testul COOMBS-pt mame cu RH negativ
Unde ma sfatuiti sa fac testul COOMBS,cel de dozare anticorpi? Am RH negativ,am un scolar in primul an si mai vreau un bebe.Dar trebuie sa fac acest test sa vad cum stau cu anticorpii.Multumesc mult.
Raspunsuri
rucsi spune:
N-am auzit de acest test. In ce consta ? Si eu am rh-ul negativ dar n-am auzut de asa ceva . Daca te referi la dozarea de anticorpi. se face la centrul de hematologie de pe str.Dr.Felix, insa nu stiu in ce masura este relevant atunci cand nu esti gravida ! La prima saecina ai avut anticorpi ? Copilul ce grupa si rh are ? Daca are grupa si rh-ul tau , poti face linistita inca un copil.Evident , atent urmariti anticorpii. Bafta multa !
lucians spune:
iti multumesc.Acolo trebuie sa ajung.Am nascut acum 8 ani si am refuzat acel vaccin din motiv ca nascusem foarte greu.N-am crezut c-o sa-mi mai doresc vreodata alt
.Dupa 2 ani am ramas intamplator
si am vrut sa-l pastrez pana am cumparat o carte despre mamici si rasfoind-o am dat de subiectul asta despre RH.Acolo specifica destul de clar ca aceasta imunizare trebuie repetata la fiecare noua sarcina,precum si dupa un avort spontan sau o intrerupere voluntara de sarcina(avort provocat).ASA ca m-am hotarat sa fac ce nu-mi doream dupa care mi-am cumparat vaccinul,de 2 mil.lei,in 2000 si l-am facut imediat.Acum dupa atatia ani,vrand din nou sa ajung asa
si nereusind, am ajuns la medic.Acesta zice ca e nevoie de o testare de anticorpi in ciuda imunizarii din 2000.Cum se procedeaza?trebuie sa merg dimineata?E contra cost sau imi trebuie adev.Te pup si astept sa-mi scrii
gorjan spune:
Un sfat pt cele carora le iese RH negativ, sa il repete pt ca se poate sa fie gresit. Mamei mele i s-a intilplat cind era gravida cu mine si acelasi lucru mi s-a intimplat si mie. Pt ca stiam povestea de la ea l-am repetat si am aflat ca de fapt era pozitiv.
Sanatate!
Rianna spune:
Buna,
Si eu am RH negativ, am facut un curetaj acum cativa ani, am pierdut o sarcina asta-toamna, iar acum povestea asta imi da fiori(RH negativ),pentru ca este destul de periculos pentru copil. Se pare ca primul este fara probleme, dar pe al doilea il faci pe raspunderea ta, cu tot cu vaccin si anticorpi,riscul de a-l avea encefalopat este de 50%Iar din cate am inteles, o sarcina pierduta sau un chiuretaj se considera "nastere", corpul inregistreaza ca "acolo" a fost un "intrus' si produce anticorpi impotriva fatului. Discuta cu un ginecolog care sa te asculte si sa te indrume foarte corect in ceea ce ai de facut...
BAFTA
Rianna
Rianna spune:
Buna,
Si eu am RH negativ, am facut un curetaj acum cativa ani, am pierdut o sarcina asta-toamna, iar acum povestea asta imi da fiori(RH negativ),pentru ca este destul de periculos pentru copil. Se pare ca primul este fara probleme, dar pe al doilea il faci pe raspunderea ta, cu tot cu vaccin si anticorpi,riscul de a-l avea encefalopat este de 50%Iar din cate am inteles, o sarcina pierduta sau un chiuretaj se considera "nastere", corpul inregistreaza ca "acolo" a fost un "intrus' si produce anticorpi impotriva fatului. Discuta cu un ginecolog care sa te asculte si sa te indrume foarte corect in ceea ce ai de facut...
BAFTA
Rianna
Felicity spune:
Riana nu e deloc asa, daca nu ai deloc anticorpi, si faci al-5-lea copil nu vad de unde sa apara problemele. Rh-ul nu mai constitute demult un impediment in a avea oricati copii, daca iti faci injectia aia cand e mereu nevoie.
lucians, e foarte important ce Rh are copilul tau, i l-ai facut? daca e negativ, nu ai nici o problema.
mie anticorpii mi i-au facut odata cu grupa de sange, si nu aveam deloc anticorpi dezvoltati, desi am avut odata o intrerupere de sarcina la cerere, in care nu stiam ce Rh am si deci nu am luat vaccin. si nu dispera, o prietena a mamei a nascut 4 copii, si avea Rh negativ si pe atunci nu se inventase vaccinul. eu cred ca e si multa dezinformare in atata informatie cata e pe internet si nu orice e adevarat.
chiar daca ai anticorpii pe parcusul sarcinii sunt metode de monitorizare si intervenire.
nu te ingrijora.