Copilasi de Aug-Sept 2003 (49)
Raspunsuri - Pagina 7
Rodica P spune:
Cristina m-a bucur pentru reusita lui Andrei. Si m-a amuzat f tare!
Mihaela buna ideea ta o sa incerc sa o aplic si eu!
Danateu ai mare dreptate !
Rodica si Stefan-Daniel
poze o-1 an , www.babiesonline.com/babies/s/stefandaniel10" target="_blank">poze , Poze noi!
mihaela_s spune:
Danat, a scris ankalaura reteta...vezi dak cetesti printre randuri.... Uite-o aici ca sa nu mai cauti:
quote:
Originally posted by ankalaura
Eu fac supa a la grec, nu stiu cum e ciorbita... Supa o fac ca pe o supa normala, cu legume, scot carnita, pun niste orez, pe care il las in prealabil putin la inmuiat in apa rece. Apoi storc cel putin o lamaie la vreo 3 l de supa, bat bine un ou, dar nu-l fac zdrente, ci pun supa peste el, ca sa nu ma trezesc cu omleta, si apoi torn in supa, dupa ce-l diluez bine, si deasupra patrunjel. MIAM MIAM!
La fel o fac si eu numai ca las carnita in supa, eu o fac din piept de pui si il tai feliute. Anca n-a scris de smantana...eu amestec smantana cu galbenusul de ou si apoi torn supa peste el ca sa-l diluez. Eu am facut fara lamaie, ca nu ne place acra...poate am sa incerc sa pun putina totusi data viitoare cand voi face.
pofta buna!
Mihaela , Diana Alexandra(22 nov 1996) si Silvia Petra(10 sept 2003)
pozici noi
bebelusi august-septembrie 2003
ankalaura spune:
Salut fetele!
DanaT - eu am povestit eu pe la pagina 2 cum fac eu cu supa a la grec, iar Mih zice ca la ei e tot asa, numa ca rantash-ul face diferenta intre supa si ciorba, da' io nu stiu ce e aia rantash! Daca rantash-ul e chestia aia cu ceapa prajita si faina si mai stiu eu ce de omoara ficatul, eu nu fac asa... Noi nu consumam aproape deloc grasimi, prajeli, etc. de genul asta.
Oricum, asta pe care o fac eu e super gustoasa si foarte simplu de facut.
Iuli, imi vine sa ! Sa nu crezi ca am mentionat "firme" de fasoane ce am eu in cap! Nuuu, doar ca am vazut ca la ei sunt lucruri mai ieftine decat gasesti aici! Dar nu credeam ca se poate si mai ieftin de atata!!!
Vezi, de asta privim lucrurile diferit... Pai la noi o pereche de ciorapei de bumbac (ciorapei, nu sosete) costa de la 125.000 la 300.000 (adica de la 4,5 USD pana la 10,5 USD circa). Am vazut un poncho care nici macar nu era cine stie ce, costa 600 de mii! Ce mi-a placut cu adevarat, a fost o pelerina rozalie, la Kantz, dar costa aproape 800 de mii. Oricum, pe cismulite am dat un milion, Crido, e adevarat, super calitate, dar te apuca
E adevarat, poti gasi si lucrusoare mai ieftine, dar mai degraba bluzite de corp, body, in nici un caz geci! Mai poti gasi pentru bebici mici mici, dar de varsta Elizei nu. Adica mai gasesti geci, da' chinezisme, turcisme, si cu dungi si cu scris... Multe din ele o tiganie
Dar ce imi spui tu aici de dolarelul si ciorapelul, chiar ca ma apuca . Iti dai seama ca eu as fi numai in magazinele de hainute? Cel putin mie mi se pare ultra ieftin bluzita 4 USD, pantofi 9!!! Cred ca asa voi face, o voi ruga pe prietena mea, Eventual sa ii trimit niste banuti inainte, ca altfel mi-e rusinica...
Oricum, am contactat si Gap din Franta, sa vedem ce conditii au, poate imi fac si un card Gap.
Si peste toate astea, mai am o problema: la orele la care plec eu de la serviciu, nici macar la posta nu mai e deschis!!! Ma mai pot duce duminica in Unirea, dar vorba ta, nu e mai bine sa cumperi 10 bluze decat una singura?
Sa nu vorbim de Waikiki, unde un tricou e peste milion!
Sa nu va suparati pe mine ca insist atat de tare, dar chiar ma preocupa, in curand nu voi mai avea cu ce sa imbrac fata, aproape toate bluzitele i-au ramas scurte la maneci!
Feli, acum votam.
Cris - ce faci, ai companie?
Mih_s Mare minune treaba asta cu paranteza patrata Ma duc sa vad si eu ultima preocupare
Va pupicim!
Anca si papusica Eliza (26.august.03)
Eliza mea
mihaela_s spune:
ankalaura, probabil ca in unele zone asa s-o fi facand rantash-ul, da' io nu-l fac asa. Si in general fac ciorbe, rar mai trantesc cate o supa. Rantashul meu e doar ulei si faina, foarte putin incalzita-NU PRAJITA!-apoi putina boia de ardei si bulion, apa cat sa se subtieze si gata! torn in oala, dau un clocot, pun frunze si papam!
Nici noi nu suportam mancarurile grele, mai ales ca eu am avut hepatita in copilarie...
