Alti copilasi amarati...

Alti copilasi amarati... | Autor: alina023

Link direct la acest mesaj

Ca multi altii care traiesc in Romania. Dar acestia m-au impresionat pe mine si tare mult as vrea sa-i ajutam daca vom avea posibilitatea. Dar sa va spun despre ce este vorba...
Vineri seara, in drum spre casa, am intrat in Megaimage sa-mi fac cumparaturile. La intrarea in magazin o femeie cu un copilas, amandoi imbracati decent si curat, stateau la cersit. Dar un cersit cu demnitate, nu stiu daca intelegeti...Nu stateau cu mana intinsa ci pareau ca asteapta pe cineva...dar ei cerseau. Fetita are 2.5 anisori si este un ingeras. Am intrat in magazin dar am auzit copilul plangand si am vazut-o pe femeie ca i-a dat o palma la poponeata dupa care si-a luat copilasul in brate. M-am intors furioasa si am intrebat-o pe femeie de ce isi bate copilul. Mi-a raspuns aproape resemnata ca de ce ma intereseaza...M-am infuriat si mai tare dar am trecut peste si am incercat sa calmez fetita, i-am promis ca ii cumpar ceva bun daca nu mai plange (mititica era franta de obosita). Ce m-a impresionat f tare a fost faptul ca am vazut femeia plangand in hohote (dupa ce am intrat in magazin). Biata de ea avea mustrari de constiinta ca isi lovise copilul. Ma gandesc ca toate greutatile care apasa pe umerii femeii o fac irascibila si fara rabdare cu copilasii.
Am cumparat mai multe alimente, fructe, semipreparate pentru copilas si mamica si la iesire i le-am dat si am stat mai mult de vorba cu femeia. Mi-a spus ca are trei fetite (cea care era cu ea mai are o sora geamana si inca una de 4 anisori), nu are sot, rudele nu o ajuta, locuieste cu chirie intr-o camera dintr-un camin de nefamilisti. Veniturile ei sunt banii pe care ii castiga muncind cu ziua si alocatiile fetitelor. In plus, in weekenduri cerseste in magazin.... Fetitele merg la gradinita (o fundatie le plateste gradinita) dar se descurca ff greu cu banii pentru chirie, alimente, hainute etc.
Sunt constienta ca sunt f multe cazuri mult mai grave decat acesta, dar poate reusim cumva sa ajutam si fetitele acestea minunate (cel putin cea pe care am vazut-o eu este superba; am si eu copil mic, am vazut multi copilasi mici dar ce zambet avea puiul acela....m-a topit, efectiv). Nu stiu, concret sa va spun eu ce am putea face, tocmai de aceea apelez la voi. Ma gandesc ca poate hainute, poate alimente, poate gasim pe cineva care sa asigure mamicii un loc de munca stabil...Haideti oameni buni cu suflete mari, sa mai luam trei copilasi de la cersit pe strazi...
Va multumesc

PS Vineri seara o voi gasi iar la intrarea in Mega. Poate reusim sa ii dam o raza de speranta...

Alina si puiul Luca

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns craluca spune:

alina, spune-mi cum ne putem vedea pana vineri sa iti dau cate ceva pentru copii

Mama Raluca, baiat Alex si copilita Ioana
http://community.webshots.com/user/craluca100

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxana1974 spune:

Off, Alina, nu eram trista destul pe ziua de azi...nici nu stiu ce sa zic...ce sa fac...eu mai mult decat sa donez o suma relativ mica (si asta numai la sfarsitul lunii...), chiar nu pot sa fac...ma bazez pe faptul ca fetele din Bucuresti se vor implica si de data asta sa ajute si aceste sufletele mititele...

"Fiecare pasare, pe limba ei piere..."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alina023 spune:

Raluca, ti-am trimis un PM.
Draga Roxana iti multumesc. O sa incerc sa obtin mai multe detalii de la mamica atunci cand o vad, vineri, si va tin la curent sa vedem cum sa le mai putem ajuta. Sunt convinsa ca si cativa banuti in plus le-ar prinde bine dar vreau mai intai sa vedem o modalitate care sa ne asigure ca vor beneficia intradevar de bani si ca nu se duc, Doamne fereste, in alta parte.
Pupici

Alina si puiul Luca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madis spune:

Poti sa ne spui prin ce zona stau fetitele?

