Mamici de ianuarie - februarie (89)

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Leta spune:

Am pus-o pe Deea la sin si a scos ceva laptic (avea pe limbuta). Insa dupa 20 de minute a mai papat si 130 ml lapte praf...

Leta si un bebe

Want my life back...

http://community.webshots.com/user/letadeea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andrutza spune:

Leta si Patricia, si eu am din pacate aceeasi problema ca si voi - nu prea am lapte. Incerc cam de 3 ori pe zi sa incep cu sanul si abia dupa aceea sa ii dau biberon, dar tot nu se face mai mult si din biberon tot mult mananca. Ba o mai apuca si colicii exact cand ii dau san, si atunci nu prea mai sunt sanse sa il goleasca. Acum dupa dus o sa incerc sa storc ceva din ei cu pompa si sa imi fac un obicei din asta, poate nu se termina de tot. Oricum, nici eu nu am avut suficient de la inceput.

Shinuta, eu ii fac baita pe la 21-22, in functie de cand se trezeste ea, iar capsorul il spal cam la 3 zile, dupa ce o spal pe corp, ca sa nu raceasca.

Fetelor, vreau si eu seara pe messenger cu voi. ID-ul meu e andrapg.

Andrutza si Simonica ei draga (n. 17.01.2005)
http://photos.yahoo.com/andrapg

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns shinutza spune:

Hehe, va multumesc mult pentru rapsunsurile despre baita! Si noi tot la ora aia ne spalam (19-21), in functie de cum ne trezim si de ora mesei de seara (atunci cand terminam baita, bagam laptic si bagam somnic si pana dimineata la 5-6 dorm si mami si tati)!
In legatura cu lapticul, stati linistite, nu sunt nici primii nici ultimii bebei hraniti cu formula. Fiti fericite ca le-ati dat si putinul pe care le-ati dat. Sunt o gramada de bebei hraniti exclusiv cu formula si sunt foarte bine.
Viktoria multa bafta!
Leta cum ai vrea tu sa ai laptic suficient, cand alergi toata ziua - munca, acasa. Stres o gramada, relaxare nexam.
Fetitele trebuie spalate la pasa bine de tot. Am fost la o doftora nefrolog de la Grigore Alexandrescu (Iulia ar aveaaparent o infectie urinara). In sfarsit, tipa mi-a zis sa o curat bine de fiecare data cand ii fac baita. Spalata muncitoreste, cu apa si sapun. E putin stresant (cel putin pentru mine), mi-e sa nu fiu prea insistenta si sa o enervez intr-un fel. Insa trebuie curatate, ca nu e sanatos sa ramana flora aceea in voia ei.

dulcea mea, amara mea ...
http://photos.yahoo.com/elena_bajenaru

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Leta spune:

Shinutza, dar cum ai ajuns la nefrolog...Ce simptome avea puiul de l-ai dus la dr.?
Am incercat aseara sa o curat cu servetel umed la pasa si m-am lovit de doua probleme: 1. da din picioruse asa tare incit abia pot sa ii schimb pampersul, d-apai s-o mai si curat temeinic la pasa...
2. am reisit de citeva ori s-o tin pentru citeva secunde si sa "accesez" pasarica, dar substanta aceea albicioasa nu se ia. Nu stiu daca e vorba tot de vernix sau deja e altceva, dar n-am putut s-o scot.

...si nu-mi zice nimeni care-i treaba cu "deflorarea"? Nu exista acest risc?

Leta si un bebe

Want my life back...

http://community.webshots.com/user/letadeea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns claudia_maria spune:

buna fetelor,sunt Claudia_Maria nu am mai resuit sa intru sa scriu pentru ca mia fost defect calculatorul si intre timp am si nascut,deci in data de 05.02.2005 a venit pe lume si comoara mea care este Ana-Maria care a venit l ora 12.50 prin operatie cezariana (asa a hotarit medicul eu nu am vrut asa ceva dar asta e)si avea 52 cm si 3.650 kg.
In curind avem 3 saptamini suntem acasa si am inceput deja problemele cu colicii, de mincat mincam numai de la sin ca are mami destul lapte dar probleme cu colicii vad ca tot avem,incep dimineta pe la 8.30 ne tin 1-2 ore si dupa aia suntem linistite pina sera cind incep din nou si binenteles ca nu stim ce sa ne mai facem.
Va las ma duc ca tocmai au inceput din nou.
Oana te rog sa ne treci si pe noi pe listuta.
Claudia_Maria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carolinah spune:

Sorry ca ma bag, dar ca mama de fata ma gandesc sa va spun ca mie dr. Culcer mi-a aratat cum sa o curat pe Alina la pasa. Si anume cam o data pe saptamana cu un betigas de urechi inmuiat in Neopreol sau in alifie de galbenele se curata numai pe laterale intre labiile mari si labiile mici unde se aduna respectiva substanta alba. NU IN VAGIN sau pe la intrare, pe acolo, aproape. Si la baie o spalam numai asa superficial. Ca atare, nici vorba de deflorare, ca nu ii bagi betigasul in vagin. Si nu pe uscat, ca e munca in zadar. Nu se ia. Sper ca m-am facut inteleasa, ca acum daca citesc, nu pare asa de clar, desi eu am tabloul in minte.

lina, cu Alina (12.11.02) si BB (DPN 14.05.05)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns BESTUTZA spune:

Leta si fetele!

