Noua Zeelanda

Raspunsuri - Pagina 24

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns dyana spune:

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns khristin spune:

Dinu, gresesti....nu peste tot profesorii sunt prost platiti...vezi chiar cazul Canadei, unde profesorii au niste salarii frumusele, bune aproape de invidiat...hai ca te-am prins aici . Toate bune!

Cristina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ina_nz spune:

Dinu draga,
ete ca-tzi rastorn convingerile......pleaca romani cu 1500$ venit pe luna. De ce? Pentru ca asha cum am mai spus refuz sa traiesc in huzur intr-o Romanie destul de murdara shi bolnava social tot asha cum n-ash manca o prajitura intr-un veceu (chiar shi neozeilandez, curat) Poate acu intzelege shi Dyana metafora asta....in nici un caz nu spusesem ca Romania e un vc.
Din 1500 de USD/luna nu iti puteai permite mai mult de o Dacia ?????
Mi-o zgariase shi p'asta mult prea imbogatzitul buticar, vecin de scara, suparat ca i-am ocupat unul dintre cele trei locuri pe care ishi parca nishte mashini mai vechi de '90. Shi asta nu mai mult de 2 ani in urma.....asha ca lasa-ma cu viatza idilica shi plina de huzur din Romania.......citesc shi eu ziare shi mai am contacte cu destui prieteni de acolo. Ca sa nu mai spun de cate ori mi-o sparsesera, chiar shi in noaptea de revelion am gasit-o fara roata de rezerva shi baterie. Imi imaginez ca daca erea o marca mai bengoasa mi-o luau cu totul.
Nu stiu de ce te tot legi de mine cu partea materiala cu toate ca am spus clar ca nu cashtigurile materiale m-au indemnat sa plec. Iar ceea ce am cautat am gasit. Shi pana la urma nu sufar nici de mandria aia a caprei raioase sa-mi tzin coada pe sus.....daca o sa fie mai bine in alta parte sau chiar in roamania am sa ma intorc fara nici o jena.
Ne vedem la Shorley pe terasa in ziua in care intra Romania in UE!!!!

Ina

Mergi la inceput

Ina, eu poate sunt grea de cap, poate nu. Nu ai de unde sa stii ca nu ma cunosti.
Dar nu e mai bine sa lasam metaforele deoparte si sa spunem pe sleau ce e de spus? Lukkas e cel care a inteles din metafora ta ca Romania e un wc, nu eu. Vezi ca se produc o gramada de neintelegeri daca vorbim in metafore?
In rest, eu sunt de acord aici, pe forum, cu toata lumea ca nu mai vreau scandal.
Va pup,

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lukkkas spune:

Din "metafora" respectiva am inteles ce era de inteles ca doar nu era foarte subtila si eu nu sunt greu de cap.
Referitor la faptul ca m-as contrazice intre posturi...cine a zis asta sa citeasca mai cu atentie...and by the way..NZQA costa cam 85 USD deci practic nimic, IELTS Academic aveam nevoie pt a aplic apt o bursa deci nu se pune la socoteala..traducerile le-am facut singur si am gasit un amarastean sa-mi puna doar stampila de traducator pt 30000 pagina...nu am legalizat decat traducerile la documentele cheie pt a mai economisi bani...iar NZIS nu cere asa ceva.
Cu viza de tuist poti sa devi rezident si cu fruntea sus pt ca legislatia lor prevede asa ceva...daca esti meserias bun , sti engleza si angajatorul are mare nevoie de tine iti rezolva work viza in 2 saptamani iar dupa 2 ani ai PR in baza politicii work to residence. In plus e unica sansa pt cei cu meserie cautata dar fara facultate gen bucatari, instalatori etc...atata doar ca astia nu prea stiu engleza.
...despre salariile profesorilor...aici le au bunicele...cu 10 ani de exp cam 50000NZ$ cu care se traieste bine.
...Ma bucur ca sunt romani care au reusit sa-si gaseasca joburi ca profesionisti dupa mai putin de un an...imi este greu sa fac o statistica a celor care reusesc in termen scurt sa faca treaba asa...am intalnit ingineri cu doctorat lucrand in statii de benzina la pompa...imaginea emigantului profesionist care ajunge sofer de taxi a ingrijorat societatea NZ intr-o asemenea masura incat NZIS a operat schimbari drastice in politica de emigrare (obligativitatea ofertei de job domeniu) cu siguranta au avut motive serioase sa o faca.
...ca sa inchei cineva imi spunea chiar in nz ca trebuie sa calatoresti mult pentru ca la intoarcerea in tara natala sa realizezi forta propriei culturi...asta apropos de prajitura mancata in wc