Mergi la inceput

Mamica lor mi-a spus ca stau intr-un camin de nefamilisti in Giulesti. Incerc sa-mi fac timp sambata sa merg si sa vad exact despre ce e vorba si va anunt. Oricum din cate am inteles conditiile sunt ingrozitoare si femeia incearca din rasputeri sa plece de acolo (fetitele au avut probleme respiratorii din cauza igrasiei) dar pana acum nu a reusit (acolo e chiria mica si isi permite sa o plateasca).

Alina si puiul Luca

Mergi la inceput

Buna fetelor
Aseara am trecut iar pe la Mega si am gasit-o pe mamica cu cealalta geamana. Nu va pot descrie ce frumusete de fetita. Mai, mi se pare incredibil...va sigur ca nu am luat-o razna dar asa frumusete de copii rar mi-a fost dat sa vad.
Le-am cumparat iar ceva alimente si le-am promis ca le voi aduce ceva hainute vineri seara.
Apelez din nou la voi sa ma ajutati. Fetele cu care am vorbit pe PM, astept un telefon de la voi sa ne vedem in seara asta, poate mai imi dati si voi ceva pentru copilasi. Zau ca merita..
I-am spus aseara mamicii ca ii iau cateva banane pentru fetite. Mi-a spus ca ar fi mai bine sa ii iau o cutie mica de margarina...Mi s-a rupt sufletul. Bineinteles ca i-am luat si margarina (o cutie mare), am luat si gem, orez, lapte, pateu, iaurt. Daca ati fi vazut ce fericita a fost cand i-am dat alimentele...Am rugat-o sa mearga acasa cu fetita (imi inchipui cat era de obosita mititica).
Vorbind cu ea (imi dau seama ca nici nu am intrebat-o cum se numeste) imi spunea ca ar vrea sa se mute cu chirie la casa dar nu gaseste. Unde sta acum este chiria f mare pentru ea (3 mil) si la curte ar putea si fetitele sa iasa afara, sa se joace. Daca stie cineva o gazda la curte, poate le ajutam sa se mute.
Va multumesc si astept cu mare nerabdare un raspuns de la voi.
Va pup, dragele mele

Alina si puiul Luca

Mergi la inceput

Tocmai am primit un pachet cu hainute si 100.000lei de la NinaB.
Multumesc Nina, maine seara le voi duce iar de cei 100.000 voi cumpara alimente.
Pupici

Alina si puiul Luca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carrie spune:

draga Alina, eu as putea sa-i dau mamicii niste haine de-a mele.cam ce marimi are?chiar m-as bucura sa o ajut, si am sa caut si ptr copii daca sunt mai mici de 1 an si 8 luni cat are gaglicea mea.ce zici, cum sa procedam?

chiar vroiam sa pun un subiect in care sa intreb unde as putea dona haine pe care nu le mai purtam ca avem destule si ne umplu dulapurile...exista fundatii unde se colecteaza?

cristiana si gagalicea Theodora Alexia(1 anisor si 8 luni)

http://photos.yahoo.com/thea_alexia

Mergi la inceput

Vineri seara le-am gasit pe fete tot in fata la Mega. Mamica a fost foarte incantata sa ma vada si a fost si mai incantata cand i-am dat hainutele pt fete. Spre ca nu se va supara NinaB ca i-am dat banutii si nu i-am cumparat alimente dar m-a rugat ff tare sa ii dau asa pt ca trebuia ca azi (luni) sa plateasca chiria si nu avea suficienti bani. Ce m-a suparat pe mine a fost faptul ca fetita (una dintre gemene) era f racita (se vedea si dupa ochisori cat de rau se simtea) si mama ei statea pe vantul care a fost vineri seara, cu ea afara. Mai, era asa de frig si fetita arata asa de rau incat...nu stiu, m-a infuriat dar nu am avut ce sa fac. Mama ei mi-a explicat ca a fost cu fetita la dr si ca are tratament dar nu are de ales daca vrea sa nu ramana cu copiii in strada.
Din pacate nu am reusit sa ajung la ele in weekend (nici bona si nici bunica nu au putut sa-mi stea cu copilasul) dar sper ca in weekendul viitor o sa reusesc.
Nu stiu cum le-am putea ajuta mai mult....Poate fetele cu mai multa experienta in ajutorarea oamenilor in asemenea situatii ma pot sfatui...Problema mea este si ca nu am timp (abia apuc sa stau cu puiul meu). Rog pe aceasta cale fetele care locuiesc in zona Mega Image Lujerului si care cred ca se pot implica si ele, sa-mi dea o mana de ajutor, poate reusim sa le mai ajutam un pic...
Multumesc

Alina si puiul Luca

Mergi la inceput