INcercati si luati in fiecare zi cate o pastila de Spirulina! Zice ca stimuleaza alactatia!
Eu nu mi-am luat pompa si nimic pentru ca sia asa m-am trezit cuu lucruri pe care nu le folosesc!
Beau lichide multe , in special lapte, supe, ceai chimen , anason , fenicul si un picut de menta ...Dr mi-a zis ca daca mananca si doarem cel putin doua ore inseamna ca e suficient! SI dl Nelson a sari peste o masa si curgea bietul lapte pe pijama ...Pan sa ma prind s-a facut o ditamai pata si abia atunci am realizat cam cat lpte e! Si eu zic ca daca pui copilul la san el trage, goleste asa stimulandu-se lactatia! E uite chestia asta cu pompa ca ar scoate doar 30 % din cantitatea de lapte nu o stiam! Dar acum pentru ca stim ne da mai da curaj!
mie tare mi-e frica de durere! Si atunci cand nu mai e lapte adic storc eu si vad ca nu mai iese si am si ceva usturimi il mut!!
Aa si ce mi-a mai zis dr: cica tre sa bem 3-4l de lichid pe zi! Ma rog si faza cu berea in care eu nu cred, dar ma rog! Aia in condtiile de fata fermenteaza zic eu de l adrojdie !!

Alina bb mei zambeste in somn, se incrunta dar de gangurit nu! DOr sunete din alea : fornaie ( de mi-a zis dr ieri ca popular se zice ca am vazut gaini??????- si nu mi-am adus aminte sa nu fie copilul asa???????- dar stiintific se pare ca poate avea mai incolo polipi)
si alte sunete de foca si astfele denumit focuta lu mama!

Bine ca amintrat sa va scriu ca altfel cred ca ma umflam de plans mai rau!!
Azi dimineata nu l-am mai mutat pe mic in patul lui si am adormit amadoi in patul meu dupa ce i-am dat sa manance si cand m-am trezit eram cu man pe fata lui! AM sarit din pat ca arsa si ma uitam si nu stiam incotro sa apuc!!
Avea doua dungi una pe nas si una pe frunte de la pijamaua mea!!..DMa gandesc ca dac i-am luat oxigenul ,off..
M-am mai calmat un pic cand am vzut ca doarme la fel si dupa ce i-am luat mana!! DOmane ...EU am fost stresata si la nastere ca nu are copilul oxigen!!!
Diseara mergem iar la alt doctor- de control -mama nebuna ce sa fac- si sper sa il controleze bine sai sa-i spun sa vedem ce zice si el ...MA uit la el si ma tot gandesc sa nu-i fi facut rau...
AM vorbit cu mama si saraca m-a mai linistit ea spunandu-mi ca oricum el daca ii astupi caile respiratori nu sta fara sa se miste! Adevarul e ca la supt adoarme si il tin un pic de nas si reactioneaza tare urat!
Acum ma incurajez si eu un pic ca altfel ca am putut fi atat de inconstientaa!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns BESTUTZA spune:

AA Leta cu spalatul : spal-o pe cea mica normal , far abetisoare si alte alea!!
NORMAL !! Cu apa si sapun si fara sa patruzi inauntu pentru ca daca zona e construita de la Mama Natura sa fie acoperita inseamn ca nu trebuie sa umblam noi pe acolo pentru ca exista posibilitatea sa introduci fara s avrei germeni! Daca zona ext e curata, spalata ,apretata nu are de ce inauntru sa fie ceva in neregula!
La baieteii cu decalotarea sotii Capraru nu sunt de acord si desi noua in spital ne-a zis sa-i decalotam atat cat permite fara sa exageram il crat cum trebuie la baie si cu asta basta! Uite finul nasei mele e in spital de vineri pe antibiotic ca de la decalotarea asta acasa i s-a umflat bietului copil putica ! Si are 4 luni!
O sa ma mai informez dar deocamdata cred ca nu e imperios necesar mai mult decat igiena locala!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns shinutza spune:

Leta am ajuns la nefrolog pen'ca nu-mi papa iubita mica, si doctora a zis sa eliminam o infectie urinara. Si uite ca nu se stie daca e sau nu, insa asa am ajuns la doctorita nefroloaga.
Despre curatatul la pasa, nu stiu ce sa va spun. Mie doctora mi-a lasat cu limba de marte s-o curat. Insa doar intre "cute", nu si langa vagin, doamne fereste. Leta , relax, incearca s-o cureti cu grija mare fara sa ajungi in zona "zero". Eu cel mai bine o curat cand o spalacesc. Cu curaj, insistat, asta e. Pana creste si se va spala singurica. Ce-ar fi ca nici noi sa nu ne spalam? mi se pare ciudat sfatul ca nu trebuie curatata acolo.

dulcea mea, amara mea ...
http://photos.yahoo.com/elena_bajenaru

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns PatriciaArdeleanu spune:

Fetelor, pe mine si dr din maternitate si cea care a venit acasa m-a invatat sa o curat asa. si nu ii fac nici un rau, ca nu ii introduc batul, doar dau labia putin la o parte si sterg cu el secretia, fara sa insist f. tare. Asta pe linga baita.

bestutza, daca nici eu nu beau lichide....oala cu ceai de anason si chimen, galactogyl, lapte, apa nu mai spun!!
berea e un mit oina la urma, am tot citit. oricum nu imi place deloc!

Patricia
mamica de Rebecca
http://pg.photos.yahoo.com/ph/danana_me/album?.dir=167e

Mergi la inceput