Am nevoie de sfaturi!!!
Raspunsuri - Pagina 2
ruxij spune:
Anca,
Daca m-am inselat asupra postarii tale, imi cer scuze. Am eu o problema cu subiectele in care se povesteste despre cat de neadecvati/needucati/anormali/cu probleme sunt copiii prietenei/cumnatei/verisoarei si asa am interpretat postarea ta, mai ales ca ai spus: "nu cred ca este NORMAL ca un copil sa ceara pedeapsa corporala" sau asa ceva.
Bun. Inca odata, fetita nu are nici o problema, mama insa greseste in modul in care interactioneaza cu acest copil. Faptul ca a incercat sa o puna pe olita cu forta, nu duce decat la intarizerea obisnuirii copilului la olita si la o opozitie crescuta. Sa nu mai insiste cu olita si in nici un caz cu fortza. Sunt subiecte pe forum despre cum au fost copiii obisnuiti la olita. Copiii crescuti cu pampers de regula se obisnuiesc mai greu. La vara va putea sa o lase fara pampers si sa o invete cu blandete la olita. Altfel, copiii devin curati ei singuri in jurul varstei de 3 ani.
Faptul ca a venit copilul sa intinda manutele sa fie pedepsita nu este anormal. Fetita are doar 1 an si 10 luni si asa stie ea, ca este lovita, nu intelege prea bine de ce si ce inseamna. Nu intelege notiunea de pedeapsa corporala. Mama greseste ca loveste copilul, indiferent de situatia ei, stress sau probleme. Fetita oricum nu intelege de bataie la varsta ei si in general nu este o practica buna asta cu lovitul copilului. Cred ca mai degraba ar merge cu pusul la colt timp de doua minute (coltul poate fi o camera, un patut, un scaunel unde sa stea pentru doua minute), desi si pentru asta este putin cam devreme.
Faptul ca nu asculta si calca in balti este foarte normal, trebuie doar sa ii fie distrasa atentia cu altceva, nu sa se tipe si sa fie trasa de mana pentru ca ati vazut ca asta nu duce decat la tavalire si mai abitir. Toti copiii fac asa, unii sunt mai cuminti, altii mai neastamparati, mai bine sa fie neastamparata, dar sanatoasa decat sa stea intr-un colt si sa nu stii ce e cu ea.
Si cartile despre psihologia copilului sunt foarte utile, nu cred ca strica (,) cuiva sa citeasca despre aceste subiecte si sa invete din ceea ce citeste.