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alex_2003 spune:

draga Lukkas mi se pare ca te inseli amarnic in legatura cu viza de turist si permanent permit(PR).Scriu acest lucru deoarece am intalnit cativa romani care saracii au plecat si si-au vazut bruma de agoniseala risipita si au imprumutat bani sa poata pleca cu gandul ca poate li se poate pune interdictie.Noi facem parte din categoria privilegiatilor care au venit direct cu resident visa.Sale fi vazut lacrimile si durerea din suflet cand au plecat...... Nu ai mai scrie cu atata usurinta ca esxte usor de venit cu viza de turist si sa iti gasesti job si apoi sa aplici.Asta era valabil pana acum .Am intalnit insa persoane care au facut cursuri de nurse sau cursuri pt ca sa devina nurse cu "Registration" si apoi au aplicat pt viza de rezidenta.Cine risca si vine cu ideea ca aici sint joburi multe si nu isi pregateste terenul cu minitiozitate risca sa plece acasa.Personal mie mi se pare ca discutiile care le gasesc pe aici au darul sa zapaceasca si mai mult pe cei care isi pun sperante in plecarea in NZ.Nu este usoara viata de emigrant.NU toti au noroc sa gaseasca un job bun din start.Trebuie sa fii tare sa treci peste multe privatiuni daca vii cu bani putini-sint si oameni care vin cu bani putini si care spera si reusesc .
Draga Dinule NZ nu este Albania Pacificului,nu este o tara bananiera sau in care se pleaca toamna la cules porumbul si cartofii.Cu un salar modest aici iti poti permite sa intretii o familie si sa traiesti decent.In Ro puteai sa faci rate pt orice produs fara dobanda? Puteai sa iei un credit pt o casa ?Cate "cadouri trebuiau impinse?Cat unt trebuia pus ca sa lunece o semnatura pe o aprobare de credit?
Eu cred ca cel mai bine este sa gasim modalitatile de a ajuta pe cei care vin aici cu informatii iar pe cei care au intentia sa ii informam corect si obiectiv .Sa lasam pasiunile si romanismele din noi departe de acest subiect.
Am apreciat efortul IneiNZ de a ajuta pe cei interesati cu informatii.Am gasit interventia d.Maya mai mult decat obiectiva.
Ce este important este sa inteleaga fiecare roman care are de gand sa vina ca este f greu si ca in general trebuie sa cauti mult pana sa gasesti un loc bine platit.Mcjoburi gasesti cu usurinta dar si pt acestu full time iti ia ceva timp.Sa vii cu viza de turist si sa aplici pt un Mcjob nu primesti rezidenta in veci.
Cine poate da informatii corecte despre emigrare sa vina cu argumente.Cei care citesc acest site sa se documenteze bine si sa nu faca prostia sa vina la plesneala aici.Noi am ales Nz pt ca ne-am saturat sa fim tratati ca cersetorii pe la portile ambasadei canadei desi aveam in aprilie 2000 75 de puncte fara interviu.Am aplicat pt Nz si in 4 luni am avut viza pe pasaport.Traim intr-o tara curata ,nu sintem tratati ca emigranti .De curand sotia a nascut ;este greu sa imi imaginez cum ar fi fost sa fi nascut in Ro.Cititi subiectele cu spagi si doctori care au luat dreptul si nu au facut nimic.Aici singurul lucru pe care l-am facut a fost sa ii dau un buchet de trandafiri moasei.Pe doctor l-am vazut doar cand a venit sa taie.Totul a fost monitorizat si este greu isi imagineze cineva care traste aici conditiile mizere din spitalele si maternitatile din Ro.Aici este cate o nursa la doi noi nascuti iti este permis sa vizitezi copilul oricand si sa ceri in orice moment sa vina doctorul si el vine in max 10 min si iti explica pana intelegi.Cum este in saraca Ro? Imi aduc aminte cu sila si ma revolt de modul in care am avut incredere intr-un doctor renumit si am pierdut un copil care era perfect sanatos.Nu a fost caz singular vecina noastra a nascuse o fetita si pentru ca avea stomacelul rasucit refuza sa maninca.Acelasi "medic" i-a facut gavaj(hranit prin tub.Nu a facut decat sa ii sparga stomacelul si fetita a facut septicemie si a murit un trei zile de chin cumplit.S-a intamplat in Ro ,doctorul are reputatia nepa"tata si profeseaza "in continuare.Cati copii o sa mai ucida?.Aici se practica nasterea cu moasa.Ea primeste bani de la Statul NZ.Pierde bani daca intervine doctorul.Nasterea copilului nostru a fost f dificila deoarece a fost peste termen si a fost f greu3.870kg.Cand moasa a realizat ca nasterea este cu probleme a cerut doctor sa asiste.A venit a operat si a plecat ;a venit in zilele urmatoare si a monitorizat atit sotia cat si copilul.Ma uit si vad cu cata grija isi fac meseria nursele aici si imi aduc aminte de cata greata aveau in priviri surorile din ro si cum zbierau cand tipau sarmanele femei care nasteau pe cale naturala ca nu toata umea avea bani sa dea la doctori si de multe ori ramaneai cu banii dati si fara doctori.E trist pt cei din tara.Sint fericit ca sint aici ,copilul a primit cetatenia deoarece noi sintem rezidenti(in alte conditii copilul nu primeste cetatenia-citit arhiva Domonion Post ).Imi inchipui acelasi sistem cu moase platite in Ro!?!!
Imi doresc ca cei care scriu in continuare pe acest subiect Nz sa nu denigreze NZ .Noi cand sintem intrebati de Ro sintem nevoiti sa le vorbim frumos ....dar adevarul e dincolo de cuvinte.Pacat ca Ro e o tara asa de frumoasa...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dana Claudia spune:

