Bebelusi de sept-oct 2004 (25)

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns roandre spune:

Am reusit si eu in sfarsit sa citesc ce s-a mai scris pe forum.
Va multumesc pt sfaturi si gandurile bune.

Mai intai sa va spunem despre noi. Am fost la doctor si nu a vrut sa-i faca vaccinul pt ca a zis ca vrea sa fie perfect sanatoasa asa ca mai amanam pna luni-marti.
A consultat-o si a zis ca nu are nimic la plamani si ca are putin rosu in gat si caile respiratorii afectate de secretii. Ne-a dat sa luam Amoxicilina, Nurofen si picaturi Vibrocil si bineinteles ser fiziologic pt pus in nasuc.
Eu i-am dat ieri si azi Vibrocil dar nu mi s-a parut spectaculos...adica haraie ca toate cele si se enerveaza ca nu poate sa respire cum vrea. De azi am vazut ca au inceput sa-i mai curga putin mucuti aposi. Febra nu a avut deloc. Eu am decis ca pana maine sa nu-i dau antibiotic (amoxicilina) ci doar nurofen si sa vad cum se simte. De tusit nu tuseste dar stranuta.
Cine o vede nici nu zice ca are vreo problema pt ca e la fel de vioaie si cu chef de joaca, iar de ras nu mai vorbesc... Banuiesc ca a facut rosu in gat de la ultimele 2 zile cand am iesit afara si a apucat-o cantatul pe strada. De acum lipim suzeta de gura.
Ana, a explicat aissa foarte bine cum de imi dau seama ca are secretii pe gat si nu in nas. Desi ii curat nasul destul de des acum tot haraie ca o locomotiva.

Altceva: a cantarit-o si domnisoara are (asta mai mult pt mel ca ma intreba...) 6650 gr si 65 cm. Este putin pt ca a luat in ultima luna doar 300 gr (si 2 cm). V-am spus eu ca nu mai mananca. Drept urmare vom lua multivitamine Pikovit de 2 ori pe zi. Perimetrul capului este 42 iar al toracelui 40.

Asa, sa trec si la intrebarile pe care le-am pus.
DIVERSIFICARE: de la 6 luni trebuie sa-i dau carnita si ou...si ficatel daca vrea (daca nu-l accepta mi-a zis sa n-o oblig pt ca nu e cine stie ce ficatelul). Carnita se incepe cu o lingurita si se creste treptat cantitatea pana ajung cam la 30 gr pe zi (adica reo 3 lingurite pline cu varf). Galbenusul de ou fiert tare se da in prima zi un sfert si se creste cantitatea pana se ajunge la un galbenus intreg.
Important: nu se da in aceeasi zi si ou si carne. Deci in prima zi o lingurita carne, a doua zi un sfert galbenus ou, a treia zi putin ficatel, a patra zi 2 ling carne, a cincea zi jumatate galbenus, a sasea zi ficatel (daca ii place, daca nu se da carne) si se continua tot asa.
Am intrebat de PESTE SI IAURT. Mi-a zis ca astea sa i le dau dupa 7 luni...pana atunci e suficient ce am enumerat mai sus. Oricum, se incepe cu peste alb. Despre iaurt nu mi-a spus nimic pt ca a zis ca-mi spune la momentul potrivit (adica la 7 luni).
Despre ulei mi-a zis ca pot sa-i pun cateva picaturi in supita...ba chiar mi-a zis ca pot sa-i pun si o picatura sare in mancare (poate asa mi-o accepta mai bine). Despre fructe, cica pot sa-i dau si banana de acum iar daca celelalte fructe nu le accepta sa-i pun un sirop de zahar sau glucoza (poate asa le accepta).
Asta e pt Ana_a: bebele trebuie sa aiba pe zi cel putin 500 ml produse lactate (adica lapte, branza, iaurt-daca e cazul, laptele din cereale). Mancarea semisolida trebuie sa inlocuiasca laptele iar acesta sa fie completarea si nu invers. Deci ii dam piure si apoi laptic cat mai vrea.
De asemenea mi-a zis ca e posibil sa nu mai vrea sa pape si din cauza ca vrea sa-i scot o masa...sa ramanem cu 4 mese. Prima de fructe, a doua de legume, a treia de cereale si a patra de laptic.

Despre VIGANTOL a spus ca a auzit si ea ca n-ar fi valabil decat 3 saptamani dupa desfacere dar ca a cautat informatii relevante si argumentate despre subiect si nu a gasit. Oricum imi recomanda o sticluta pe luna.

