menstruatie dupa Utrogestan sau probleme hormonale

menstruatie dupa Utrogestan sau probleme hormonale | Autor: Loru

Link direct la acest mesaj

Buna fetelor,
Am si eu o mare problema. Incerc sa fac si eu un bebel si doctorul mi-a recomandat utrogestan pentru a fixa sarcina... in cazul in care ea s-ar intampla (20, 2/zi, vaginal). Problema este ca dupa 5 zile, am plecat de urgenta din localitate si am uitat cutia acasa... si am intrerupt tratamentul. Ieri, adica dupa 3 zile, au aparut sangerari abundente, care seamana cu menstruatia. Dar nu am avut nici un simptom de menstruatie. Este din cauza progesteronului din utrogestan?
Sunt cam speriata deoarece eu am chisturi ovariene. Si, acum trei luni si ceva, dupa un tratament in urma carora chisturile s-au resorbit, am intrerupt tratamentul cu anticonceptionale. Dar, la trei saptamani de la menstruatie am avut sangerari (dar foarte slabe) si apoi menstruatia nu mai venea. Am fost la control si chisturile se refacusera, la fel de mari si dureroase. Si, trei luni am luat din nou tratament.
De aceea, acum nu stiu de la ce este aceasta sangerare: de la Utrogestan, sau de la problemele hormonale???

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns gabiu spune:

Nu stiu ce sa zic....Eu iau din aceleasi motive ca si tine din ziua 16-25 si intradevar la trei zile dupa ce termin de luat imi vin rusii. Dar, intr-o luna in care am uitat sa iau in ultimele 2 zile ( adica am terminat trat. in z.23 ) mi-a venit tot in ziua 28.
Asa ca ........nu stiu!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns psj spune:

De obicei dupa ce intrerupi utrogestanul in 3-5 zile apare menstruatia . Adica nu mai exista progesteron sa hraneasca endometrul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dariana spune:

Am luat si eu 3 luni si intr-una din lunile astea( parca a doua) mi-a venit la 20 de zile. Am mai auzit ca spunea cineva ca daca ii intarzie ia 5 zile progesteron dupa care ii vine ciclul, nu stiu ce sa zic, eu cred ca se poate sa fie de la asta, dar nu sunt decat supozitii, intreaba si tu un medic. Mie mi-a dat sa iau trei luni tot in ideea de a se fixa sarcina, dar nu s-a intamplat nimic. Probabil in alta parte e buba.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns psj spune:

Eu de cate ori am luat utrogestan fix la 3 zile dupa ce intrerupeam aparea menstruatia .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alina25 spune:

Fetelor eu am citit pe undeva pe aici pe forum ca utrogestanul se i-a
dupa ovulatie ci nu inainte ca ar inhiba ovulatia.Este adevarat ?
Voi ce stiti despre acest lucru?
Eu am luat utrogestan din ziua 13-25 (mi s-a spus ca supliment de
progesteron)pentru ca am progesteronul cam mic .Credeti ca luat inainte de ovulatie poate afecta?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmenus spune:

Cred ca utrogestanul are mai multe indicatii si, in functie de acestea, se prescrie in diferite perioade ale ciclului menstrual. Dupa ce stii sigur ca esti insarcinata, intr-adevar, se prescrie pentru a fixa sarcina. Dar inainte...depinde. Mie, de exemplu, mi-a prescris doctorul utrogestan tocmai pentru ca nu imi mai venea menstruatia. Si, dupa 4 zile de tratament, la alte 4 zile, mi-a venit.
Cu alte cuvinte, Loru, nu cred ca ti l-a recomandat preventiv pentru a fixa sarcina, ci pentru celelalte probleme pe care le ai.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns INDY spune:

Fetelor, mă bag și eu ca musca în lapte.
Mie mi-a spus Dr.Moisa că estrogenul este responsabil cu fixarea sarcinii, iar progesteronul cu menținerea ei.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sorina7 spune:

Loru, nu te speria, in general cand intrerupi administrarea unui hormon sintetic, apare menstruatia, mai ales la progesteron. De aceea Utrogestan se da de regula din ziua 16-17 (dupa ce ovulatia a avut deja loc), exact cum ai luat tu, adica 10 zile cate 2 vaginal, sau unii doctori il administreaza oral. Se recomanda in insuficienta luteala, adica progesteron mic, pentru mentinerea sarcinii daca aceasta apare. Are ca rezultat si reducerea PMS, care de regula tot ca urmare a unui progesteron insuficient apare. Numai sa ai grija si de acum sa il iei cum trebuie, fara sa intrerupi, ca altfel iti dereglezi CM-ul si e pacat.

Mergi la inceput