De ce nu si Romania...?!

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns n/a spune:

Julie ...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Aurelia spune:

Despre Plaiul Foii si muntele plin de zmeura in august din valea asta are cineva amintiri?caci a fost ultimul meu drum facut la munte inainte sa plec din tara si tare mi-a ramas in suflet!!!!!!!

AureliaGalerne

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Aurelia spune:

Dar despre cabana Piscul Alb din muntii Fagaras nu departe de Sindrea si Sindrilita(daca mai tin bine minte si nu gresesc)

AureliaGalerne

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns reiki spune:

Desi nu am talent la scris am sa va povestesc si eu cite ceva despre Plaiul Foii si despre Curmatura ambele cabane fiind situate la poalele Pietrei Craiului.
Cind eram la liceu mergeam des pe munte si unul din locurile preferate unde mergeam este Piatra Craiului. Un munte mai putin batut de turist dar deosebit din multe puncte de vedere. Piatra Craiului este vecin cu masivul Bucegi, un munte cu doua coame, Piatra Craiului Mica si Mare. Este in forma de L, linga latura mica este orasul Zarneti. Din orasul Zarnesti se merge pe un drum pietruit 12 km pina ajungi la cabana Plaiul Foii. Drumul strabate o vale larga si ai impresia ca nu se mai termina, cel putin asa era pentru noi cind caram in spate rucsaci grei plini de mincare, cu cortul si paturi pe ei.
Tot drumul poti sa admiri muntele in toata maretia lui. Sunt momente din zi cind soarele sau lumina ii da o imagine artificiala, ca si sum un pictor s-a jucat cu el si l-a colorat in nuante de gri. La un moment dat valea se ingusteaza si dupa citeva sute de metri se largeste din nou si apare si cabana.
Vara cabana era mai tot timul ocupata. Pe vremuri acolo era plin de lume duminica. Veneau "pantofarii" cu masinile si dadeau drumul la casetofoane de rasuna muntele. Noi preferam sa stam mai la distanta de cabana pe un mic platou din fata cabanei.
Odata ajunsi la cabana ne apucam sa instalam corturile si adunam lemne de foc. Faceam un cerc sau semicerc din corturi iar in centru faceam focul. Faceam fripturi, mincam si ne adunam in jurul focului si stateam pina noaptea tirziu si cintam, spuneam bancuri. Acolo a fost si prima mea betie, trebuie sa recunosc. Ma suparasem pe prietena mea...
Cintam cintece de munte si jucam "jocuri de cabana". Admiram muntele pina apunea soarele si noaptea cerul. Nu stiu daca ati vazut vreodata stelele noaptea de pe munte. Este cu totul atceva daca le vezi de acolo. Nu este nuci o lumina in jur, lumina care vine de la ele este mai "intensa" si combinata cu linistea muntelui iti lasa ochiul si mintea la visare. Acolo se vede clar Calea Lactee.
Dimineata se dadea desteptarea si o adunatura pestrita iesea din corturi si mergea la apa sa se spele. Apa rece ca gheata... chiote, fete udate, baieti fugariti...

Din fosta cabana nu a mai ramas doar amintirea. Acum este o cabana noua, renovata, cu tot confortul. Preturile nu sunt foarte mari. In fata cabanei au largit valea si au facut un pod peste care poti trece cu pasul. In apa au plasat niste rate de plastic care par foarte reale, ma intrebam de ce oare or fi ratele astea atit de linistite. !?! :)) Parcarea este dincolo de apa. In dreapta cabanei este un foisor unde poti face gratar si un loc cu mese acoperite. Curentul electric vine tot de la generatorul care merge cu ajutorul apei.
Cam asta este ... poate despre munte si cabana Curmatura am sa va scriu altadata.

Reiki

PS. Tot acolo am fost cerut in casatorie dupa ce cu doua luni in urma o cerusem eu si am fost refuzat. Atunci a fost una din zilele mele cele mai fericite.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danab spune:

Chiar daca mi-am propus sa nu mai scriu nimic, totusi nu pot fi indiferenta mai ales ca cea mai mare pasiune a mea este muntele.Da, Plaiul Foii, cum sa nu? Si imaginea superba a Pietrei Craiului de pe acest platou.Am urcat pe varful "La Om" la 2204 m alt. de fapt cel mai inalt varf pe care l-am atins.Am facut traseul pe la "Lanturi" si am coborat pe Saua Nordului, un traseu foarte fain, poate-l stii.
Dar cei mai dragi munti mie imi sunt Apusenii, cu trasee superbe,zona Padis.Poate voi scrie cateva impresii de aici.

Dana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danv spune:

Am "facut" Apusenii de 3 ori, si daca nu am mai fost a fost din lipsa de timp. Cred ca nu m-am mai relaxat asa bine de atunci, abia astept sa mai imi pun odata cortul la Padis.

Dan

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Raluca spune:

Pentru Danab, care mi-e tare draga, amintiri din Padis, august 1998...