Despre VACCINUL DE PE MANUTA, v-am spus ca Alexiei nu i se vede deloc. S-a uitat si doctora si a zis ca nu se mai repeta acest vaccin acum...cica asa li s-a spus ca nu mai are rost. Oricum, daca era sa-l repetam trebuia sa ne trimita la maternitatea unde s-a nascut. Ramane sa ma mai interesez si eu despre acest subiect.

Despre ingrijirea DINTISORILOR a zis ca nu e inca nevoie pt ca s-ar putea sa-i irit gingiile dar ca mai tarziu ii va recomanda o periuta speciala pt dintisori.

Cam asta ar fi in mare ce am mai aflat. Daca mai aveti intrebari sa-mi spuneti.

Anielas, asa am patit cu Alexia mea si acum am ajuns sa nu mai vrea deloc sa suga. Doctora a zis ca s-a "lenevit" pitica si ca totusi ar fi bine sa ma mulg in continuare si sa-i dau cu biberonul pt ca sanul n-o sa-l mai accepte. Sper sa nu fie cazul vostru!

Vali02, ai niste copii frumosi foc.
danina, pozele vostre nu le-am putut vedea..nu merge. Dar la capitolul greutate mi se pare ok...cat a luat in ultima luna?
Timea, faine poze.
Printess2_ ce copil precoce...felicitari pt dintisor!
Adela, pai chiar asa...parca e popcorn la el cu dintisorii...sa fie la fel de usor si la urmatorii!
Pufymic, sanatate multa la amandoi si ma rog sa va faceti repede bine!
Aissa, se vad ochisorii albastri ...hehehe, ce bine sta pitica acolo si priveste...iar tu vrei sa doarma!
Voi sunteti mai bine?

Eliana, m-am uitat dupa voi dar nu v-am vazut. Noi am fost pe la 1.15 si am plecat pe la 2.15 de acolo.

Ma duc acum sa-i dau bebelinei sa pape si sa se culce. Astazi a mancat pana acum 470 ml lapte si 50 gr cereale...si atat. Mai papa acum cam 100 ml lapte si asta e tot. Nu merge treaba nici doar cu lapte ca tot nu cere mai mult!

Va pup!

Mihaela si papusica mica Alexia Maria (26.08.2004)
Alexia, de 5 luni +
Evenimentele din viata mea

Chiar daca esti pe drumul bun, vei fi calcat daca stai pur si simplu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roandre spune:

alain jr, daca citesti acest mesaj te astept sa-mi dai toate datele despre bebe ca sa va inscriu in listuta!
Bine ati venit!

Mihaela si papusica mica Alexia Maria (26.08.2004)
Alexia, de 5 luni +
Evenimentele din viata mea

Chiar daca esti pe drumul bun, vei fi calcat daca stai pur si simplu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ellen spune:

Andrei, felicitari, felicitari pentru un nou dintisor.

Elena & Alexandra (25.09.2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ellen spune:

Mihaela, multa sanatate Alexiei. Sa se faca repede bine si sa nu se complice treaba cu nasucul.

Elena & Alexandra (25.09.2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anamari spune:

sanatate la puiutii care sunt raciti..

asta in primul rand.
felicitari pentru dintisori.
si eu m-am ingrasat-dar asta dupa ce nu am mai alaptat-nu mai alaptez de doua saptamani.eu stiu ca voi slabi cand voi incepe serviciul-aasa acasa tot timpul rontai ceva si azi am fost la magazin si mi-am luat doua cutii cu cookies....timea-eu stiu ca nu e bine sa tii regim in timpul alaptarii.

si pe Lia o incearca dintisorii de jos-de asta e cam maraita in ultimul timp.azi i-am facut hello cu mana-si a ridicat si ea mana ca raspuns 9ma imita pe mine)-ce puiut destept are mama.

acum va las-ma duc sa-mi curat baia si sa gatesc.

anamaria-lia-21.10.2004 si alex -24.08.1993
poze de copii cuminti

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=39200" target="_blank">povestea lui alex, povestea liei, povestea noastra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mel_g spune:

Mihaela multa sanatate micutei si multumim mult pt informatii! Este f. bun serul fiziologic pt a fluidifica secretiile - eu i-am pus lui Teo cand a fost racit si cate o jumatate de fiola. Am ajuns la concluzia ca nici Teo nu mananca suficient de bine pt ca in ultima luna nu mi-a crescut decat 400 gr si normal ar fi fost 500 gr.

Ana daca Stefanel nu are nevoie de ser fiziologic (daca nu este racit) lasa copilul nu-l mai chinui (glumesc). Nici pompita nu trebuie folosita decat daca este absolut necesar.

Ania sa nu intrerupi antibioticul!!!!!!!!!!!!

Mama lui Licurici noua nu ne-a mers Humana deloc. Nu facea partzuletze bebeul ci il durea burtica f.f.f. tare (colicei).

