Mamici de mai-iunie (31)
Raspunsuri - Pagina 8
NewMami spune:
In primul rand bun venit noilor mamicute, isto 2005 si aska, sa fiti sanatoase, o sarcina cat mai usoara in continuare si
sanatosi si frumosi
. Ce bine ca o sa am si eu acum surate de pe acelasi continent si poate nu o sa ma mai simt asa de singuratica ptr. ca la orele la care intru eu e asa o liniste...
La mine valetine's day a venit cu o multime de surprize, asa cum ma asteptam de fap ptr. ca tati ne iubeste mult de tot si ne rasfata intotdeauna. Duminica am primit deja un buchet mare de gherbera, superbe.Iar ieri mi-a trimis la serviciu un buchet enorm de garoafe albe si rosii. Le-am innebunite pe colege de gelozie. Iar apoi ca sa fie tacamul complet m-a asteptat de la serviciu cu un alt buchet de trandafiri roz pal (o culoare superba) si cu ... un inel cu diamante.
Pai merit, nu? Doar o singura sotie are si in plus ii mai face si un flacau la vara. Intr-un fel ma bucur ca o sa am baietel ca asa macar raman in continuare singura fetita si printesa din casa.
Urma seara sa iesim la restaurant, dar din pacate am lasat rezervarea cu o prietena si a facut ptr. 8:30 seara si am renuntat ca e prea tarziu ptr. noi. Am incercat eu sa sun la alte restaurante poate mai prind ceva, dar nici o sansa toate erau full, asa ca saracul tati a macat macaroane cu branza ca altceva n-aveam. E obisnuit saracul ca eu sunt o catastrofa in ale gatitului si urasc bucataria. Sigur inelul cu diamante care l-am primit nu se datoareaza calitatilor mele culinare.
Vad ca deja va ganditi la bagajul de spital. Nu-mi vine sa cred ca se apropie asa de repede. Mie mi-e groaza de nastere, sper sa mai prind ceva curaj dupa cursurile prenatale care le voi avea in aprilie. Sau poate o sa-mi fie si mai frica.![]()
De abia astept sa ne mutam la sfarsitul lui martie in noua locuinta ca sa pot da iama prin magazine si sa-i fac camera lui bebica si sa-i iau o multime de lucruri.
Nu stiu cum stati voi cu burtica dar la mine creste pe zi ce trece. Eu de exemplu lucrez in IT (network administrator) si azi una a avut ceva probleme cu butonul de start la un computer, a trebuit sa-i desfac carcasa ca era contactul deplasat. Mai nu ma putem indoi sa vad ca sa nimeresc gaurile din cauza burtoiului. Noroc ca lunea viitoare incepe serviciul persoana care imi va tine locul cat voi fi in concediu de maternitate si ma voi retrage frumusel de pe campul de lupta, tinand numai ce se poate rezolva de pe scaun.
Joi mergem la control la nene doctor. De abia astept sa-i aud din nou inimioara si sa ma asigur ca totul este in regula.In unele zile e atat de cuminte iar in altele e un adevrat meci de box la mine in burtica.
Acum sunt intr-o dilema mare de tot, sa nasc in Canada sau in State?
Ca ma desparte doar o garla de americani si in plus datorita sotului care lucreaza acolo sunt acoperita de asigurare. Habar n-am cum ar fi mai bine.
Danelutza, nu-ti mai fa atatea probleme, ca sunt sigura ca o sa se ocupe de tine si nu o sa te lase singurica la nastere si inca fara sa dai nici un banut. Nu-ti mai fa singura ganduri negre, si asa cum spune sotul tau nu mai asculta toate prostiile. Eu le-am intrebat asa din curiozitate pe colege de serviciu care au nascut daca se dau ceva bani sau cadouri la medic si au facut niste ochi ca cepele
.Chiar asa Luluku are dreptate, nu poti merge si tu sa vizitezi maternitatea. Eu de exemplu cand fac cursurile prenatale o sa merg cu echipa si la maternitate, sa discutam cu asistentele de acolo, sa vizitam, etc. La voi nu se tin astfel de cursuri ca sa te mai linistesti?
Mai dar am scris nu gluma, asa e cand ma apuc nu mai gat. Scriu mai rar ca uneori de abia apuc sa va citesc, ca aveti un spor nu gluma.
