Copilasi din 2002 (7)

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns sirod spune:

Ziua buna mamici si pitici!
Eu am avut probleme tehnice cu netul, asa ca abia acum am reusit sa intru.Oti e in cantonament la mama la tg.jiu, mi-e un dor cumplit de ea...si ca sa ma inveselesc va povestesc un exercitiu de logica de-al ei:
Imi povesteste Oti intr-o seara ca ‚au venit nenii aia si au taiat crengile si copacii uscati de la…aaaa….de la……’
-De la stomatologie, Oti?
-Daa, de la stomalagie….mami, ce e aia stomalagie?
-E un loc unde mergem cind trebuie sa ne repare doctorul dintii.Sint acolo medici care au grija de dintii nostri, asa cum Edi te repara cind te doare burtica sau gitutzul.Si ei sint medici ca Edi… - cred eu ca am lamurit ce si cum cu stomatologia…
-Mami, Edi nu e medic!!!!
-Cum nu e medic, dar ce e?
-E doctorita, e femeie…..!!!!
p.s.:mmedicul ei se numeste Edi si e femeie...
pupici la mamici si tatici

DORIS cu bb la purtator

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anina_n spune:

Doris, perspicace Oti, ca intotdeauna ! (Chiar ne intrebam cu Gabbriela ce o fi cu tine ca nu mai apareai pe YM. Ma bucur ca esti bine si numai net-ul a fost cauza absentei tale ! )
Va dorim o primavara vesnica in suflete, cu multe zambete si flori !

Nina, mami de www.babiesonline.com/babies/n/ninacristina" target="_blank"> Nina-Cristina (10.01.2002), www.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=19346" target="_blank">Povestea nasterii

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=43549" target="_blank">Copilasi din 2002

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=42199" target="_blank">Copii capricorn

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns HelleneC spune:

Bine v-am regasit, am lipsit ceva si vad ca multe se mai intampla!
Samurai-lady, sa ne spui daca sta Kenutzu la spalat. Cu George ma impac bine pentru ca lui ii place sa stea in apa la greu. Eu ii dau un burete cu care se joaca, se face ca se spala si in timpul asta ii ud parul si il spal cu sampon. E drept ca e "fara lacrimi", credeam ca numai reclama e de el, pentru ca mereu isi da in ochi atunci cand se chinuie sa se spele pe cap. Iar la clatit ne-am facut un joc in care ii dau cu dusul si strigam de bucurie. Vad ca merge, ptiu sa nu-l deochi, sper sa nu faca vreodata figurine!
Cici, bine ca ai renuntat la gradi daca alea sunt conditiile! Nu se merita sa nenorocim copiii in asemenea sistem!
Doris, cum te simti? Buna faza lui Oti, super copil ai!
Lucia, sper ca Liviu e bine! Se mai joaca cu tablita, sau deja a stricat-o (George pe prima a dostrus-o de bucurie)
Nina, sanatate Cristinei!
Daisy, nu vrei sa ne "cuplam" copiii? Cred ca ar face casa buna, mai ales la curatenie! Cred ca au mania facutului curat cei din generatia lor! George din casa iese si afara cand e la tara si "matura" curtea la greu
Irina_Ina2000, chiar ma bucur ca ai mai revenit aici, eram curioasa cum ii este la cresa puiutului. La noi este cresa in oras, numai ca nu se ocupa de ei ca lumea, ii lasa neschimbati si alte cele, ceea ce e nasol, pentru ca daca ii imbolnavesti tot tu trebuie sa stai acasa.
Eu am inceput sa intreb in stanga si in dreapta despre gradi, sau camin mai bine, insa nu prea aud chestii super bune. Mai cercetam!
Va pup si o primavara frumoasa mamicilor si taticilor si bebeilor din 2002!
Elena si bb George

Mami ”de George”
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=36561" target="_blank">Povestea_nasterii
www.babiesonline.com/babies/g/GeorgeC/" target="_blank">Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns light spune:

Hellen ca tot m-ai intrebat, chiar acum deseneaza "un metrou cu totzi in el". Eu chiar ma gandeam ce specula fac astia cu jucarelele, tablitza noastra are 20 cm lungime (suprafatza desenabila) si am cumparat-o cu 45.000 lei.Anina ce mai face Cristina?Liviu are inca nasul infundat si dupa ture de alergatura prin casa mai si tuseste un pic. Bine ca nu am mai ajuns la antibiotic.mama Lucia si Liviu minunea (24.05.2002)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irina_ina2000 spune:

