Bebelusi de noiembrie-decembrie 2004 (21)
Raspunsuri - Pagina 16
FELIS spune:
Inca ceva: vorbind cu mama bebelusului de 6 luni, am intrebat-o daca i-a dat ceva dr-lui Predescu, si daca a primit. Mi-a zis ca da, i-a dat si a primit... Eu bineintzeles ca imi luasem pt orice eventualitate 500.000 lei la mine pt medic. Daca mi-a zis asa am incercat sa-i dau hartia de 500.000 lei si... mi-a dat-o inapoi, nu a primit-o.
Felis si Mihai-Cristian (06.12.04)
Pozele noastre!
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=41659" target="_blank">Povestea noastra!
mikimi spune:
Felis ce frumos din partea doctorului.Iti doresc sa ai parte numai de asa OAMENI.
Andreap Alex noaptea cand sugea adormea pe umarul meu la ragait, iar daca se intampla sa-l trezeasca o ragaiala mai puternica stingeam si lumina de veghe si-l leganam usor, la verticala fiind.Dar vorba fetelor, il tineam cel putin 10-15 min ca sa adoarma profund iar cand il puneam in pat mai tineam mana mea pe spatele lui 1 minut.Succes.
Try tu cum vorbesti cu el? in ce limba? (intreb ca ne paste cred o mutare prin straini...)
http://photos.yahoo.com/mikiparisa
Miki si Alexander (12.12.04)
try spune:
Inca o parere preconceputa: cerealele ingrasa. Obezitatea nord-americanilor n-are legatura cu consumul de cereale, ci cu obiceiurile defectuase de alimentatie, adica are legatura cu junk food-ul, cu mancatul minute in sir uitandu-se la tv, cu lipsa de activitate fizica, sedentarismul etc. Cerealele nu intra in categoria asta. Chiar sunt recomandate celor care vor sa scape de kg. A nu se face confuzie intre cereale si snacksuri. Sunt 2 categorii de alimente total diferite si cu efecte diferite asupra organismului. Cerealele, dupa cum si numele spune sunt cereale: adica orez, grau, porumb, etc. Primul pas in inceperea cerealelor la bebelusi sunt cerealele de orez. Tot poporu' chinez si japonez mananca orez la greu. Eu n-am vazut chinez sau japonez obez de la orez.
Cerealele sunt bogate in fibre, foarte importante pentru sistemul digestiv. Alte alimente care contin fibra in cant mare sunt fructele si legumele. Nu e nimeni tampit sa introduca in alimentatia bebelusului chestii aiurea. Cu atat mai mult ca obezitatea este o problema majora a nord-americanilor, s-a studiat problema pe toate partile si s-au facut studii nenumarate, iar una din grijile lor majore este cum sa educe generatia de bebelusi ca sa nu devina obezii de maine, cum sa le inoculeze obiceiuri de alimentatie sanatoase, iar consumul de cereale este unul dintre ele.
Inca o data, este o parere preconceputa in Romania cum ca cerealele ingrasa, multi facand confuzia cu snacksurile si junk food-ul.
In alta ordine de idei, eu am mentionat in mesajul meu ca ordinea administrarii (cereale, legume, fructe) are mai mult de-a face cu acceptanta mancarii de catre bebelus. Un fel de mancare dulce este mult mai usor acceptat dupa ceva ne-dulce, pe cand un fel de mancare dulce administrat prima data poate duce la refuzul felului de mancare ne-dulce. Nici noi nu ne simtim bine sa mancam ciorba dupa prajitura - asta e o chestiune de gusturi mai degraba decat de obicei de consum.
Dpdv al sanatatii bebelusului nu e mai bine sa introduci cerealele sau sucuriel de fructe sau legumele primele, toate sunt tolerate bine de bebelusi. E mai bine dpdv al gustului si atat.
Alex - 5 Nov. 2004 ......... poze cu noi
Ele spune:
quote:
Originally posted by roserbquote:
Originally posted by Ele
Roserb te-am mai intrebat o data : cat timp le curg mucisorii astia?? E posibil sa se fi facut bine dar inca sa-i mai curga nasul?? E drept ca doar atunci cand stranuta ii sar dar eu inca stau ca pe ghimpi. Sunt albi , nu galbeni ...si inca mai tuseste.(azi la 6 deja e ultima doza de antibiotic)
Scuze, Ele, am fost cam agitata zilele astea cu diverse treburi si am uitat sa raspund.
La Mihnea au tinut mucisorii in cantitati mari vreo 4-5 zile, apoi ne-am internat si au mai tinut inca vreo 4-5 zile. In ultimele doua zile de spital n-a mai avut deloc si mai tusea, dar extrem de rar. Deci, in total cam 9-10 zile.Ai lui au fost mereu albi, galbeni n-avuseram!In spital imi spusesera ca e posibil ca tusea sa mai dureze si dupa ce se vindeca.
Roxana&Co
http://f2.pg.photos.yahoo.com/roxanaserbanescu
Saru' mana de raspuns. Trag speranta sa se fi vindecat si a mea. Oricum va zic maine.
Elena si bb Denisa (26 oct 2004)
http://pg.photos.yahoo.com/ph/adelina_e2001/my_photos
Sabina spune:
Try, cereale cu lapte ingrasa mult mai mult decat suc de morcovi, asta-i clar
De aia la grasuti e bine sa se dea mai putin sau chiar deloc.
Se pare ca nr. celulelor "grasoase" se stabileste pana pe la 2, 3 ani.Dupa aia e vorba doar de volumul lor.De aia se incearca evitarea obezitatii la bb.
Chiar la alaptati e problema.daca mama manaca junk si "hormonizate" si laptele e la fel etc.
pai daca n-ar ingrasa...de se dau ca prim aliment la cei slabuti???
si nu va suparati...dar praful de orez sau porumb nu-i tot una cu fulgii de ovaz de ex.Ei le adauga tot felul de vitamine.
inca ceva.Nu sunt impotriva cerealelor!! sa n se creada astea.Cerealele de bb au fost prietenele mele pana cand aimplinit Sofia un an si 2, 3 luni ( incepand de pe la 7,8)
si...stati usor, mai aveti 2, 3 luni pana la probleme d-astea!! ce bine era cand puneam copilul la san si gata...
Sabina si Sofia Galagia
www.desprecopii.com/forum/photo_album_cat.asp?sqldtl=834" target="_blank">Poze cu noi
Cele mai frumoase fete
andreap spune:
fetelor,multumesc ptr.raspunsurile ref.la mancatul Bblusei noaptea!Sper sa tina si la Mariuca..si eu m-as trezi daca m-ar muta sa,dintr-un pat in altu'.
Hai,care deschideti capitol nou?..tot eu?
O seara buna,
Andreea si Mariuca(7.11.2004)
http://community.webshots.com/user/andreap124
roserb spune:
quote:
Originally posted by andreap
Hai,care deschideti capitol nou?..tot eu?
Tot tu! - ca ai o listuta mai actualizata. Sic!
Roxana&Co
roserb spune:
Hai ca l-am deschis eu www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=43320" target="_blank">AICI
Roxana&Co