problemele mele
Salutare tuturor.
Ma numesc Camelia si am 33 de saptamani.Am avut probleme de la inceput aproape.Am luat mai mereu No-spa.Doctorul mi-a spus sa stau mai mult in pat.Pe atunci nu puteam, dar de doua saptamani stau numai acasa si am inebunit.Sunt mereu nervoasa, ma enervez repede si incep sa plang.Am fost de curand la control si mi-a spus din nou ca o sa am un baietel, dar trebuie sa stau in continuare in pat sa iau No-spa,Gynipral,Scobutil.Ma duc de doua ori la baie si ma doare burta.Ma doare cand ma misc de pe o parte pe alta in pat sau cand ma dau jos din pat.Dupa cativa pasi nu ma mai doare.Bineinteles ca ma mai doare si cand stau linistita in pat(dureri ca cele de menstruatie).
Data probabila de nastere este 07.04 dar nu stiu daca o sa ajung pana atunci.
Nici la calculator nu prea pot sa stau ca imediat burta incepe sa se intareasca.Trebuie sa stau mai pe spate si nu prea mai vad sa citesc si sa scriu.
Voi ati avut sau aveti astfel de probleme?
Apropo eu nasc la Polizu.Ati nascut pe acolo?Cum e?Ce trebuie sa-mi iau la mine si pentru copil?
Va multumesc anticipat.
Nastere usoara tuturor.
Raspunsuri
ellinia spune:
Cel mai bine ar fi sa incerci sa te linistesti pentru ca altfel si bebelul o sa fie agitat. Cand am intrat in prenatal, cam pe la 1o ian mai aveam un pic si faceam o depresie, mai ales ca eu stau acasa de la mijlocul lui dec. Am incercat sa ies cat mai mult, o ora-doua, macar la doua zile daca nu in fiecare zi. Am inceput apoi sa fac cumparaturile pentru bebe, mai faceam treburi gospodarestei, fara prea mult efort (gen dat cu aspiratorul sau splt pe jos, intins rufe - astea au intrat in sarcina sotului) si ore intregi pe net. Am aceeasi problema cu spatele, cateodata ma las asa de tare pe spate incat am senzatia ca am sa ma preling pe scaun...dar macar la jumatate de ora ma ridic sa merg la baie si asa imi schimb pozitia, mai fac cativa pasi. Cu intorsul de pe o parte pe alta e o intreaga poveste! Am intotdeauna o pernuta mica la indemana pe care imi "asez" burtica. Fiind si cam mare, daca nu o sprijin, am senzatia ca bebe se duce prea mult intr-o parte si ma doare!
Vezi ca este un topic cu bagajul pentru spital. Intra acolo si gasesti tot ce iti trebuie.
Cristina si bebe DPN 06.03.2005
camelia_geanina78 spune:
Eu nu prea am probleme cu spatele ci atunci cand ma intorc in pat de pe o parte pe alta ma doare burta in partea de jos nu spatele.Si eu incerc sa mai ies,dar dupa aceea seara ma doare burta.Am incercat si eu mai demult cu pernita dar ma incomoda.Ce cumparaturi ai mai facut? Am auzit ca hainutele copilului trebuiesc spalate dupa ce le cumperi.
Merci de raspuns.
lazy spune:
Draga ,Camelia,stai linistita,umflati muschii si mergi mai departe. Esti foarte aproape de termen!!!Eu ce sa mai zic?!Am 24 sapt si stau in pat de la 8...Am cerclaj, iau gynipral de la 12sapt cate 4/zi, Imi fac si cate 2inj. cu scobutil,papaverina/zi si mai iau si 2 /zi diazepam.Sa-ti mai spun ? Am colul deschis,stau toata ziua lungita ,CU PERNA SUB FUND,si cu toate astea am contractii, dureri de ovare iar cand bb misca simt ca-l scap printre picioare[nu-ti mai spun de senzatie].SPER ca ti-a trecut depresia. GINDESTE CA SE POATE SI MAI RAU!
ellinia spune:
Lazy, imi pare rau ca trebuie sa stai numai in pat, oricum, daca e nevoie de asta ca bebe sa stea cumintel acolo, n-ai ce face!