Buna HelleneC,

eu sa stii ca am optat la inceput pentru cresa tocmai pentru ca sunt mai putini copii in grupa si supravegheati in permanenta de 2 doamne ( sunt maxim 20 de copii).Eu una l-am gasit mereu curat, schimbat daca a fost cazul ( daca nu mai avea maieut sau altceva i s-a dat de la cresa), mancat mereu si atat cat se poate si odihnit.Si eu acum ma gandesc de maine sa fac un tur pe la cateva gradinite si sper sa nu fie prea tarziu ca sa-l pot inscrie ( tocmai a aparut in ziarul local un articol ca sunt locuri insuficiente ).Eu sunt multumita de cresa si pentru faptul ca la vara pot sa-l duc in continuare deoarece acolo nu este vacanta ca la gradinita si asta e un avantaj pentru mine deoarece nu stiu ce as fi facut toata vara cu el.
Oricum vad ca el in colectivitate are cum sa se joace , in schimb a stat 2 zile acasa pentru ca fost f ger la noi si batut vantul tare si efectiv nu stia ce sa mai faca prin casa.El nu se joaca cu masinute, nu se uita decat la Alba ca zapada si numai la anumite portiuni din film,s-a saturat si de scris, ascuta mult mai rar povesti si efectiv nu stiu ce preocupari sa-i mai dau.Deja scriu pe tablita lui cuvinte simple si le citeste si nu stiu cat e de bine asta pentru ca imi e frica ca se va plcitisi mai tarziu la gradinita.Iarasi intr-o zi nu am avut ce face si i-am spus cum se spune in engleza la cateva animale si acum ma tot intreaba cum se spune la ... in engleza ca ar trebui sa stau cu dictionarul langa mine ca sa imi mai aduc si eu aminte.Sincer sunt pusa in mare dificultate in a ii gasi o ocupatie cand stam mai mult in casa.Eu astept sugestii si multumesc anticipat pentru ele.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Karina spune:

Buna ziua pitici si mamici de pitici !

Am mai trecut pe aici sa va citesc povestile si sa va povestesc si eu de nazdravanul meu, Bogdan, care la 2 ani si aproape 3 luni are peste 15 kg si peste 93 cm. Dupa cite observ este destul de marisor, desi noi, parintii sintem mai mititei (1,5m eu si 1,7m sotul).
Nici noi n-am scapat de biberon. Dimi bea un biberon de lapte de vaca din comert, prefer Cedra, dar daca nu gasesc cumpar Brenac, Milli, sau Dorna albastru. Iar in timpul zilei bea ceai cu biberonul. Ii place si lui cu paiul, dar pina la urma tot la biberon ajunge. Daca in timpul zilei ii mai dau paharul cu "tuturoi", dimineata laptele nu-l bea decit din biberon. Sincer nu stiu cum sa procedez cu biberonul dimi, ca n-as vrea sa renunte la laptele de dimineata, ca seara numai vrea sa bea.
Si Bogdan a fost racit, a facut febra mare si rosu in git si el sta acasa cu mama. Am fost cu el la pediatru si i-a dat antibiotic si fiindca a facut temperatura sub antibiotic, i l-a schimbat si per total a luat vreo 10 zile antibiotic - din pacate. De atunci am inceput sa-i dau tinctura de echinaceea, pt. cresterea imunitatii. Pt. tuse va recomand sa le dati bebeilor sirop de muguri de pin. E f. bun.
Cit a fost racit, B a mincat f. putin, si chiar slabise, dar a recuperat repede

De vorbit tot nu vorbeste inca, dar se face inteles. Spune propozitii scurte, unele fara predicat, altele fara subiect... Mai amesteca lb maghiara cu lb romana (mama vorbeste doar in ungureste cu el), dar eu il corectez tot timpul si il pun sa spuna in romana ce are de spus.
La baie n-avem probleme, e f. fericit in apa. La un moment dat am avut ceva pb cu spalatul pe cap, dar l-a invatat tati cum sa tina capul ca sa nu-i mai intre apa in ochi si am trecut repede peste acest incident.

Cea mai mare placere a lui Bogdan este sa joace fotbal si cred ca are si talent. Am sa-l fac fotbalist .
Strica toate jucariile, le desface bucatele, bucatele si daca le strica vine cu ele la tine si zice "ipi-ipi", adica sa le lipesti . Iar ultima lui placere e sa faca "poc-poc", adica sa dea cu ce apuca in ce apuca, sa faca zgomot. Eventual ne mai trage si noua citeva. Dar am gasit o metoda de a-l cuminti: il pedepsim sa stea pe canapea si atunci e tare amarit, plinge de ti se rupe sufletul.

