toxoplasmoza (din nou)
Inainte de a ramane insarcinata doctorita mea m-a sfatuit sa fac niste analize printre care si cea pt. depistarea toxoplasmozei.Si dupa rezultate a iesit IgM-ul pozitiv.Am facut tratament 10 zile cu rovamicina (cred ca asa se numeste) si dupa trei luni am ramas si insarcinata.Cand mi-am facut iar analizele in luna a 2-a de sarcina IgM-ul a iesit slab pozitiv la un cabinet, iar la altul mi s-a spus ca nu am avut niciodata toxoplasmoza pentru ca IgG-ul iese negativ.Acum nici eu nu mai stiu ce sa cred pentru ca alti medici mi-au spus ca IgM-ul a iesit slab pozitiv din cauza ca tocmai am avut toxoplasmoza si ca la analize va iesi prezent si un an de acum incolo.Voi ce credeti?Pentru ca unele dintre voi sunt sigur mai informate decat mine.Va multumesc si astept sa primesc si ajutorul vostru.
Raspunsuri
miria_cristina spune:
Eu am inteles ca IgM pozitiv este numai atunci cand deabia te-ai pricopsit cu boala, dupa care se instaleaza IgG-ul pozitiv. Asta in timp si asa va ramane mereu. Ideea e sa nu creasca valorile mai mari decat cele admise, ca sa nu-ti faca rau. Pentru ca pot aparea reactii la ochi spre exemplu. Daca acuma esti gravida, de ce nu-ti faci testul la Institutul Cantacuzino? Oricum este de tinut sub observatie pe parcursul sarcinii, atata timp cat ai tinut un tratament pentru asta. Este normal sa iasa IgM-ul neconcludent daca ai tinut tratament inainte. L-o fi influentat? Trebuie sa ai mare grija in sarcina. Daca ai acces la internet citeste despre toxolasmiza, ca eu nu vreau sa te sperii.
Cristina si D
amiana (5 nov 2004) http://photos.yahoo.com/miria_cristina
oana filip spune:
quote:
Originally posted by miria_cristina
Eu am inteles ca IgM pozitiv este numai atunci cand deabia te-ai pricopsit cu boala, dupa care se instaleaza IgG-ul pozitiv. Asta in timp si asa va ramane mereu. Ideea e sa nu creasca valorile mai mari decat cele admise, ca sa nu-ti faca rau. Pentru ca pot aparea reactii la ochi spre exemplu. Daca acuma esti gravida, de ce nu-ti faci testul la Institutul Cantacuzino? Oricum este de tinut sub observatie pe parcursul sarcinii, atata timp cat ai tinut un tratament pentru asta. Este normal sa iasa IgM-ul neconcludent daca ai tinut tratament inainte. L-o fi influentat? Trebuie sa ai mare grija in sarcina. Daca ai acces la internet citeste despre toxolasmiza, ca eu nu vreau sa te sperii.
Cristina si Damiana (5 nov 2004) http://photos.yahoo.com/miria_cristina
.Poate ca acum o sa ma mai linistesc si eu cu grijile mele, mai ales ca doctorita mi-a spus ca sarcina merge bine si nu am nici o problema si dupa ce am facut tratamentul antitoxoplasmoza nu am avut absolut nici un simptom.Ca sa nu-ti mai spun ca nu e singura doctorita cu care m-am sfatuit si care mi-a spus ca rezultatele au iesit asa din cauza ca tocmai am avut inainte de sarcina probleme.Dar stii cum e, nu prea poti sa fii relaxata cand e vorba de sanatatea copilului tau.Multumesc mult pentru raspuns pentru ca ma linistit.
miria_cristina spune:
Sfatul meu este, ca pe parcursul sarcinii, sa-ti repeti de mai multe ori testul sa vezi daca valorile se modifica. Pentru ca eu stiu ca sarcina influenteaza valorile. Datorita imunitatii scazute pe care o dobandesti in aceasta perioada, infectia poate sa creasca. In cazul asta, ti se va da un tratament, dar nu te culca pe o ureche. Sa crezi ca este bine si gata. Mai bine sa o ai tu sub control decat invers. Oricum, de multe ori anticorpii de la mama se transmit bebelui, asa ca ai grija! Sanatate si sarcina usoara! Daca vrei poti sa-mi scrii pe privat pentru tot felul de nelamuriri care, in 9 luni, vor aparea iminent.
Cristina si D
amiana (5 nov 2004) http://photos.yahoo.com/miria_cristina
oana filip spune:
quote:
Originally posted by miria_cristina
Sfatul meu este, ca pe parcursul sarcinii, sa-ti repeti de mai multe ori testul sa vezi daca valorile se modifica. Pentru ca eu stiu ca sarcina influenteaza valorile. Datorita imunitatii scazute pe care o dobandesti in aceasta perioada, infectia poate sa creasca. In cazul asta, ti se va da un tratament, dar nu te culca pe o ureche. Sa crezi ca este bine si gata. Mai bine sa o ai tu sub control decat invers. Oricum, de multe ori anticorpii de la mama se transmit bebelui, asa ca ai grija! Sanatate si sarcina usoara! Daca vrei poti sa-mi scrii pe privat pentru tot felul de nelamuriri care, in 9 luni, vor aparea iminent.
Cu siguranta ca voi repeta analizele in trimestrul 2 si apoi in trimestrul 3 de sarcina pt. ca stiu ca asa se face (adica asa mi-au recomandat medicii)si sper ca totul sa fie bine ca nu-ti poti imagina cate probleme mi-am facut cu toate ca medicii imi spuneau ca e totul bine.Daca mai stii ce analize trebuie facute sau orice altceva f. important despre sarcina te rog sa-mi mai scrii pentru ca la doctor merg o data pe luna si eventual asi avea pregatite toate intrebarile pe care sa i le pun.
Cristina si Damiana (5 nov 2004) http://photos.yahoo.com/miria_cristina