Cred ca aceasta discutie nu se va termina vreodata, caci protagonistii par hotarati sa isi apere punctele de vedere pana in panzele albe! Sincer eu respect ambele puncte de vedere, iar parerea mea este ca atat cei care au ales sa plece din tara cat si cei care au ales sa ramana considera ca alegerea lor e cea mai buna! Si cred ca amandoua partile au dreptate!
Ceea ce m-a deranjat a fost interventia lui Alex_2003, pentru ca nu suport atitudinea asta de superioritate a celui plecat fata de cel ramas in tara! Nu uita ca cel care a ales sa ramana a facut-o pentru ca asa a considerat ca ii este mai bine, asa ca nu e cazul sa il compatimesti! Iar atunci cand esti intrebat de Romania nu ar trebui sa fii nevoit sa vorbesti frumos ci sa simti ca trebuie sa vorbesti frumos caci este tara ta (nu cred ca nu exista macar un lucru bun de zis despre ea). Iar propozitia finala suna cam ciudat "Pacat ca Romania e o tara asa de fromoasa"...De ce e pacat? Eu zic ca e foarte bine ca e o tara atat de frumoasa! Sau poate ai vrut sa zici: "Pacat, caci Romania e o tara asa de frumoasa!" Asa ar mai merge si inclin sa cred ca asta ai vrut sa spui!

Dana C.