Camelia, si eu am spalat hainutele si prosoapele pe care le-am cumparat, le-am bagat la masina, cu ariel si cocolino. Am vazut ca fetele spuneau de detergenti si balsamuri speciale, acum nu stiu daca-i bine ce-am facut, oricum, le-am si calcat, am sa vad eu, sper sa nu am probleme cu pielea lui bebe.
Cristina si bebe DPN 06.03.2005
anky spune:
Fetelor,e bine sa luati atitea medicamente?..scobutil,papaverina,diazepam.Mie imi este frica sa iau si un paracetamol.
Numai bine
AncaDpn 08.05.05 si Bianca Melissa 02.02.03
http://community.webshots.com/user/anky2100
coral spune:
Capul sus Camelia, mai e nitel si e gata, o sa te vezi cu voinicul in brate.
Eu sunt in 32+s si de la 16s stau acasa cu cerclaj si tot tacimul. Stressul a fost cit casa, acum ne-am invatat
. La mine doctorul m-a pregatit de la 22s sa ma astept la bebe prematur, fiecare saptamina in care cel mic sta la caldurica, in burtica,este un cistig pentru el.
In perioada asta am citit si am vegetat in pat, alta solutie nu a fost. Si pe mine ma doare burtica si ma intorc precum o balena, dar merita tot minunica cea mica. Daca burtica se intareste si nu te doare sunt contractiile Braxton Hicks, o forma a organismului de a se pregati de nastere. http://www.babycenter.com/refcap/pregnancy/childbirth/156.html
Camelia poti intra la mamici de martie-aprilie si gasesti listutele cu bagajul de spital, ce iti trebuie pt bb si un grup de suflet.
There is a difference between knowing the path and walking the path.
gio spune:
quote:
Originally posted by anky
Fetelor,e bine sa luati atitea medicamente?..scobutil,papaverina,diazepam.Mie imi este frica sa iau si un paracetamol.
Numai bineAncaDpn 08.05.05 si Bianca Melissa 02.02.03
http://community.webshots.com/user/anky2100
Eu am luat la sfatul medicului, pt contractii: No Spa, Diazepam, Gynipral, Magne B6, vit. E, Alilestrenol
..toate la sfatul medicului.Ideea e ca am dus sarcina la termen, si asta e tot ce a contat.Acum, cuDiazepamul am stat mai stresata, nu prea luam cat spunea dr, mi-era frica de efecte adverse, dar la noi e lar utilizat in sarcina, pt relaxarea uterului.
Camelia, si eu m-am simtit la fel ca tine, din luna a 7-a am stat numai in pat, contractii dureroase aveam de la inceput...a fost o perioada mai stresanta, mi-era frica sa nu nasc prematur, dar totul a fost bine, a meritat fieare secunda in care am stat in pat si am luat medicamente.Ma durea burta tot timpul, aveam contractii ff dese si uite ca bb a venit in sapt 40. Iar cand am intrat in travaliu, am suportat contractiile muuult mai usor (partea buna ca sa zic asa a contractiilor din timpul sarcinii) ca deh...cine era obisnuita cu ele din sapt 20
Asa ca fruntea sus, tot raul spre bine, fii optimista, si totul va fi bine!!
Apropo, eu tot la Polizu am nascut, si a fost relativ ok. Daca se cotizeaza, of course
If a have a bag of rocks to carry as I go
I just want to hold my head up high....
mitub spune:
Draga mea,
Gandeste-te ca acolo in burtica creste un bebe care simte toata nelinistea ta si isi face poate chiar griji pentru mami a lui! Va fi bine pana la urma, fiecare sarcina este unica, si muuulte sunt cu probleme(probabil aici pe desprecopii te-ai lamurit ca asha este).
Fiecare saptamana dusa la capat este un castig, reduce riscul unui bebe prematur si inseamna grame si centimetri in plus!
Incearca sa faci ceva relaxant, sa tricotezi, sa faci hainute la papusi (daca vei avea fata sa vezi ce buna va fi indemanarea!), sa citesti povesti sau povestiri pentru copii, din acelea vesele, sa te uiti la Animal Planet si la Desene animate...
Mai e un picut, iti tinem pumnii sa ajungi cu bine la capat!
Boga, mamica de Mirunica si burtica de bb2- 16 saptamani (DPN 1 august)
camelia_geanina78 spune:
Va multumesc tuturor pentru raspunsuri.Parca e mai usor sa treci peste toate.
Nastere usoara tuturor.