De ce oare mi-a fost data aceasta analiza ?

De ce oare mi-a fost data aceasta analiza ? | Autor: Catalina

Link direct la acest mesaj

Dragii mei mai instruiti in ale medicinei, poate ma lamureste cineva si pe mine ce este si de ce mi-a fost prescrisa analiza numita: hiperglicemie provocata cu dozare de insulina.
Diagnosticul meu este de sterilitate si mersesem la Parhon pentru investigatii si eventual tratament. De acolo am plecat cu aceasta prescriere ...
As aprecia f mult orice ajutor: ce e, preturi, unde sa merg, cum se face, orice ...
Va multumesc din suflet,

Catalina

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns DianaR spune:

Catalina, nu sunt absout sigura dar cred ca e vorba de un test de hiperglicemie provocata sau testul de toleranta la glucoza asociat cu dozarea insulinei in sange.
In ce consta : dimineata pe nemancate se va preleva sange pentru glicemie si dozarea insulinei si apoi vei bea 75 grame de glucoza si se repata glicemia si insulina la 2 ore de la ingestie.
Ce arata: testul de toleranta arat anomalii in echilibrul glucozei: intoleranta la glucoza sau chai diabet, iar dozarea insulinei poate arata o anomalie numita rezistenta la insulina si hiperinsulinism care apare in diabetul de tip II mult timp inaite ca acesta sa se manifeste.
Preturi, la Medsana am gasit pe net cam 1 milion de lei. Uite www.medsana.ro/prices.php?op=2" target="_blank">aici.

Diana & Vladut (16.05.2004)
Vladut 8 luni

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Catalina spune:

Iti multumesc din suflet pentru raspuns. Nu imi dau seama prea bine insa ce legatura are aceasta analiza cu problema pentru care ma dusesem eu la Parhon, adica faptul ca nu putem avea copii. Cine mai stie ... .
Multumesc inca o data

Catalina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ela76 spune:

Catalina, nu ma pricep, dar parca imi amintesc ca diabetul poate fi o cauza a sterilitatii... Poate altii stiu mai bine. si mult succes!

Ela si Cristina (21.04.2004)
Albumele noastre

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Elise spune:

imi dau si eu cu parerea.... s-ar putea sa aiba legatura cu sindromul ovarelor de portelan? Am inteles ca acesta cauzeaza sterilitate (sigur cauzeaza!) si are ceva legatura cu insulina.

Elise

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns putzuruca spune:

Draga Catalina,
Nu sunt foarte sigura, dar s-ar putea sa-ti fie testata functia pancreasului, glanda ce secreta insulina.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aquariusrpro spune:

quote:
Originally posted by Catalina

Iti multumesc din suflet pentru raspuns. Nu imi dau seama prea bine insa ce legatura are aceasta analiza cu problema pentru care ma dusesem eu la Parhon, adica faptul ca nu putem avea copii. Cine mai stie ... .
Multumesc inca o data

Catalina

Catalina, sindromul ovarelor polichistice ( PCOS in engleza ) sau sindromul Stein -Leventhal ( parca) este una dintre cauzele infertiitatii feminine. Diagnosticarea presupune si verificarea rezistentei la insulina. Ovarele au receptori de insulina si prezenta acesteia in sange, in cantitati mai mari ( nu-ti imagina cantitati neaparat peste limitele definite statistic) duce la stimularea ovarelor, se secreta prea mult estrogeni si de aici o multime de alte probleme. Plus faptul ca rezistenta la insulina mai are si alte pacate. Urmeaza sfatul medicului pentru a vedea exact un diagnostic.

Roxana&Ruxandra

http://community.webshots.com/user/aquariusrpro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Catalina spune:

Va multumesc tuturor pentru sfaturi si ajutor. Am facut analiza (am donat sange de m-am saturat ... ) si acum astept rezultatul. Mai tarziu merg si inapoi la dr.
Numai bine tuturor

Catalina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crinuta spune:

Rezistenta la insulina este un simptom al sindromului ovarelor polichistice. Probabil ca dr suspeceaza asta si vrea sa fie sigur.

Crinuta si Rayan

http://community.webshots.com/user/rayan22100

Mergi la inceput