vaccinare tarzie

vaccinare tarzie | Autor: pitzica

Link direct la acest mesaj

am o problema ce ma framanta in legatura cu vaccinul puiului meu: Andrei- 2 ani si 2 luni.

Dintr-o nefericita neintelegere , Andrei nu a facut vaccinul (tetracoq -ul) de la un an, ci l-a facut la 1 an si 8 luni. Am inteles ca, din cauza intarzierii, "si-a pierdut" o parte din imunitatea formata prin vaccinurile precedente... (??? se poate asa ceva??)

Acum, doctorita mi-a spus ca nu-i pot face rapelul la 2 1/2 ani, ca toti ceilalti copii vaccinati la timp, ci sa i-l fac la minim 3 ani (exista o perioada minima intre vaccinuri absolut obligatorie -???).

Nu stiu ce sa fac. M-as documenta mai mult, dar nu stiu unde sa caut. Nu stiu ce decizie sa iau. Evident, SCOPUL meu este sa imunizez copilul. De asemenea, doctorita mi-a spus ca trebuie sa-l feresc de colectivitati de copii (gradinita/cresa) pana nu-i fac rapelul de la 3 ani. Problema este la DTP si la Polio....

Va rog, dati-mi un sfat sau macar o indicatie unde as putea citi mai amanuntit schemele si ce variante sunt in cazul intarzierii unui rapel...

Multumesc,
Pitzica