O saptamana buna in continuare si
la burtici.
http://img.photobucket.com/albums/v236/NewMami/100_1586.jpg
http://img.photobucket.com/albums/v236/NewMami/100_1583.jpg
NewMami &
Patrick
NewMami spune:
O, si am uitat sa va zic ceva apropo's de grijile pe care ni le facem ptr. bebeii nostri.
Stateam eu asa suparata tare, mai sa-mi dea lacrimile gandindu-ma la bebe, sa fie sanatos, punandu-mi mii de intrebari daca voi fi in stare sa-l cresc cum trebuie, etc. Tati ma vede si normal vrea sa afle ce-i cu mine. Si ii spun: sa dea Domnul ca bebe sa fie sanatos, destept si frumos. La care tati, da, sa fie sanatos si destept ca cu frumusetea o mai rezolvam cumva - ii luam un Porche. M-a pufnit dintr-o data rasul de n-am mai putut si mi-au trecut toate gandurile negre.
http://img.photobucket.com/albums/v236/NewMami/100_1586.jpg
http://img.photobucket.com/albums/v236/NewMami/100_1583.jpg
NewMami &
Patrick
nefertari spune:
NewMami cred ca o sa fiti niste parinti grozavi !
Cat despre gestul sotului tau - jos palaria !!!! 
Cel putin eu sunt de parere ca florile sunt cel mai minunat cadou de ziua indragostitilor - mai ales intr-un sezon destul de fad - aduc caldura in suflet .
Din cate am auzit din gura lumii - pernuta nu e indicata la bb - pt Alex am folosit o perna speciala cu gaura la mijloc abia pe la 7 luni , insa nu e necesara .
Eu,el(Alex-5ani)si ea(Adela-DPN 11.05.2005)
http://pg.photos.yahoo.com/ph/abihayat2002/album?.dir=8e19
crissi spune:
Fran?? scuza ma, acum am vazut mesajul tau.. ! Nu stiu, io n am fost niciodata la cabinet... numai la spital.. nici n am idee ce tarife are pe la cabinet... , de cite ori merg la control la spital.. fac eco, si control, si stam de vb. si dau 500!... asta ca sa ai idee, ca parca ai zis, ca e prima data cind te duci..
Am o stare proasta fetelor, azi, cred ca de la vremea asta..e asha de mohorita.. si e o plictiseala pe aici, pe la serviciu..
intrebare.. ![]()
sa nasc natural, cu anestezie totala.. aa, nu se poate..??
ca dupa toate parerile pe care le vad p aci, si am citit si de pe linku' postat de mickyyy , cel cu epidurala... parca nici una din solutiile propuse nu mi e pe plac![]()
Crissi, 25+
crissi
Luluku spune:
Neatza , fetelor....... vad ca ati avut ceva activitate, nu gluma!
Eu speram ca exista o metoda de a naste fara sa ai vre-o durere si fara sa sufere BB+ ca dupa nastere sa revii la kg luate in 9 luni, in cel mult 2 ore, fara sa atarne pielea.....nu ar fi frumos? Sa mai fim si coafate si cu manichiura facuta....Ce frumos ar mai fi!
Aseara mi-a mai povestit mama inca o data , de data asta cu lux de amanunte, cum a nascut ea acasa....mai aveam putin si o luam la goana, mai ales ca dupa ce a nascut a trebui sa se ridice in picioare sa isi ia haine ptr spital+ pe sora-mea in brate si usurel pana la salvare...ce targa...pe picioarele ei...
M-a luase cu fiori!
carolinah spune:
Fetelor, tragedie mare. Aseara, cedand insistentelor mele (ca mai bine nu ceda), sotul meu mi-a cumparat baterie la cantar. Am 27 sapt si 3 zile si am luat deja 8.5 Kg
. Imi vine sa ma dau cu capul de pereti. Pai si unde e intentia mea de a lua numai 10 Kg in toata sarcina?! Am crezut ca nu vad bine sau ca nu merge bine, dar s-a urcat si el pe cantar si nu e nici un dubiu, merge f bine. Am luat 8.5 KG

.
