Copil stresat!

Copil stresat! | Autor: Sobo

Link direct la acest mesaj

Fetelor am nevoie disperata de o parere, chiar si neprofesionala, deoarece simt ca o iau razna.
Dragos a inceput gradinita (de 8 ore) din septembrie, dupa 2-3 saptamani s-a adaptat destul de bine.
Pana de Craciun a mers la gradinita respectiva.
Dupa sarbatori am fost nevoita (program prelungit la serviciu la mine) sa-l duc la parintii mei, si acolo pentru a nu se "salbaticii", mama l-a dus la gradinita din oras la 3 ore. A fost totul OK din prima zi, desi nu cunoastea nici copiii nici educatoarea nici sala de clasa, etc.
De ieri a inceput insa gradinita cea veche. Ieri dimineata a intrat in clasa, totul OK. Ieri dupamasa era invitat la Mc'Donalds la ziua unei colege si copilul a fost stresat, nu ma lasa sa plec de langa el. Daca plecam incepea sa planga, oricum nu era de recunoscut.
Astazi a doua zi la gradinita a inceput sa planga cand sa-l imbrac de gradinita. Pana la urma l-am imbracat. A intrat in clasa dar nu vroia sa plec, plangea. Sunt foarte stresata. Oare se intampla ceva la gradinita. Dimineata incercand sa aflu ce e cu el l-am intrebat daca vrea la cealalta gradinita, daca vrea la buni, si raspunsul lui a fost: "vreau la buni"( dar nu stiu daca se intelegea ca si la gradinita cealalta). Cand l-am intrebat de ce e suparat a zis ca e suparat pe mine, desi nu am avut nici un conflict, chiar dimineata s-a trezit foarte bine dispus. Apoi l-am intrebat daca l-a suparat vre-un copil si a inceput pe rand sa-mi arate diversi copii care cica il suparasera. De la educatoare nu am reusit sa aflu mai multe.
Ce sa fac?
Oare e OK gradinita. Din cate am observat intr-o zi cand Dragos nu era si am mers sa platesc ceva, una dintre educatoare zbiera in clasa de m-am speriat eu.
Astept un sfat, orice parere e binevenita. Nu stiu cat de coerenta am fost ca am scris in mare viteza.
Multumesc mult.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns grigA spune:

Mai incearca un timp, vezi tu cat de lung sau de scurt, in functie de cum pare ca se readapteaza, inteleg ca la prima gradinita (despre care este vorba si acum, nu?)dupa 2-3 sapt. s-a adaptat. Poate i-a placut mai mult dincolo, la buni...Daca nu si nu, du-l la alta gradinitza!Trebuie neaparat la asta? Ca sunt destule..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns salisa spune:

Buna!!!
Poate au fost prea multe schimbari...ba la o gradinita ba la alta...
de nici copilul nu mai stie ce e cu el...Cred ca are mi multa nevoie de stabilitate.
Salisa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns didita spune:

Si eu cred ca saracul e debusolat. A avut parte de multe schimbari in timp scurt si copii se obisnuiesc mai greu (in general urasc schimbarile). Copiilor le place rutina zilnica, stiu ce se va intampla si se simt in siguranta.
Explica-i de ce trebuie sa mearga la gradinita, ca in fiecare seara il vei lua acasa si ca nu poti face altfel.
Povestea cu copii care il necajesc nu cred ca trebuie luata chiar asa de serios (mai ales daca de fiecare data sunt altii si nici el nu e prea sigur de ce spune)

Mergi la inceput