In septembrie urma sa ne casatorim ..asa ca trupa noastra de prieteni vechi de o viata (din clasa 4-a) a hotarat ca trebuie sa facem o iesire la munte inainte ptr. a mai petrece o vacanta single! Zis si facut, plecam in Apuseni, zona Padis...Ne-am luat ruxacii in spate si am purces la drum...accesul dinspre Cluj spre zona Padis se face cu trenul pana intr-un loc apoi, am inchiriat o duba care ne-a dus aproape de zona de campare Padis...ultimii Km i-am parcurs pe jos ceea ce a fost tare nasol!
Inghesuiala mare, corturi unu' langa altul-asta nu mi-a placut, ne-am gasit si noi un loc si ne-am instalat corturile,apoi ..surpriza..a inceput ploaia, o ploaie mocaneasca de-aia ce tine....mult si bine! A doua zi ne-am incapatanat sa incepem sa umblam pe trasee, am facut focul Viu- o pestera superba, trebuie sa o vedeti daca va place muntele! Apoi a treia zi , tot pe ploaie am facut un traseu lung si greu...cred ca era vorba de izvoarele Somesului,sper sa nu cresesc. Am urcat , am trecut prin pesteri dar in final a fost superb!
A patra zi...am decretat, corturile nu mai suporta atata apa asa ca am realizat ca ramasesem printre putinii temerari din zona, dupa ce la venirea abia ne gasisem loc de campare, asa ca am ridicat tabara si am plecat!
Concluzie:zona Padis merita vazuta,dar nu uitati e zona cu cel mai mare debit hidrografic din Ro, deci asteptati-va la ploi!!
Si ca un happy end-ing, 2 saptamani cat ma desparteau de propria-mi nunta am luat antibiotice ca urmare a ploilor din Padis!
P.S. acum zona e plina de cabane particulare, superbe care ofera gazduire contra unor sume rezonabile, zic eu.
P.S2, M-ti Rodnei, i-ati facut careva? Lacul Lala, Pasul Tihuta?

Raluca si Ilinca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rodica spune:

Superb in zona Padis!!!
Mai ales la inceputul lui august este numai soare, si caldura mare.

Am fost la Pestera Focul Viu care la ora 14:00 este luminata in mod natural de soarele ce intra prin hornul de deasupra ghetarului si-l topeste. Aburul care se joaca parca cu razele soarelui invaluie drumetii vrajiti de acest fenomen natural fara egal...
Cheile Galbenei, un traseu de peste 10 ore. Un adevarat examen pentru iubitorii de drumetie care trebuie sa treaca la un moment dat peste rau catarandu-se si tinandu-se de lanturi....
Traseul Somesul Cald cu acea pestera plina de hornuri prin care se vad razele soarelui si in care aproape ca nu este intuneric...
Peisaje superbe si care merita vazute...
Pestera Cetatile Ponorului prin care am mers strabatand atat traseul de la suprafata cat si cel din adancul pamantului, plin de misterioase zagazuri si de necunoscut.
A vazut cineva pestera Poarta lui Ionel? Cand am ajuns noi acolo erau inca acele desene rupestre pe care le-am fotografiat. Or mai fi oare?

Pestera Scarisoara, este iarasi foarte frumoasa ca si Pestera Ursilor dealtfel.
As vrea sa-mi invat copiii sa iubeasca si sa invete ce inseamna cu adevarat muntele!.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns octavia spune:

quote:
Originally posted by danab

Chiar daca mi-am propus sa nu mai scriu nimic, totusi nu pot fi indiferenta mai ales ca cea mai mare pasiune a mea este muntele.Da, Plaiul Foii, cum sa nu? Si imaginea superba a Pietrei Craiului de pe acest platou.Am urcat pe varful "La Om" la 2204 m alt. de fapt cel mai inalt varf pe care l-am atins.Am facut traseul pe la "Lanturi" si am coborat pe Saua Nordului, un traseu foarte fain, poate-l stii.
Dar cei mai dragi munti mie imi sunt Apusenii, cu trasee superbe,zona Padis.Poate voi scrie cateva impresii de aici.

Dana



Draga Dana, vreau doar sa stii ca mi-a placut enorm ceea ce ai scris despre Olanda si te rog sa nu pui atat de tare la suflet faptul ca s-au sters mesajele, si mie imi pare extrem de rau, dar continutul lor mi s-a intiparit undeva unde nimeni nu poate sa dea "delete"...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ponicid spune:

Garofita eu locuiesc in Campina si acum cand scriu vad pe fereastra castelul Iulia Hasdeu.
M-a bucurat foarte tare faptul ca ti-a placut orasul in care locuiesc de 15 ani. Eu sunt brasoveanca, am venit aici dupa repartitie si am avut intotdeauna o parere de rau dupa orasul meu natal. Din cauza aceasta de cate ori cineva spune ceva de bine despre Campina parca mai imi indulceste nostalgia.

Daniela, mamica de Ana-Maria

Mergi la inceput