Cu olita numai avem probleme, ii punem scutec doar cind doarme si cind iese afara, dar de mult n-a mai facut in pampers.

In we mergem la munte si sint tare curioasa cum ii va place, mai ales ca luam si saniuta, preferata lui.

Pupici si sanatate multa tuturor !

Karina + Bogdanel

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=41659" target="_blank">Ajutati-l pe Mihaita !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anina_n spune:

Cristina a facut temperatura din cauza amigdalelor si sambata am trecut pe antibiotic(E-MOX). Cum a luat antibioticul, gata si cu temperatura. Este spre vindecare, tuseste doar dupa o alergatura prin casa, la fel ca si Liviu al Luciei si inca are nasucul infundat. Asta nu o opreste sa fie plina de veslie si de energie. Nici ea nu mai stie de ce sa se apuce, toate vrea sa le faca, ca si Alex al lui irina_ina2000. Decupeaza si lipeste, picteaza, isi pune muzica, danseaza, face puzzle, se joaca cu papusile, le plimba in carucior, se mai catzara pe cate ceva, mai alerga prin casa, trece de la una la alta si nu are stare decat cand se uita la Scooby Doo sau Tom si Jerry. Ai zice ca vrea sa recuperze timpul petrecut la gradi si nu acasa.
Karina, weekend placut la munte ! Asteptam sa ne povestesti cum a fost !
Sanatate si numai bine !

Nina, mami de www.babiesonline.com/babies/n/ninacristina" target="_blank"> Nina-Cristina (10.01.2002), www.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=19346" target="_blank">Povestea nasterii

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=43549" target="_blank">Copilasi din 2002

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=42199" target="_blank">Copii capricorn

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns light spune:

Fetelor nu stiu ce sa ma fac pana la urma cu gradinita. Problema e ca vreau si la program de 4 ore, si din primavara daca se poate, adica din aprilie. Si nu stiu daca gasesc. Prietena mea s-a interesat si i-a spus educatoarea ca doar la program de 8 ore are locuri.Cica ar mai fi o varianta da nu stiu daca imi convine, sa il bag la program de 8 ore da sa il las 4, da asta inseamna sa platesc pentru 8 ore nu?mama Lucia si Liviu minunea (24.05.2002)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns HelleneC spune:

Buna tuturor!
Lucia, dar de ce sa platesti pentru 8 ore? Mi se pare aiurea, insa daca e singuar varianta, trebuie sa iei o hotarare cred.
Karina, bine ai mai revenit pe la noi se pare ca problema copiilor cu care se vorbeste 2 limbi odata e aceeasi. Spunea Aysha la un moment dat ceva de genul 3 in 1 ca la sampoane, insa si dupa ce o sa vorbeasca, o sa va fie mai usor! Iar la biberon nu are sens sa renuntati, noi nici nu ne gandim desi George face imediat 2 ani si 6 luni, are deja 2 biberoane pe zi, si uneori cere si noaptea pe la 3, cate unul mic de 100 ml. Cred ca altfel nu ar mai bea lapte, care e necesar acum la ei.
Nina, sper ca e bine Cristina, atatia virusi, am auzit ca in caminele de la noi bantuie varicela.
Irina, aveti noroc de cresa ok, daca povestesti asa. Aici e tare aiurea, si riscul de a se imbolnavi puternic e mare. Ne-am gandit si noi pe la 1 an sa il dam, dar nu se ocupa asa cum spui tu de ei
Copilutii vostri au facut vreuna din bolile copilariei? Mie mi-e cam teama de ele, sper sa faca (daca e musai) dupa ce face 3 ani, ca acum nu prea avem cu cine ne intelege.
Va pup si numai bine, Elena

Mami ”de George”
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=36561" target="_blank">Povestea_nasterii
www.babiesonline.com/babies/g/GeorgeC/" target="_blank">Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sirod spune:

Sanatate multa-multa la picii bolnavei!
Eu nu am ce sa va mai povestesc....Oti e in cantonament in continuare, vorbim la telefon zilnic...mai mult eu decit ea.Cred ca se simte bine acolo, ca dupa imi spune repede 'pa, mai ne vedem'...
Si eu sint in cumpana cu dusul la gradinita...program scurt sau lung...cum zice Oti:mai ne gindim.
Trimit repede sa nu ma scoata netu' pe aratura!
pupici la mamici si la pitici

DORIS cu bb la purtator

Mergi la inceput