tratament oxiuri copil 10 luni

tratament oxiuri copil 10 luni | Autor: Ela76

Link direct la acest mesaj

Va rog, daca poate cineva sa-mi spuna ce tratament se recomanda contra oxiurilor la o fetita de 10 luni.
Ni s-a dat Zentel 0,4% (parca) 3 ml/zi timp de 3 zile, pauza 7 zile si inca o data 3 ml/zi 3 zile. Problema e ca nu i-au trecut, la analizele de la sfarsitul tratamentului inca existau oua de oxiuri.
Am tot citit ca medicamentele sunt f toxice, din pacate si ca nu se recomanda repetarea prea frecventa a tratamentului.

Problema la noi e ca cea mica nu are pofta de mancare, e cam palida si mereu cu cearcane sub ochi. In rest e f activa, dar baga tot in gura, oricat ne-am lupta noi cu ea.

Va multumesc anticipat! Sanatate multa tuturor!

Ela si Cristina (21.04.2004)
Albumele noastre

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns DianaR spune:

Ca si posibilitati ar mai fi: Pamoat de pyrantel (Combantrin, helmintox suspensie orala) 10mg/kg corp in doza unica repetata dupa 14 zile merge la copii peste 6 luni
Pamoat de pyrviniu (Vermigal) 5 mg/kgc idem
Mebendazol (Vermoax) un cp de 100 mg doza unica. Acesta ca si Albendazolul(zentel) poate fi administrat dupa 1 an.

Toate aceste preparate pot fi administrate doar dupa sfatul medicului! Cred ca cel mai bine este sa urmezi in continuare sfatul pediatrului. Succes.

Diana & Vladut (16.05.2004)
Vladut 8 luni

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ela76 spune:

Diana, multumesc frumos pentru raspuns si pentru promptitudine
Sigur, voi discuta cu dr nostru pediatru despre tratament. As prefera sa nu-i mai prescrie medicamente care sunt indicate abia dupa varsta de 1 an.

Ela si Cristina (21.04.2004)
Albumele noastre

Mergi la inceput