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by Alex_2003

draga Lukkas mi se pare ca te inseli amarnic in legatura cu viza de turist si permanent permit(PR).Scriu acest lucru deoarece am intalnit cativa romani care saracii au plecat si si-au vazut bruma de agoniseala risipita si au imprumutat bani sa poata pleca cu gandul ca poate li se poate pune interdictie.Noi facem parte din categoria privilegiatilor care au venit direct cu resident visa.Sale fi vazut lacrimile si durerea din suflet cand au plecat...... Nu ai mai scrie cu atata usurinta ca esxte usor de venit cu viza de turist si sa iti gasesti job si apoi sa aplici.Asta era valabil pana acum .Am intalnit insa persoane care au facut cursuri de nurse sau cursuri pt ca sa devina nurse cu "Registration" si apoi au aplicat pt viza de rezidenta.Cine risca si vine cu ideea ca aici sint joburi multe si nu isi pregateste terenul cu minitiozitate risca sa plece acasa.Personal mie mi se pare ca discutiile care le gasesc pe aici au darul sa zapaceasca si mai mult pe cei care isi pun sperante in plecarea in NZ.Nu este usoara viata de emigrant.NU toti au noroc sa gaseasca un job bun din start.Trebuie sa fii tare sa treci peste multe privatiuni daca vii cu bani putini-sint si oameni care vin cu bani putini si care spera si reusesc .
Draga Dinule NZ nu este Albania Pacificului,nu este o tara bananiera sau in care se pleaca toamna la cules porumbul si cartofii.Cu un salar modest aici iti poti permite sa intretii o familie si sa traiesti decent.In Ro puteai sa faci rate pt orice produs fara dobanda? Puteai sa iei un credit pt o casa ?Cate "cadouri trebuiau impinse?Cat unt trebuia pus ca sa lunece o semnatura pe o aprobare de credit?
Eu cred ca cel mai bine este sa gasim modalitatile de a ajuta pe cei care vin aici cu informatii iar pe cei care au intentia sa ii informam corect si obiectiv .Sa lasam pasiunile si romanismele din noi departe de acest subiect.
Am apreciat efortul IneiNZ de a ajuta pe cei interesati cu informatii.Am gasit interventia d.Maya mai mult decat obiectiva.
Ce este important este sa inteleaga fiecare roman care are de gand sa vina ca este f greu si ca in general trebuie sa cauti mult pana sa gasesti un loc bine platit.Mcjoburi gasesti cu usurinta dar si pt acestu full time iti ia ceva timp.Sa vii cu viza de turist si sa aplici pt un Mcjob nu primesti rezidenta in veci.
Cine poate da informatii corecte despre emigrare sa vina cu argumente.Cei care citesc acest site sa se documenteze bine si sa nu faca prostia sa vina la plesneala aici.Noi am ales Nz pt ca ne-am saturat sa fim tratati ca cersetorii pe la portile ambasadei canadei desi aveam in aprilie 2000 75 de puncte fara interviu.Am aplicat pt Nz si in 4 luni am avut viza pe pasaport.Traim intr-o tara curata ,nu sintem tratati ca emigranti .De curand sotia a nascut ;este greu sa imi imaginez cum ar fi fost sa fi nascut in Ro.Cititi subiectele cu spagi si doctori care au luat dreptul si nu au facut nimic.Aici singurul lucru pe care l-am facut a fost sa ii dau un buchet de trandafiri moasei.Pe doctor l-am vazut doar cand a venit sa taie.Totul a fost monitorizat si este greu isi imagineze cineva care traste aici conditiile mizere din spitalele si maternitatile din Ro.Aici este cate o nursa la doi noi nascuti iti este permis sa vizitezi copilul oricand si sa ceri in orice moment sa vina doctorul si el vine in max 10 min si iti explica pana intelegi.Cum este in saraca Ro? Imi aduc aminte cu sila si ma revolt de modul in care am avut incredere intr-un doctor renumit si am pierdut un copil care era perfect sanatos.Nu a fost caz singular vecina noastra a nascuse o fetita si pentru ca avea stomacelul rasucit refuza sa maninca.Acelasi "medic" i-a facut gavaj(hranit prin tub.Nu a facut decat sa ii sparga stomacelul si fetita a facut septicemie si a murit un trei zile de chin cumplit.S-a intamplat in Ro ,doctorul are reputatia nepa"tata si profeseaza "in continuare.Cati copii o sa mai ucida?.Aici se practica nasterea cu moasa.Ea primeste bani de la Statul NZ.Pierde bani daca intervine doctorul.Nasterea copilului nostru a fost f dificila deoarece a fost peste termen si a fost f greu3.870kg.Cand moasa a realizat ca nasterea este cu probleme a cerut doctor sa asiste.A venit a operat si a plecat ;a venit in zilele urmatoare si a monitorizat atit sotia cat si copilul.Ma uit si vad cu cata grija isi fac meseria nursele aici si imi aduc aminte de cata greata aveau in priviri surorile din ro si cum zbierau cand tipau sarmanele femei care nasteau pe cale naturala ca nu toata umea avea bani sa dea la doctori si de multe ori ramaneai cu banii dati si fara doctori.E trist pt cei din tara.Sint fericit ca sint aici ,copilul a primit cetatenia deoarece noi sintem rezidenti(in alte conditii copilul nu primeste cetatenia-citit arhiva Domonion Post ).Imi inchipui acelasi sistem cu moase platite in Ro!?!!
Imi doresc ca cei care scriu in continuare pe acest subiect Nz sa nu denigreze NZ .Noi cand sintem intrebati de Ro sintem nevoiti sa le vorbim frumos ....dar adevarul e dincolo de cuvinte.Pacat ca Ro e o tara asa de frumoasa...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Boddhi spune:

"Bine v-am gasit" tuturor !

Am parcurs pana acum tot ce s-a scris pe aceasta tema, nimerind in mijlocul descrierilor despre NZ cand tocmai cautam ceva informatii despre NZ...

