toxoplasmoza

toxoplasmoza | Autor: anirim

Link direct la acest mesaj

buna la toate mamicile din lume,
eu sunt "anirim" si cu ajutorul lui Dumnezeu voi fi si eu mamica in luna sept...insa am o mica strangere de inima, una din analize nu mi-a iesit buna si anume toxoplasma, m-am documentat si in mare stiu despre ce este vorba , insa pe fisa de rezultate sunt trecute niste valori , pe care insa nimeni nu "stie sa le interpreteze" si anume POZITIV=0.065 ,NEGATIV=1.714. CUTOFF=0.315 de unde rezultatul IgG=2.801, si IgM=NEGATIV. ( ma poate ajuta cineva cu aceasta interpretare). Amai trecut cineva prin asa ceva? Va rog sa ma sfatuiti daca se poate.
Cu drag .

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns locca spune:

Buna Anirim
Nu mi-e foarte foarte clar din ce ai scris tu, insa daca IgM-ul este negativ poti sta linistita. IgG pozitiv indica faptul ca ai avut candva in trecut toxo. Daca si IgM era pozitiv atunci era vorba de o infectie prezenta. In cazul de fata eu cred ca nu ai de ce sa iti faci griji.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ruxel spune:

anirim chiar nu ai nici o problema. Atata timp cat IgM-ul este negativ, inseamna ca nu ai boala !!! STAI LINISTITA.

23+ si BIANCA

Ruxel
http://photos.yahoo.com/ruxivisan

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anirim spune:

buna locca,
iti multumesc din suflet pt raspuns si drept sa-ti spun am simtit o mare bucurie cand am vazut ca mi-a raspuns cineve la mesaj si ca mi-a dat o veste buna.
Bebitul meu are azi 9 saptamani asa ca fac parte din clubul "Mamici de septembrie - octombrie 2005 (10)", unde am vazut ca ai postat si tu , dar spuneai ca ceva nu este in ordine cu anumite rezultate-rubeola, iti tin pumnii ca totul sa fie ok si daca vrei o sa ma documentez sau o sa mai intreb pe aici pe colo si macar cu cateva sfaturi sa-ti vin in ajutor.
cu drag , anirim
Ps : ne mai "scriem" la clubul "Mamici de septembrie - octombrie 2005 (10)"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns valen spune:

Stai linistita Anirim, ba mai mult bucura-te! Fetele au dreptate si intr-adevar igm negativ si igg pozitiv inseamna ca ai trecut prin boala. 8+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gmmonica spune:

Bonjurica mamicuta de septembrie,
In primul rand vreau sa te intreb unde ai facut analizele si ce metoda au folosit (eu le-am facut la Cantacuziono, metoda este Elissa). Te intreb pentru ca si mie mi-a iesit Igg pozitiv dar titrul cam mare de 2,0 ceva si IgM negativ. Datorita acestei valori eu am facut 5 saptamani tratament cu antibiotic, summamed, pentru ca titrul mare inseamna o concentratie mare de anticorpi ceea ce poate presupune o infectie. Dupa tratament mi-am repetat analizele, adica saptamana trecuta, si valoarea IgG-ului a scazut la 1,0 si ceva. Inca nu am fost la medicul parazitolog sa mi le citeasca.
Ideea e ca obligatoriu trebuie sa vorbesti cu ginecologul tau si vezi ce-ti spune. Dr. Badiu, cel care imi monitorizeaza sarcina m-a trimis la un medic parazitolog la Colentina pentru a-mi citi analizele, adica Toxo, listeria, CMV-ul si asa am ajuns sa fac tratament cu antibiotic.
Nu trebuie sa te sperii de ce ti-am scris, oricum parerile sunt impartite cu privire la acest subiect, majoritatea considerand ca dc ai Igm negativ nu mai ai nici o problema. Sper din tot sufletul sa fie asa, si pentru tine si pentru mine.
Monica, mamicuta de august
PS vezi ca am postat si eu o intrebare tot pe acest forum, "toxoplasma reactivata", citeste te rog ce raspunsuri am primit;mie mi-au facut tare bine.

Mergi la inceput