Gramatica (III)

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns adusca spune:

ALBÚM, albume, s.n. 1. Caiet cu foile dintr-o hârtie specială, în care se păstrează fotografii, ilustrate, mărci poștale etc. #9830; Caiet în care se scriu versuri, citate sau în care se schițează desene. 2. Colecție de fotografii, de ilustrații, de schițe etc., reunite, într-un volum, după o temă unitară. Album de artă. [Pl. și: albumuri] – Din fr., lat. album.

Cuvântul dezvăluiesc nu a fost găsit. Cele mai apropiate rezultate sunt:
Abrevieri
DEZVĂLUÍ, dezvălui, vb. IV. 1. Tranz. A da la iveală, a face cunoscut (prin vorbe, scris, imagini etc.); a arăta. #9830; A destăinui, a divulga. 2. Refl. A ieși în evidență, a se arăta; a se desfășura. [Prez. ind. și: dezvăluiesc] – Dez- + [în]vălui (după fr. dévoiler).

sursa: www.dexonline.ro

Cine nu iarta, distruge puntea pe care trebuie sa treaca el insusi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns juliafin spune:

Adusca,nu poate fi gasit pentru ca e un verb conjugat.Ce ai postat tu,am postat eu deja.
Intrebarea era:desi apare in DEX,ca o forma aceptata,cat e de corect?Sau e o forma invechita?

Mergi la inceput

Conjugate verbs on-line!

http://www.verbix.com/languages/romanian.shtml

on-line conjugator, si nu-i doar pentru limba romana, ci pentru majoritatea limbilor.

Cauta aici, scuze ca nu am timp s-o fac eu.

Mergi la inceput

Could not recognize "dezvăluiesc" as a Romanian verb.

Languages: Romanian : dezvalui

http://www.verbix.com/webverbix/go.asp?T1=dezvalui&D1=5&H1=105&imageField.x=7&imageField.y=10

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns juliafin spune:

OK.Multumesc,Adusca.

Mergi la inceput

http://www.e-scoala.ro/Downloads/Gramatica.zip

Am auzit ca pentru elevii silitori se acorda diplome si urech(i)eli(i) pe masura, cu masura. Pentru ceilalti nu se acorda (nici nu se acordeaza, cu sau fara predicat sau subiect in discutie) , ci (adicatelea din contra) se vine (sau alt timp , daca au timp doamnele profesoare) cu ele (adica diplomele) de acasa.
Asa mai vi (cu doi de ii) de acasa, nu?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carola spune:

“preturile vor scade”
“preturile vor scadea”-corect

“Din cate imi aduc aminte, in Azur trebuiau sa se construiasca si vile cum sunt cele din Class.”
“Din cate imi aduc aminte, in Azur trebuia sa se construiasca si vile cum sunt cele din Class.”-corect

”A zis ca din 20 de pacienti pe care ia vazut in ziua respectiva cu aceleasi simptome.a prescris simplu o reteta si ia trimis acasa,eu fiind singura cu asa gravitate!!!”
”A zis ca din 20 de pacienti pe care i-a vazut in ziua respectiva cu aceleasi simptome.a prescris simplu o reteta si i-a trimis acasa,eu fiind singura cu asa gravitate!!! “-corect

Bau!

Mergi la inceput

“Asta in cazul in care nu ai fost invatat sa cheltui fara sa te gandesti ce va fi maine.”
“Asta in cazul in care nu ai fost invatat sa cheltuiesti fara sa te gandesti ce va fi maine.”-corect

Nu va certati aici!!!!

Bau!

Mergi la inceput

Trebuie sa-ti multumesc carola pt ca m-ai corectat:). Saru'mana!

p.s. Am sters raspunsul meu pentru mihiasiro deoarece nu are legatura cu acest subiect.

Mergi la inceput

"Pentru a exista comunicare, in afara de cele cateva reguli care trebuiesc respectate, ar mai trebui sa fie cateva de bun simt."
Pentru a exista comunicare, in afara de cele cateva reguli care trebuie respectate, ar mai trebui sa fie cateva de bun simt.-corect

il stersesem dar m-am gandit ca e bine sa stea aici. pentru alte greseli.

Bau!

Mergi la inceput