Povestea nu este prea lunga, realitatea din Romania o stitzi cu totzii, mizeria e aceeasi , lipsa de civilizatie nu s-a schimbat, iar daca cumva vi s-a facut dor de semintele de la metrou si de prin tramvaie ma voi stradui sa fac niste fotografii special pentru voi...Insa nu cred...

Numele meu real il puteti gasi in profil daca va intereseaza... De intrat pe forum am mai intrat mai de mult cand cautam ceva informatii despre copii ( pentru ca la urma urmei se numeste despre copii, nu? ) pe vremea cand pustiul meu inca era in stadiu de incepator ( acum este la nivel de grupa mica si in stadiul de "fentos" ), iar de inscris m-am inscris atunci cand am vrut sa felicit pe cineva cu ocazia zilei de nastere, persoana din mesajele careia mi-am permis sa copiez niste retete culinare asiatice...Cam asta ar fi de spus cateva lucruri despre mine, asta ca sa ajung cat de cat la nivelul celorlalti aflati aici la discutzie de la inceput...O fotografie ( cu mine in spatele aparatului, insa cu sotia si cu pustiul meu in fatza lui ) am sa incerc sa o postez undeva unde sa fie posibil de vazut...e pe undeva prin pagina de relatii suplimentare...

Vreau sa multzumesc tuturor acelora care au dat informatii (chiar tuturor), fiind o persoana deschisa, gata sa asculte toate opiniile si sa traga concluziile de rigoare care decurg de aici.
Prin felul meu de a fi sunt o persoana non-violenta, inclinata spre convingerile non-violentei budhiste fatza de toate vietuitoarele si deci nu sunt adeptul jignirilor gratuite sau a rautatzilor gratuite( din nici o parte - spun asta la modul general nu vreau sa fac aluzie la nici unul din mesajele anterioare - doar am multumit tuturor ! )
Spun asta pentru ca din pacate in Romania de astazi exista peste tot asa ceva...si pentru ca afirmatia mea are legatura cu decizia pe care am luat-o nu cu mult timp in urma ( vreo 2 luni ), decizie care m-a adus fata in fata cu mesajele voastre.

...Ar mai fii totusi cateva lucuri de adaugat ca sa completeze cinstit situatia mea in Romania de astazi : am un job destul de bun fatza de majoritate, lucrez ca art director ( adica ceva mai mult de un grafician PC - asta pentru ca am studiat 4 ani design-ul intr-o facultate pe care nu am ajuns sa o termin (dar pentru care am diploma ), deoarece inghitea prea multi bani de la studenti fara sa le dea in schimb mai nimic, asa ca dezvoltarea profesionala mi-am facut-o mai mult singur, studiind din pasiune - pasiune care m-a facut sa renunt la alti 3 ani de economie petrecuti intr-o univ. de profil ), castig 400USD, iar sotia nu mai mult de 150USD, si cu toate acestea desi motivul financiar este unul destul de puternic (- pentru ca este frustrant ca, castigand destul de bine este frustrant ca, castigand atat, sa trebuiasca totusi sa te imprumutzi de la un salariu la altul ca sa-ti mai platesti datoriile ), nu este totusi principalul motiv.

Am sperat timp de 13 ani ca in Romania sa se schimbe totusi ceva si toata asteptarea si rabdarea a culminat cu concediul petrecut vara asta pe litoralul romanesc, unde statiunea ( culmea, la inceputul sezonului !) era ravasita de buldozere ca dupa razboi, toata lumea acum incepea sa-si "machieze" terasele , unde pe strazi parca nici nu existau stalpi de iluminat si unde trebuia sa mergi cu ochii si urechile in 4 si cu copilul sus, la " observator" ca nu cumva sa se repeada vreun caine sa-l muste.
Subiectul " cainilor saraci ca n-au bani de mancare" cum le spune pustiul meu de 3 ani si 3 luni, a fost devastator pentru Marta, sotia mea care e o mare iubitoare de animale si faptul ca erau atatia si amarati si inca nu putea face nimic pentru ei, i-a facut concediul si mai frumos, mai ales ca erau mai la tot pasul prin statiune...
Asa ca am venit din concediu mult mai obositi si mult mai enervati decat plecasem.

Iar in plan profesional ...am tot incercat sa-mi fac o firma de design si publicitate, dar din pacate asa cum mai mentiona cineva pe forum si pentru asta iti trebuie bani, s-o deschizi, s-o inregistrezi, s-o intretii...Asa ca proiectul a ramas undeva in aer, si desi acum se intrevad unele sanse sa se materializeze cat de cat, hotararea mea e luata.

