retete pt. scapat de molii

retete pt. scapat de molii | Autor: adrienne12

Link direct la acest mesaj

Are cineva vreo metoda buna de a scapa de molii? Pe mine m-au adus la disperare. Nu suport mirosul de naftalina si o vreme am incercat sa tin in dulap un dispozitiv cu ultrasunete dar acum am luat pisica si nu e recomandata folosirea lui cind ai animalute in casa. Sint pur si simplu disperata: insectele astea cred ca cunosc preturile caci imi distrug hainele proportional cu valoarea lor (adica intii cele din casmir etc...). Multumesc.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns bidiloi spune:

In Rom.erau niste pliculete speciale(miroseau a lavanda) ...si se atirnau in dulap...si miroseau f fain(adica nu deranjant, si nu a naftalina).Mai era metoda aceea cu foi de tutun -uscate...printre haine-cu pastratpachete de tigari "carpati"(au fost niste idei).Ma gindesc sa cauti pe la produsele chimice-sau acolo unde se gasesc prod. ce improspateaza aerul in case!!!!Poate ai noroc si gasesti ceva!Bafta!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Leditia spune:

Eu cand m-am mutat aici in garsoniera asta era jale,inafara de mizeria care-o lasasera fostii chiriasi,erau o multime de molii.Asa ca m-am pus pe treaba..nu?Eu cu naftalina am scapat,nici mie nu-mi placea cum mirosea,insa as fi plans mai mult daca mi-ar fi mancat hainele/lenjeriile/etc.,decat ca miroseau a naftalina.Apoi ca am scapat de toate am luat pliculete din acelea de se atarna intre haine si miros frumos...pt orice eventualitate..
Pupici cu lipici.
PS:Eu am luat o naftalina care nu mirosea asa puternic a naftalina(de ex ca cea pe care o stiam in copilarie),mirosea chiar f putin..insa a fost tare buna..
Judecand prea mult oamenii,uiti sa iubesti!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns principessa spune:

Stiu ca sunt niste chestii cu levantzica de laraid sau asa ceva care se atarna de bara din dulapul de haine ca un umeras. Bineinteles ca le poti pune si intre haine. Mie imi plac tare mult cum miros. Inainte sotul meu , caruia ii place f mult mirosul de naftalina, pusese in dulapuri pastile dinalea de naftalina. Dar nu suportam ca toate hainele sa miroase a naftalina si asa am cautat si am gasit chestiile astea. Cauta in magazine! Imposibil sa nu gasesti!
Pa
Principessa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns viorela hoff spune:

Poti sa iei levantica uscata de la piata si sa o pui in saculete de pinza printre haine!
Maica-mea tinea printre haine tutun de pipa de la tata, era din acela olandez pe vremuri si mirosea f. frumos!
pupici, Vio

"Binecuvantati copii si animalele"
http://community.webshots.com/user/famhoff

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns emaaimee spune:

Noi folosim cu succes:levantica si cedru(naturale-plante uscate si ulei de cedru cu care stergi interiorul sifonierului regulat/sau pliculetele de la Raid de cedru si lavanda).Mai poti folosi coji de citrice usacate puse prin sifonier(in buzunare la haine chiar).Moliile nu superta mirosurile astea!

si pestiuc iubit de 20s

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mitub spune:

Mai merge si cu busuioc, tot asha pus la uscat si in saculete in sifoinier. Stiu ca mai sunt niste buruieni, eu le recunosc dar nu le cunosc denumirea, ideea de baza este insa aceesi, un miros destul de persistent (dar nu si neplacut in cazul plantelor) care nu place moliilor.

Totuis, exista o diferenta intre cazul in care previi si cazul in care repari treaba cu moliile...poate ar fi bine sa golesti dulapurile compelt, sa speli totul si sa pui ulterior aceste remedii pe baza de plante...

Bafta!

Boga, mamica de Mirunica si burtica de bb2- 15 saptamani (DPN 1 august)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns paula2003 spune:

Eu am folosit sprei Universal facut de Farmec Cluj pt. toate tipurile de insecte si este foarte bun.
Nu dai pe haine ci in jurul lor!

paula2003 & alexandra
http://pg.photos.yahoo.com/ph/alexa13tinta/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adrianafedorca spune:

si eu tot chestiile alea de la raid care se ataarna in sifonier am pus si am scapat de molii, sunt foarte bune, si am mai luat si spray raid pt molii si mai dau cu el din cand in cand in debaraua unde sunt hainele de iarna paltoane , geci, pulovere etc, deci cumpara de la raid ca sunt bune intr-adevar
Adriana

Daca vrei cu adevarat gaseste o cale, daca nu vrei gaseste o scuza

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Danna spune:

Cuisoarele dau rezultate impotriva moliilor, daca sint presarate printre haine si lasate trei sau patru luni.
Moliile nu suporta mirosul cojii de portocala. Se pun cateva coji uscate in buzunarele blanurilor, intre paturile sau plapumele puse la pastrat sau peste imbracamintea din lina. Se lasa maxim o saptamana si apoi trebuiesc schimbate. Se poate aseza in dulap chiar o portocala, pe care sa o intepati cu cuisoare.
Frunzele verzi de muscata presarate in dulapuri, peste imbracamintea de lana sau asezate in buzunarele hainelor de blana, au rolul de a alunga moliile si a impiedica totodata inmultirea lor. Frunzele trebuiesc schimbate atunci cand incep sa se usuce.
Uleiul de cedru da de asemenea rezultate foarte bune in lupta cu moliile. Se ung usile dulapurilor cu ulei de cedru, o data pe saptamana. Hainele vor mirosi frumos, iar moliile vor disparea in cateva zile. In apropierea dulapului, intr-un loc ferit, se pun vase cu apa, deoarece moliile sint atrase de lichid si ametite de uleiul de cedru vor cadea usor in vase.

www.mioriticromanesc.home.ro" target="_blank">Azara

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns GabrielaG spune:

Eu am facut singura saculete din finet(mici dragute, cusute cu manutele mele) si le-am umplut cu levantica din piata. Si le-am agatat in dulap si dupa ceva timp am constatat ca moliile mele isi facusera cuib in pliurile de la aculet, cum era strans la gura.
Dar...m-am mutat in alta parte si inainte de a ma muta, am cumparat un fel de otrava de la Agrovet(tot cineva de aici mi-a spus cum se cheama) si am scapat de ele definitiv sper.
Pupici si bafta,
Gabriela si baietii

Mergi la inceput