la bebe
Nu stiu cata importanta are dar sunt disperata ca de obicei
Bebe Codrin are un pliu de la fundulet ceva mai jos decat celalalt.
Pliurile de la genunchi si cele de la calcai sunt egale si de aceea doctora ne-a spus ca nu este displazie de sold ci doar o insertie defectuasa a muschiului fesier.
A trecut cineva prin asa ceva?
Spuneti-mi si mie va rog cum ati procedat.
Va multumesc mult!
Raspunsuri
Raluca spune:
Eu am trecut si prin acest stress ca de' nu puteam sa nu fac si din asta o mare problema...
Cum am rezolvat? Ne-am dus la un control ortopedic, ni s-a facut o radiografie..fata e in regula! Mama e obsedata!!!
In general pliurile nesimetrice pot indica o displazie de sold...asta in cazul cel mai rau.
Raluca si Ilinca
irinai spune:
Am trecut si noi prin asta. Am consultat 3 pediatrii si toti au spus ca nu este displazie de sold. Unul din doctori a recomandat sa ii facem radiografie, dar nu am fost de acor, era mult prea mic bebe.
vilma spune:
Da, si noi am trecut cu Anca prin acest stres. avea pliurile nesimetrice....semn de displazie. Am fugit la ortoped. La 5 luni i-a facut radiografie. Nu avea nimic.
Multa sanatate.
Vilma si Anca (1 an si 9 luni)
CameliaH spune:
Ca sa stai linistita, fa o ecografie la un ortoped bun (dr. Cristea - spitalul Foisor).
Maria mea a avut pliurile egale, dar avea displazie (greu descoperita - sechela dupa o infectie la sold), iar Ioana are un pliu pe piciorul drept care nu apare si pe stangul, si nu are displazie.
Bafta multa!
Toate bune!
DanaRosu spune:
Nici Ania nu are pliurile egale dar pediatra ne-a spus ca abia in jurul virstei de 5 luni sa ne prezentam la ortoped pentru radiografie si alte investigatii... Faza e ca la inceput avea pliurile puternic diferite dar dupa ce s-au dolofanit chishcutzele nici nu se observa vreo diferenta intre pliuri...
Dana
ierima spune:
Draga Delia,
Noi suntem ceva mai mari si am fost suspecte de displazie de sold.
Nu trebuie sa te sperii din cauza ca doar un pliu nu e la fel ca si celalalt.
Daca bb are mai mult de 4 luni atunci trebuie sa te duci la un chirurg pediatru ca sa-i faca o consultatie de specialitate si un ecograf la solduri. La eco se va vedea daca unghuil de fixare a femurului in "nuca soldului"(oasele care formeaza soldul au o portiune goala in care trebuie sa incapsuleze capatul femurului) este bun sau nu.Daca da e super, daca nu, o sa te puna sa-l porti vreo cateva luni cu un chilotel ortopedic(un pampers special, pus peste hainute), timp in care toate problemele se vor redresa.
Foarte importatnt este sa-l folosesti cat mai din timp, eu am neglijat prima data si nu am avut decat de pierdut, iar apoi cu cat e copilul mai mic, cu atat il incomodeaza mai putin si totul revine mai repede la normal.
Sa nu treaca de un an cu aceasta problema pentru ca se poate agrava si cand va incepe sa mearga atunci exista riscul de luxatie congenitala si vor necesita operatii si probleme(am vazut pe primaTV un asemenea caz si-atunci am realizat ce multe am evitat daca am actionat la momentul potrivit).
Noi ne-am chinuit putin de la 5 la 9 luni si am iesit bine.
Maria are 2 ani si 1 luna , merge de un an si am scapat.
Nu trebuie sa-ti faci probleme pentru ca foarte multi copii au aceste probleme, totul e sa actionezi la timpul potrivit.De retinut e sa evitati sa-l oligati sa mearga prea repede, sa-l lasati dupa cum va simti el.
Erau momente in care simteam ca o sa inebunesc, ca fetita mea va avea probleme din cauza neglijentei si prostiei mele, dar e foarte greu sa le controlezi pe toate, trebuie sa ai rabdare si sa-ti pastrezi calmul, pentru ca toate se vor rezolva.
Un lucru important este sa ai un pediatru care-si face treaba fara sa tot astepte de la tine atentii(eu am avut acest noroc si-l iau ca pe un dar de la Dumnezeu), pentru ca atunci va face toate controalele la momentul oportun si totul va fi OK.
Va sarutam si asteptam vesti de la voi,
Livia si Maria
claudiap spune:
Draga mea,
evident ca si noi am avut acest stres is am mers la ortoped care ne-a spus ca pliurile inele este doar unul din simptomele dispalziei de sold 9sau cum s-o numi). Din pacate nu mai tin minte si celelate simptome ca sa ti le metionez (si eventual sa te linistesti), doar ca daca bebe e mai maricel si are displazie de sold nu se poate tine pe picioruse(nu isi poate tine echilibrul).
Ca sa te linistesti tu mai bine du-te la un control. Sunt convinsa ca nu e nimic, dar sa scapi de stres.
Numai bine!
Alina spune:
Fetita mea nu a avut pliuri inegale dar pt ca eu am avut displazie de sold si pt ca fetitele sint mai predispuse acestei afectiuni,medicii de aici au investigat-o foarte riguros si pe ea.
E important sa fie descoperita cit mai precoce,medicul spunea ca in primele 4-5 luni se poate foarte usor corecta doar prin purtarea unor dispozitive speciale sau fixarea unui scutec lat intre picioare,astfel incit coapsele sa fie departate.
In maternitate,imediat dupa nastere,exista un semn clinic care o poate descoperi imediat(manevra Ortolani)insa nu stiu daca in tara,pediatrii fac asta.
Fetitei i-au mai facut ecografii ale soldurilor la o saptamina,o luna,2 luni,4 luni si 6 luni si au zis ca totul este in regula.
Asa cum a zis si Camelia,mergeti la un ortoped bun si faceti o ecografie.
Sanatate maxima!
Alina