In ceea ce priveste casa si masina, am intors ofertele pe toate partile si am ajuns la aceeasi concluzie: metroul si tramvaiul sa traiasca.Deocamdata.

In legatura cu plecatul in alta parte, aveam noi o vorba mai veche, dar speram ca niste lucruri care pareau la un moment dat sa se rezolve, chiar sa se rezolve.

Insa concediul de anul in curs a fost " bomboana care a umplut paharul care si asa dadea de mult pe dinafara ... "

Si pentru ca tot n-am apucat sa trimit mesaje , am sa trimit unul cat zece.

Despre cei care au scris pana acum...

In primul rand felicitari tuturor mamicilor si sarcina si nastere usoara celorlalte, in curs...

In al doilea rand,
-pentru Maya.
Mi-a placut modul in care ai abordat problema plecarii. Ai fost foarte calculata si organizata. Felicitari. Cred ca abordand problema astfel sansele de reusita ale oricui vrea sa incerce acest lucru tind mult catre val. max. Multumesc inca o data pentru informatiile postate.

-pentru Ina NZ / Erica si celorlate fete din NZ.
Va multumesc si voua foarte mult pentru informatii, am fost intoteauna de parere ca nici o informatie nu este mai pretioasa decat aceea data de cineva care traieste inauntrul sistemului, iar faptul ca ati fost mai multe m-au ajutat sa-mi fac o parere foarte pretioasa de inceput despre ceea ce se intampla acolo...
PS: ...La ceva asemanator metaforii cu prajitura ma gandeam si eu zilele trecute...

Ajutorul vostru este enorm pentru cineva care vrea sa vina acolo si nu stie mare lucru. Eram convins de faptul ca agentiile care " te ajuta " sau site-urile oficiale nu-ti pot furniza date atat de necesare. In zilele noastre aproape oricine stie ca informatia inseamna putere, si , cu cat esti mai informat cu atat esti mai puternic...si mai putin in situatia de a fi luat prin surprindere. Cam asta spounea si Sun Tzu in vestita "Arta a razboiului " , iar in cazul de fatza inamicul este necunoscutul...

Avand in vedre ca probabil copii mici plang de foame, am sa ma opresc aici cu romanul.

A,a, era sa uit : salutari si baietzilor care au scris pe forum.

Spunand astea va doresc tuturor multa sanatate si numai bine,

Inca din Romania,

Boddhi

- scuze anticipat pentru ev. greseli de ortografie, graba bat-o vina -

Boddhi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ina_nz spune:

Dyana,
refuz sa intru intr-o polemica sterila cu tine.
Din moment ce nu ai nimic constructiv de adus acestei discutzii trompetele, cobzele shi alte maimutzoaie ce le gaseshti tu prin smile list ma lasa rece. Toate cele bune!!!

Lukkas,

Cu viza de tuist poti sa devi rezident si cu fruntea sus pt ca legislatia lor prevede asa ceva...daca esti meserias bun , sti engleza si angajatorul are mare nevoie de tine iti rezolva work viza in 2 saptamani iar dupa 2 ani ai PR in baza politicii work to residence.

daca in fatza acestei afirmatzii shi a altor 3-4 ai pune fraza "dupa cate shtiu/shtiam eu" sau "in opinia mea" ar fi ok. Dar sa certzi pe unii ca dau sfaturi eronate shi apoi sa postezi ceva de genul exemplificat mai sus, mai exct decat o teorema shi fara drept de contrazicere nu e corect. Pentru ca legea s-a schimbat de cateva ori anul trecut, iar piatza muncii s-a schimbat de cateva ori in ultimii ani. Sa nu uitam ca dupa 11 septembrie o multzime de kiwi s-au adunat de prin lume iar intre un emigrant shi un kiwi care candideaza pe un post shi avand valori aproximativ egale, kiwi v-a fi cel ce ia postul.

Dana Claudia,
nu vad nici un motiv de suparare ca protagonishtii acestei discutzii sunt decishi sa-shi apere punctele de vedere. Atata vreme cat argumentele lor se vor pastra in limita bunului simtz, fara jigniri shi atacuri la persoana nu poate decat sa iasa ceva bun.
Celor care cauta informatzii pro/contra emigrae in NZ nu le ramane decat sa cearna shi sa cumpaneasca.

Boddhi,

bine ai venit shi bafta multa in tot ce vei face!!
Te ashteptam cu opinii shi noutatzi.

Ina

Mergi la inceput