La 2 luni, suc de portocale ???

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns adriana spune:

Bravo Alssa
nu-i da suc de portocale. Aici nu se recomanda sucul de portocale PANA LA UN AN!!!!!. Inclin sa cred ca e bine asa, pentru ca e e acid rau de tot... nu o chinui pe mititica. Alapteaza-o...e cel mai bine...
Numai bine,
Adriana si Codrin

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Luizax spune:

Acu depinde si de matzu "kinuitului". V-am zis ca Alex bea suc de portocale, piersici, morcof, mar de la 2 luni, si na avut nicio problema. De la 3 luni i-am dat banana...iar la 4 luni manca deja mancarica. La 6 carne, iaurt si galbenush. Iar acu ii mai dam si de la noi din farfurie. Si ma gandeam io (m-a crescut bunica pana la 6 ani)...cand taiau oamenii porcu la tzara.....credeti ca nu dadeau la copiii sub 3 ani carne de porc......c'mon.......

Luizax - karkotash shef!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns papy spune:

eu zic sa nu-i dai nici-un suc pana pe la 6 luni(mai ales cel de portocala care este cel mai acid)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gabriella spune:

Buna!Eu zic sa ii dai pe la 3 luni suc de mar cu morcov iar portocala dupa 4 luni incolo.Daca alaptezi nu ii da nimic pana pe la 5 luni ca nu e nevoie!!Bebe Jill si mami!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Camelia spune:

Alssa, hai sa te mai zapacesc si eu () si sa-ti spun ca aici nu se recomanda sa se inceapa diversificarea cu sucuri ci direct cu pireuri (morcov, mar, banana etc.)si asta nu mai devreme de 6 luni in caz ca alaptezi.Pediatra noastra chiar mi-a spus sa nu-i dau deloc sucuri copilului, doar apa si ceai.Dar cum Teodora nu bea nici apa si nici ceai am "pacatuit" si i-am dat suc de mar si de portocale dar abea dupa 6 luni.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ymellda spune:

NU. Categoric. Nu sunt pediatru, dar cunosc deja trei cazuri (din fericire nu si al Andrei mele), de alergie la sucul de portocale. Plus daca il acceptati pe dr. Spock, vedeti ca si el il recomanda dupa un anisor.

Plus, haideti sa va spun cum e cu sucurile (de la pediatra mea, care merge dupa metoda americana: adica nu antibiotice, nu suplimenti, nu ....).
Pediatra de la circa a venit la fel, pe la doua luni sa-i dau suc de morvoc, de mar etc. I-am dat telefon doctoritei fetitei si mi-a spus ca la acea varsta ea nu are nevoie de supliment de vitamine, pe care le ia de la mine din laptic, iar daca ii dau suc o privezde cei 60, 100 sau 200 de ml de lapte care contin si multe proteine, enzime, hormoni etc. foarte necesari pt. crestere. Pana la cinci, sase luni copilul nu necesita nimic altceva.

Noi am inceput direct cu pireuri de legume, morcovul intai, apoi am adaugat un merisor si tot asa, de lacinci luni. Foarte repede am ajuns la carnitade pui.
Si acum ma conduc dupa acelasi principiu: copilul are nevoie de proteine, ca sa creasca, grasimi, pentru dezvoltarea celulelor nervoase (adica sa aiba mai multa minte. Ei sau noi?), lipide pentru energie.

Alina si Andra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Siminaf spune:

Indiferent de celelalte raspunsuri, care - nu neg - sint date cu toata bunatatea, NU pentru nici un fel de suc macar pina la 3,5 luni, mai bine chiar pina la 4-6 luni, daca ai destul laptic de la sin!!! Sistemul digestiv nu este deloc maturat pina la aceasta virsta si nu poti avea decit probleme!
Cit despre sucul de portocale, este f. alergizant si nu se da in nici un caz pina la 1 an!
Poti incepe cu suc de mere sau de morcovi (morcovul este si antidiareic), iar daca sfatul asta ti l-a dat pediatrul, schimba-l!!!
Sint cam drastica azi, da' m-am cam saturat de tot felul de "uscaturi" si in "padurea" medicilor, sa ne catalogheze toti dupa aceste "uscaturi"!
Multa sanatate!
Cu drag,

Simina & Andrei (Deiutzu)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Luizax spune:

aidi ma siminaf ma. Nu fi ria. Io vam zis ca lu Alex ii dau de la 2 luni de toate si n-a avut probleme. Adica dice pediatru meu sa fie uscatura? Ba e kiar rotunjor...ca o bila :))))

Luizax - karkotash shef!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Siminaf spune:

Aidi, ma Luizax, ma, ca n-am vrut sa dau cu paru'...
Oricum, cel mai bun aliment, din toate pctele de vedere, pt. bb, pina la 6 luni este si ramine LAPTELE DE MAMA!!!, si asta conform Organizatiei Mondiale a Sanatatii si UNICEF, unde-s multi doctori si nutritionisti din toate tarile! Asa ca, daca ai de unde, da-i doar dintr-asta si sa vezi ce bine o sa-i fie bb-ului tau! Zo, sa mor io! (vorba vine)

Simina & Andrei (Deiutzu)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danielac spune:

eu i-am dat Dianei pe la 4 luni, date fiind circumstantele, dar am doua prietene cu bebici de 3 luni care la sfatul pediatrilor le dau suc de portocale de la 2,5 luni.

Dana si Diana-Maria http://www.desprecopii.com/forum/photo_album_view.asp?cname=diana+nou&mid=201&cid=1072

Mergi la inceput