Nu mai stiu cine (batranetzea ce sa-i faci) a cumparat chicco Papa. Cum merge? Merita banii?

Pupici

Mel de 2 x (20.09.2004)

Teo & Tibi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elyanne spune:

PrInTeSs2_, Adela felicitari pentru dintisori!

Mihaela sanatate multa piticei si poate nu e nevoie de antibiotic. Si lasa ca o sa ia cat trebuie in greutate daca ii dai si vitamine. Si eu m-am uitat si nu v-am vazut. Poate am ajuns mai devreme de 1:15. Chiar nu mai stiu cat era ceasul. Oricum eu cum ajung intru direct in cabinet, deci pe hol n-am stat decat in trecere.

Pufymic, Aissa ce mai fac puiutii? Sanatate multa!
Anielas multa sanatate si tie. Sa te faci bine repede.

Pitica mea are un pic de tot temperatura mai mare decat de obicei... Am trecut cu bine peste noaptea asta... Aseara a vomat destul de mult din ce a mancat. O fi fost pt. ca i-am dat Eferalgan chiar inainte de masa?

Elena cu cipilica

Eliana si Elena (23.10.2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aissa spune:

Mihaela, bine ca sunteti cat de cat ok si nu are nimic pulmonar. Si foarte bine ca nu i-a facut vaccinul. Noi l-am facut pe cel de 2 luni la 3,5, pe cel de 4 il vom face cred saptamana viitoare, adica la 5 luni iar cel de 6 pe la 6,5 luni. Asta e, nu e nici o problema.
Noi suntem bine, am zis ca azi cronometrez cat doarme ca m-a spart! Azi noapte ne-am trezit la 1,30, a baut putin ceai si am facut o toaleta a nasului ca nu stiu de ce era iar infundata. I-am pus intai niste picaturi pe care mi le-au dat la spital (mi-au dat denumirea, nu si sticluta) si care sunt pentru nas, ochi si urechi. Ei mi-a scris sa-i pun 1-2 picaturi de 2-3 ori pe zi, dar nu stiu pentru cat timp, asa ca eu nu i-am pus decat la nevoie. bineinteles ca nu am reusit sa scot cu pompita mare lucru, iar dupa ce am pus-o in pat tot fornaia asa ca i-am dat si cu spray Humex (e tot un spray cu apa de mare). Pe la 4,30 mi-a baut restul de ceai (sa nu credeti ca intre timp dorm prea mult, nu ca d-ra trebuie sa-si indese degetele pe gat pana face "beac" de zici ca acum vomita), iar la 6,30 era iar ocupata cu mainile alea. Fetelor, de la atata supt, mainile ei sunt moi ca si cum acum am scos-o din cada. Si acum o aud cum si le suge. O verific intr-una si nu vad un dinte, dar cine stie, m-oi trezi cu el gata iesit ca voi. Asa, a papat la 7 si acum inca nu doarme....vorbeste cu tati. Ce sa fac, saptamana viitoare vad ce pot sa cumpar, un scaun ceva, sa o pun acolo si sa nu ma mai plimb cu carutul prin casa.

Cristina si Alexandra(30.09.2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nature spune:

Buna dimineata,

Aissa, in Bucuresti, in magazinul Bucur Obor ( parter) se gasesc niste leagane pt. bebei care sunt f. practice.Daca vrei sa te uiti, am adaugat acum o poza cu Ilinca in leagan, in albumul Tusca Ratusca.Scaunelul se poate lasa mai pe spate sau se poate tine mai drept, e foarte comod pt.ea.

Eu o mai pun acolo in timpul zilei si e foarte fericita, mai ales ca o si legan si i-am si legat jucarii de barele de la leagan.E foarte incantata si ma ajuta si pe mine, sa nu stau cu ea in brate sau in carucior toata ziua.

Daca-ti place, iti dau detalii cum sa gasesti raionul respectiv, in Obor...

Patrice si Ilinca
http://pg.photos.yahoo.com/ph/nature474/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tyaa spune:

Roandre sa va faceti bine cat mai repede. Am citit ce ti-a zis dr despre diversificare. Ma iau si eu dupa voi ca nu am incredere in dr nostru. Nu e pediatru de specialitate ci medic generalist. Plus...mi-a zis sa i dau banana dela 4 luni, suc demar de la 2 luni etc...dar noi nu am facut asa. AAAAA si la inceput mi-a zis sa ii fac baie din 2 in 2 zile. Noi am facut in fiecare zi pana aproape de 3 luni.
Multumim pt informatii.

si bebe Elisa Nicola(21 sept. 2004)
Pozele noastre

Mergi la inceput