Depresie sau o boala grava?

Depresie sau o boala grava? | Autor: zepellina

Link direct la acest mesaj

Fata femeii care sta cu fetita mea este bolnava. Defapt mama ei a venit in Bucuresti sa stea cu ea (are 22 ani)dar nu mi-am dat seama de la inceput decat ca e ft lenta, avea reactii usor de nesimtire, i-am spus de cateva ori sa nu mai vina la mine ca este un servici pt mama ei. Fetita mea o placea pt ca e "linistita".
Acum a fost internata o luna la spital (9), vine sa ma pupe, se uita fix, are frica mai ales noaptea. Abia a iesit din spital.Acum mai trece pe la noi pt ca nu poate sa stea singura pana seara (mi-e mila de mama ei care e super) dar in mod evident imi fac griji si pt copilul meu. Oare poate sa i se intample ceva? Sau sa o influienteze comportamentul anormal (pe care l-a observat deja)?

M-am gandit sa vorbesc si cu doctorita care s-a ocupat de ea, dar mi-e jena sa cer nr de telefon.

zepelina

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns iarina spune:

din cate spui pare a avea ceva psihic, dar nu cred sa fie o simpla depresie, ci ceva mai grav. Eu zic ca ar trebui sa intrebi un doctor si daca ti se pare suspect, chiar daca e draguta, nu lasa fetita singura, nu se stie ce impulsuri are. Daca doctorul spune ca e o depresie, atunci nu cred sa fie periculoasa, doar nefericita. Dar de ce n-o intrebi pe mama ei? Purtati o discutie sincera si te lamuresti, sunt convinsa ca va intelege.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns zepellina spune:

Eu vorbesc cu mama ei care spune ca e o depresie. Eu cred ca e ceva psihic sigur pt ca altfel nu o tinea atat de mult in spital. Intr-un fel se simte putin jenata, ascunde unele chestii cred pt a proteja copilul ei. Acum o sa vina si soacra mea, incerc sa caut nr de tel al doctorei dar sotul meu a spus sa asteptam putin pt ca abia a iesit din spital. Singura cu fetita nu a lasat-o , dar o sa prind momentul potrivit sa vorbesc.

zepelina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simkat spune:

Este bine sa ai grija, fiindca nu se stie ce reactie va avea vreodata. Incearca sa nu lasi fetia in preajma ei pana nu se afla ce si cum.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns light spune:

Am vazut eu o emisiune medicala unde se spunea ca depresia se manifesta prin lipsa poftei de viata, lipsa oricarei bucurii sau placeri in viata persoanei respective.Placerile persoanei respective, de exemplu, bucuria de a citi o carte sau a urmari un film,dispar la depresie, persoana este pasiva, trista, nu o incanta nimic, si nu face nimic cum trebuie.Eu cred ca e o forma mai grava de depresie sau o boala mai grava.mama Lucia si Liviu minunea (24.05.2002)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns argo spune:

Depresia poate avea diferite grade de intensitate, astfel incat se poate vorbi de "depresie de intensitate nevrotica" si de "depresie de intensitate psihotica". Deci, si depresia, in functie de gradul ei, poate fi o boala f. grava. De exemplu, depresia psihotica este una din cauzele cele mai frecvente ale comportamentului suicidar.
Din cate spui tu despre ea, pare ca se poate aplica diagnosticul de depresie. Dar nu e neaparat sa fie asta. La depresivi, apar trei lucruri definitorii si anume:
1. dispozitia depresiva, caracterizata prin "pierderea sentimentelor"golire si neliniste interioara...
2.incetinirea proceselor gandirii, exprimata prin monodeism, incapacitate decizionala si incapacitate de actiune...
3.lentoarea psihomotorie, caracterizata prin incetinirea miscarilor, diminuarea expresiei si mobilitatii mimice, dificultate de verbalizare...
Cat despre grijile pe care ti le faci, mi se par f. normale, dar sa stii ca depresivii sunt autoagresivi, f. rar heteroagresivi.

Ma gandeam s-o intrebi pe mama ei ce medicamente i-au dat sa ia de la spital si sa ne spui si noua, sa vedem daca sunt antidepresive sau altceva.

Mergi la inceput