Asa ca de azi inainte spun adio dulciurilor, covrigeilor, sucurilor, untului, mezelurilor si sosurilor. Traiasca hrana cat mai cruda si cat mai slaba si nedulce. Si ma apuc din nou de sport (evident, pt gravide) in fiecare seara, obicei abandonat in primul trim (cand muream de rau)si nereluat niciodata. Si beau iar 3 l de apa pe zi, obicei abandonat tot atunci si nereluat niciodata.
Stiu ca v-am ma stresat cu greutatea, dar spuneti-mi si voi cat ati luat pana acum, ca simt nevoia de ceva statistici pe aici. Pleeeeease, ajutati o persoana disperata.
lina, cu Alina (12.11.02) si BB
(DPN 14.05.05)
simonaeus spune:
Salutare,
NewMamy, tare faza cu masina. Stai linistita ca bebele tau va fi penru tine cel mai frumos copil din lume.
Nota 20 pentru sotul tau.
Luluku, mama ta e o adevarata eroina.
Dar de ce n-a nascut la spital?
Oricum concluzia este ca nu trebuie sa ne speriem atat de tare de nastere fiindca vom fi ajutate de dr, moase, anestezii, etc.
Carolina, 8.5 kg. nu sunt prea multe.
Eu am 27 sapt.+2 zile si am luat 10.5 kg.
Asta e, bebe sa fie bine ca le dam noi jos cumva.
Simona si bebe Anna (DPN 15-20 mai)
Luluku spune:
Simona, mama mea a nascut acasa ca nu prea si-a dat seama ca a inceput travaliul, toata ziua facuse curat si spalase si nu si-a dat seama ce e cu durerile alea de spate...cand si-a dat seama ca ceva e in neregula era cam tarziu si risca sa nasca in salvare unde nu erau de nici-unele, asa ca moasa a zis ca o sa nasca acasa...zis si facut...de altfel mama este o curajoasa....singura data cand am vazut-o speriata a fost cand mi-am spart eu tartacutza....in rest numai pe tata l-am vazut alb de frica.
Fetelor, despre mine ce sa mai zic...am luat 10 kg la doar 22 saptamani....si eu o sa incep sa imi schimb metoda de hrana de indata ce achizitionez aragaz, ca altfel sunt supusa mai mereu la chinuri ingrozitoare cu mezeleri si croisante si ciocolata, si multe multe bunaciuni......mai mananc eu la ai mei si saracii imi fac numai bunaciuni gen varza la cuptor cu ciolan, fripturici cu sosuri de plangi ( tata este mare bucatar si ii place foarte mult sa gateasca, iar de cand sunt gravida a inceput sa se ingrase si el) ca sa se hranesca fata bine, pai se hraneste fata bine, dar o sa o coste cu varf si indesat....
Mama , mi-a zis sa nu imi fac probleme, ca nu crede ca o sa iau mai mult de 15 kg...ca eu cum dau de verdetzuri , cum ma transform in capra, prin urmare o sa dau foarte usor kg-le in plus.
Dar de abia astept sa imi iau aragaz ca sa fac vestita ciorba de salata care se vehicula pe topic...chiar am sa incerc sa tin un pic de regim Montignac...mi s-a parut foarte echilibrat
nefertari spune:
Tot eu raman campioana - cu 13 kg la 27 sapt si 1 zi 
Eu,el(Alex-5ani)si ea(Adela-DPN 11.05.2005)
http://pg.photos.yahoo.com/ph/abihayat2002/album?.dir=8e19
Cornelia spune:
Buna dimineata!
Luluku, eu imi aduc aminte cand a nascut mama mea acasa. A avut un travaliu f. scurt si de frica sa nu nasca pe drum a asteptat salvarea, care a venit dupa producerea evenimentului (poate va aduceti aminte ce "repede" veneau salvarile pe vremuri). Au asistat-o matusile mele (una dintre ele asistent stomatolog - ca mare legatura o fi avut cu nasterile, dar macar nu se speria de sange
). Imi aduc aminte cum a plecat pe picioare, cu sora mea in brate si s-a urcat in salvare. Eu, intre timp purtam o conversatie cu soferul d ela salvare
.
Iar vorbiti de kg... Ca sa va simtiti mai bine, hai sa recunosc: azi am implinit 28 de sapt. si 12 kg in plus
(cate luasem toata sarcina cu Maria). Dar le dau eu jos cumva.
Va pup
Cornelia
(28 sapt.) si Mariuta (2 iulie 2003)