calculator ?computer?

calculator ?computer? | Autor: @lbin@

Link direct la acest mesaj

nu vreau sa fac pe desteapta, pur si simplu intreb din curiozitate si vreau sa ma si lamuresc in acelasi timp ..mai toata lumea prin forum am citit destul de des ,cand se refera la computer si zice ''calculator''...eu zic ca-i computer ca nu face doar socoteli este foarte sofisticat si are intrebuintari multiple :) spuneti-mi si mie va rog care este termenul corect pe romaneste ?
pc?
calculator?
computer?

incearca, te rog, sa schimbi fontul cu unul care sa foloseasca alfabetul latin si scrie fara diacritice.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns joxy spune:

extras din DEX

CALCULAT(OR) ~oare = Masina sau instalatie cu care se efectueaza automat operatii matematice si logice; computer; ordinator.

COMPUTER ~e = Calculator electronic; ordinator.

deci, este acelasi lucru.

Cu respect,
Florin

Choose life

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns @lbin@ spune:

multumesc florin !
mai am o intrebare DEX ul vreau sa-l cumpar cind voi ajunge in tara (am mare nevoie de el) care este denumirea lui completa si cum arata ? banuiesc ca exista mai multe tipuri de carti pe tema asta (sau e unic?) imi poti recomanda ceva anume?
(sa nu rizi de mine :))

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danna2002 spune:

quote:
Originally posted by @lbin@

multumesc florin !
mai am o intrebare DEX ul vreau sa-l cumpar cind voi ajunge in tara (am mare nevoie de el) care este denumirea lui completa si cum arata ? banuiesc ca exista mai multe tipuri de carti pe tema asta (sau e unic?) imi poti recomanda ceva anume?

Dictionarul explicativ al limbii romane

DEX e unic...iar despre <<cartzile pe tema asta>> suntd estul de multe numai ca sunt cat de cat adresate celor care vor sa aprofundeze problema lexicului limbii romane..deci sunt putzin mai complicat de intzeles pentru publicul larg...

si nu stiu cum arata ultima editzie dar intrebi la orice librarie shi tzi se va oferi...

cred ca sunt editzii si in forma share..pe internet..;)

sau aici http://dexonline.ro/corect.php
danna2002

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vlada spune:

Exista Dex si on-line...

Andreea si Vlad
Iubirea mea

Mergi la inceput

multumesc chiar azi am aflat de la julia de dexonline :)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns copilutzu spune:

quote:
Originally posted by vlada

Exista Dex si on-line...

Andreea si Vlad
Iubirea mea

Da iacata-l
http://dexonline.ro/

"Ajuta-i pe cei ce nu se pot ajuta pe ei insisi !"

Copilutzu

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by danna2002

quote:
Originally posted by @lbin@

multumesc florin !

Dictionarul explicativ al limbii romane

DEX e unic...iar despre <<cartzile pe tema asta>> suntd estul de multe numai ca sunt cat de cat adresate celor care vor sa aprofundeze problema lexicului limbii romane..deci sunt putzin mai complicat de intzeles pentru publicul larg...

si nu stiu cum arata ultima editzie dar intrebi la orice librarie shi tzi se va oferi...

cred ca sunt editzii si in forma share..pe internet..;)

sau aici http://dexonline.ro/corect.php
danna2002

multumesc pe mine ma interesau nume concrete dictionarul cutare editia cutare ca pe vremea mea asa era, unele erau considerate the best iar altele mai putin .....in fine cand voi veni in romania am sa aflu oricum mai multe amanunte despre subiectul care ma intereseaza ....multumesc oricum ...

Mergi la inceput