Mihaela , Diana Alexandra(22 nov 1996) si Silvia Petra(10 sept 2003)
pozici noi
bebelusi august-septembrie 2003
Rodica P spune:
Reteta de ciorbita a la grec:
Cu carne de vita,porc sau pui.
Dupa ce se fierbe carnea, se pune ceapa, morcov, ardei,orez. Cand sunt bine fierte se opreste focul.
Se amesteca bine 3-4 galbenusuri, cu o cutie medie de smantana sau 2-3 cutii mici + zeama de la 2-3 lamai, si se adauga peste ciorba la 10-15 minute dupa ce ati oprit focul.
Se sareaza, sau se pune delicat,vegeta..si mult marar verde.
Pofta buna!
Rodica si Stefan-Daniel
poze o-1 an , www.babiesonline.com/babies/s/stefandaniel10" target="_blank">poze , Poze noi!
dana_ene spune:
...Ce-mi faceti, fetelor, cu retetele astea ?!... ca eu sunt la sfarsit de program.. si mi-e o foameeeeee......
Care este programul vostru de plimbat copiii afara in cursul unei zile ?
Mai folositi carucioare , triciclete.. ? Sau pe jos ?
Daniela si puiul Oana Maria (nascuta pe 2 septembrie 2003)
http://community.webshots.com/user/oana_maria100
http://community.webshots.com/user/oana_maria200 POZE NOI !!!!!!
cristinamh spune:
dana, pe mocirla asta noi iesim cu carutul...
o mai luam si la picior... si arata ca un purcel cand ajungem inapoi. plimbarea si salopeta... tricicleta inca nu avem. asteptam primavara, sa vedem dimensiunile copilului
cu retetele de acord... eu... care sunt antitalent la gatit... poftesc de nu se poate...
Cristina si Andrei-Razvan
http://www.andreirazvan.home.ro
http://www.bebelusi.august.septembrie.2003.home.ro
Anny spune:
Noi nu mai iesim cu carutul ptr. ca nu mai sta in el. Parca are ace . O sa ii iau tricileta, dar sa se mai incalzeasca un piculet vremea. Cica iar se strica, lapovita...ninsoare.
Prograumul de iesit pe afara se rezuma la o singura iesire de fapt. Il scoate bona dimineata (intre 11 si 13 de obicei). Seara cand ajung eu e deja intuneric si oricum nu ma mai simt in stare sa mai ies afara.
danat spune:
RodicaP multumesc mult pentru retzeta!!!!! ASTA e ceea ce doream, seamana la gust(ul imaginar, deocamdata) cu ceea ce am mincat uneori la restaurant.
Mihaela_s oi citi io pe diagonala (cum de altfel am recunoscut de nenumarate ori, dar zau daca mai strigam la voi dupa ajutor daca as fi vazut cuvantul CIORBA! Acolo era vorba de supa...
Ankalaura eu nu gatesc cu rantash, nu stiu ce-i ala decat din banuite, ca nu-mi pot bombarda bila si ficatul cu faina aiurea asa...in general nu prea agreem noi mancarurile cu sos, asa ca nici nu-i necesar!
Dana-ene la noi mai este in voga putin carutul doar ca si colac de salvare, cand oboseste boierimea sa de mers. In rest, se plimba de manutza cu bunicii pe linga carutz. Inca nu am iesit cu tricicleta, cu aia dam ture prin casa deocamdata, pentru ca are fixul sa suie cu picioarele pe ghidon ca smecherii (nu stiu daca i-ai vazut pozele recente) si nu mai tine roata din fatza indreptat inainte. Iar asta face inaintarea foarte anevoioasa. Deci trebuie intai educat baiatu' cum se sta cu talpitele pe pedale si apoi ne-om permite sa iesim in lume...ca rad si pisi-pisi de noi
"Prietenii sunt aceia care te iubesc chiar si atunci cand te cunosc"
Dana mama lu'Radu Stefan (Fecioras de 2003)
Radu cel bun si blind si dulce si frumusel
floarea_soarelui spune:
Iaca-ta-ne si pe noi mai iute decat visam:).
Mihaela...ardelencele stiu de ce soacra-mea...ardeleanca sadea...acreste cu smantana...in timp ce maica-mea...dobrogeanca sadea indulceste cu aceeasi smantana:D...Asta o fost una din marile nedumeriri ce le-am avut cand am stat la cj...unde-i Dom'le ciorba aia acra de acasa de la mama...ciorba aia care-i opreste respiratia in gat la barbatul ista al meu...el fiind obijnuit cu "ciorbele ardelenesti"..supe de altfel:). Da buuuune...mai ales aia de macris...mmmm...si sarmalutse cu pasat...si CE drag mi-i Ardealul:))). Dulce Silvioara cu Noa...si Ioana mai nou cand se loveste sau se mira ghici ce zice?..ioooaai:D
Programul nostru de iesit afara este de aprox 4 -5 ore pe zi. Impartite in doua ...dimineata si dupa-amiaza (bona dimineatsa-ma-sa si tac-su dupa-amiaza). Cu caruciorul nu mai iesim de la un an...nu mai sta frate in el de zici ca o arde. Tricicleta nu...olecutsa de masinuta cu pedale...cand nu a fost zapada ...si in rest "pi gio"..continuu..fara pauza...e un mic globe-trotter:).
Cam asta ar fi...acum fuuug ca urla moimele ...s-au incaierat in casuta de jucarie si mi-i ca nu-i simplu sa le desfac.
Pupe.
floarea soarelui